VIDEO Dr. Nicolaus Fest: Aanslag op Duitsland – Olaf Scholz en de Europese depositogarantie (+ vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Elke week een nieuwe krankzinnigheid uit de EU, elke week een nieuwe aanslag op de soevereiniteit van Duitsland – en op het vermogen van de Duitsers. De actuele aanslag heet EDIS. Daarachter zit de geplande Europese depositogarantie verborgen. Zij moet banken voor een faillissement redden – en wel daardoor, dat alle EU-landen voor alle Europese geldinstituten garant staan. Dus ook Duitsland voor geruïneerde banken in Spanje, in Italië, in Portugal.

Vooral de chef van de Europese Centrale Bank (ECB), Draghi, oefent druk uit. Dat is begrijpelijk. Draghi is een Italiaan. En de Italiaanse banken zijn zwaar aangeslagen. Italië is bankroet. Alleen al het komende jaar moet het land kredieten ter waarde van € 300 miljard terugbetalen – dat is bijna de hele begroting van de Bondsrepubliek Duitsland. De schuld van Italië bedraagt 130% van het bruto binnenlands product – bijna tweemaal zoveel als het Verdrag van Maastricht eigenlijk toestaat.

Italië heeft jarenlang boven zijn stand geleefd. Het heeft zich veel teveel ambtenaren veroorloofd, die ook nog veel te royaal betaald, en ook nog voorzien van hoge pensioenen. De Italiaanse partijen hebben, net als in Griekenland, de staat d.m.v. zelfbediening en vriendjespolitiek geplunderd. Nu worden de geldgevers nerveus. Ze geloven niet meer dat Italië zijn schulden kan terugbetalen. Daarom exploderen op dit moment de rentepercentages voor Italiaanse leningen. En de ratingagentschappen hebben deze week deze leningen lager ingeschaald – nog maar één niveau boven ramsj-niveau. Dat betekent: Italië is zo goed als insolvent. Dat is dus het kernprobleem van de Italiaanse banken. Want het geld, dat hun staat over de balk gesmeten heeft, kwam van hen. Deze kredieten bedragen € 550 miljard. Wanneer de banken van Italië op deze vuile kredieten blijven zitten, dan zijn ze dood.

Daarom vinden de Italianen het natuurlijk geweldig wanneer de Duitsers mede garant staan voor deze kredieten. Uiteindelijk betalen wij dan voor het wanbeleid van Italië – dat is Draghi´s plan. En de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz (SPD) doet daar aan mee. Daarvoor legt hij zelfs de uitdrukkelijke waarschuwingen van de president van de Duitse Bank, Jens Weidmann, naast zich neer. En ook die van alle maatgevende deskundigen: het IMF, de Bankenvereniging, het Ifo-istituut, enzovoort. En Scholz, ook dat is ongehoord, voert het tempo op. Want hij weet: wanneer na de Europese verkiezingen volgend jaar meer verstandige, conservatieve partijen in het Europees Parlement komen te zitten, dan is het voorbij met de Europese gezamenlijke garantie. Daarom wil hij ons nu nog snel voor voldongen feiten plaatsen en de depositogarantie doordrukken.

Scholz en de SPD zijn inmiddels zoiets als het duurzame landverraad in partijvorm. Of het nu gaat om gezinshereniging, kinderbijslag voor in het buitenland wonende kinderen, het Global Compact on Migration of de depositogarantie: aan alles wat Duitsland direct schade toebrengt, doen ze enthousiast mee! En alsof de Europese depositogarantie al niet krankzinnig genoeg zou zijn, wil Scholz ook nog een gezamenlijke werklozenverzekering met Frankrijk. Opdat de Duitsers ook nog voor de werklozen in Frankrijk mogen betalen, dus de risico´s van de Franse economische politiek dragen.

Mocht u in de deelstaat Hessen wonen, houdt u daar alstublieft rekening mee bij de aanstaande verkiezingen! De SPD, en met haar de CDU, die deze onzin goedkeurt, zijn een ongeluk voor dit land!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, christendemocraten, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurofielen, Europeanisering, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, Merkel, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest: Aanslag op Duitsland – Olaf Scholz en de Europese depositogarantie (+ vertaling!)

 1. Thom zegt:

  Ik ben er persoonlijk wel voor, dan kan Salvini zijn eigen volk tenminste behoorlijk te vreten geven en wordt daardoor de Italiaanse schuld zo groot, dat de hele EU uit elkaar klapt.
  Geef Salvini de vrije hand dan komen ze er wel achter.

  Like

  • BertG. zegt:

   Als failliet gaan tot het verleden gaat behoren voor een bank, waarom zou je dan nog je eigen troep opruimen of minder gul of corrupt te zijn
   De rest betaald het dan wel als het een zooitje wordt.

   Like

 2. bigljohn zegt:

  In Nederland maakte Willem Drees zich sterk voor de sociale wetten. Maar alleen voor de Nederlanders zelf, en niet voor miljoenen parasieten uit Afrika. Wat er in Duitsland nog ontbreekt zijn de herstelbetalingen vanwege alle doden uit de eerste en tweede wereldoorlog bij elkaar. 80 miljoen doden x 100.000 Euro per familie….Als ze in Duitsland zo door gaan is Duitsland binnen de kortste keren bankroet, daar kun je de klok op gelijk zetten.

  Like

 3. Hein zegt:

  Het probleem beperkt zich niet tot Duitsland en de SPD. Ook in Nederland maken alle partijen -behalve PVV en een beetje FVD- zich schuldig aan dezelfde vormen van landverraad. Ook hier worden migratiepact, depositostelsel, soevereiniteitsoverdracht en klimaatleugen van harte door het kartel van politici en media ondersteund en ingevoerd.

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Duitsland, maar ook Nederland betaalt al jarenlang voor de Franse werkelozen én de gepensioneerden. Frankrijks potten zijn al heel lang leeg. Jullie geloven het niet, nou dan informeer je maar beter.
  Bovendien leeft Frankrijk altijd al op kosten van andere landen, heel geraffineerd.
  De terugkeer in de NAVO heeft ze ook flink wat opgeleverd.
  Bovendien zitten ze op het enorme kapitaal van Muhammar al Gaddafi, dat die in Frankrijk had gestald. Die brokken goud etc. zullen ondertussen ook wel flink geslonken zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s