Geen einde aan de val voor de partijen van de “grote coalitie”

Screenshot_120

V.l.n.r.: Nahles (SPD), Seehofer (CSU), Merkel (CDU).

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor de partijen van de huidige regering-Merkel gaat het in de peilingen steeds verder bergafwaarts. Zo zwak als op dit moment was nog nooit eerder een Duitse regeringscoalitie. Voor de verkiezingen in de deelstaat Hessen laten de prognoses weinig ruimte voor hoop bij Merkel & consorten.

Die Freie Welt

Anders dan er in de Duitse mainstream media wordt geschreven, vindt er op dit moment niet echt een versterking van de linkse politieke vleugel plaats. Onder de streep blijft de winst bij de drie partijen uit het linkse spectrum (SPD, Groenen, Die Linke) ongeveer gelijk. In de afgelopen weken is er echter sprake van een aanzienlijke verschuiving tussen de partijen onderling. De SPD erodeert duidelijk op weg naar onder de 10%, Die Linke profiteert licht, de Groenen schrapen het grootste deel van de verliezen van de SPD binnen.

Een gelijksoortige ontwikkeling is ook te zien in het politiek burgerlijke kamp. De CDU en de CSU verliezen in iedere peiling, waarbij de verliezen van de CSU op grond van haar percentueel kleine aandeel van de stemmen op landelijk niveau relatief overzichtelijk blijven, terwijl de CDU de ene na de andere zware nederlaag moet incasseren. Ook hier is het vertrek van de kiezers relatief  onevenwichtig. Terwijl de FDP slechts kleine winsten kan boeken, keren veel kiezers de CDU de rug toe om naar de AfD over te stappen.

De actuele peiling bevestigt deze trend. Als er morgen Duitse parlementsverkiezingen zouden worden gehouden, dan zou de CDU nog maar 19% van de stemmen krijgen. Direct daarna volgen de AfD en de Groenen met elk 18% voor de nog steeds sukkelende SPD (14%), wier voorsprong op de FDP en Die Linke met 11% steeds kleiner wordt. De CSU sluit op dit moment de rij met 6%,

Voor de huidige regering-Merkel stemt op dit moment slechts 39% van de geënquêteerden. Nog nooit in de geschiedenis van de Bondsrepubliek Duitsland was een coalitie zwakker dan de huidige regering.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, Merkel, sociaaldemocraten. Bookmark de permalink .

5 reacties op Geen einde aan de val voor de partijen van de “grote coalitie”

 1. Marc zegt:

  Fantastisch hoor, zulke voorspellingen dan wel uitslagen. Feit blijft dat de anti-nationalistische hetze op zo’n manier de boventoon voert dat partijen als AfD, PVV of LR stelselmatig buiten regeringsverantwoordelijkheid gehouden worden. Kijk naar hoe Aboutaleb in Rotterdam erin geslaagd is een coalitie met zes kleine partijen te formeren en zo de allergrootste partij, Leefbaar Rotterdam, erbuiten te houden.

  Het is een mentaliteit die je bij volksverraderlijke partijen als CDU, VVD en PvdA en GL onverminderd blijft tegenkomen.

  Geliked door 6 people

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Eigenlijk te maf om er iets over te zeggen.
  Want wat is er feitelijk aan de hand??
  Merkel voert het ausradieren van de Duitser uit wat feitelijk duidelijk door de groenen al jaren geleden als prioriteit in hun partijprogramma stond
  Nou zijn de Duitsers ziek van dit programma en wat doet de Duitser??
  Die gaan stemmen op de bedenkers van dit hele programma.
  Tja gekker kunnen we het niet maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Eric zegt:

  Het is duidelijk dat enkel de anti-islamitische (AfD, PVV, Vlaams Belang) en de islamofiele (de ‘groenen’) partijen in onze contreien blijven voortbestaan. Deze politieke ontwikkelingen kondigen de toekomstige clash aan: moslims stemmen groen (de kleur van islam is groen), niet-moslims lopen meer en meer over naar de partijen van de waarheid, partijen die het zelfrespect van hun autochtone bevolkingen incarneren en die voor vrijheid staan. West-Europa raakt volledig gepolariseerd. de eindstrijd is niet meer veraf.

  Like

 4. ronjaspers zegt:

  Nazi merkel is een satanist.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s