Alexander Gauland (AfD): “Verplichtende solidariteit” is stap in de goede richting

Screenshot_148

(Vertaling: E.J. Bron)

Door de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz wordt een verstandig voorstel voorgelegd. Het wordt echter afgewezen door Angela Merkel, die koppig blijft inzetten op de herverdeling van de “vluchtelingen” over alle EU-lidstaten.

Contra magazine

Bondskanselier Angela Merkel heeft het initiatief van de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz voor een nieuw asielconcept afgewezen. Dit concept van de “verplichtende solidariteit” voorziet erin dat EU-staten ook een financiële bijdrage kunnen leveren in plaats van “vluchtelingen” op te nemen volgens vastgestelde quota.

In een persuitzending deelde de voorzitter van de fractie van de AfD in het Duitse parlement, Dr. Alexander Gauland (foto), mee: “Het is volkomen onbegrijpelijk dat de bondskanselier het door Kurz voorgelegde concept van de ´verplichtende solidariteit´ afwijst. Want het voorstel komt EU-landen als Polen en Hongarije tegemoet, die zich niet aan de gedwongen herverdelingsplannen onderwerpen, maar zelf willen bepalen wie ze bij zich opnemen.”

Gauland verder: “Maar Merkel houdt er weer koppig aan vast ´vluchtelingen´ ook tegen het verzet in te verdelen over alle EU-lidstaten. Ze wil de gevolgen van haar onverantwoordelijke politiek van de open grenzen opdringen aan de andere EU-staten. Koste wat het kost.”

Het voorstel van de Oostenrijkse kanselier is een stap in de goede richting, omdat het afstapt van de dwang tot herverdeling, verzekert Gauland. “Er kan echter pas sprake zijn van een solide oplossing van de voortdurende vluchtelingencrisis wanneer Duitsland eindelijk zijn grenzen weer bewaakt”, aldus de fractievoorzitter van de AfD afsluitend.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", AfD (Alternative für Deutschland), asielwaanzin, belangenverstrengeling, Duitsland, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, meningsdictatuur, Merkel, Oostenrijk, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Alexander Gauland (AfD): “Verplichtende solidariteit” is stap in de goede richting

 1. Aegolius cs zegt:

  Deutschland Uber Alles, nietwaar?

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Mevrouw Merkel zit opgesloten in haar eigen spinsels het enige wat haar kan redden is een vestje zonder mouwen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Claudia M. zegt:

  Repatriëring, te beginnen met alles wat meent zich hier crimineel te kunnen gedragen, zou een stap in de goede richting zijn!

  Daarna alles wat van mening is dat 40 uur per week werken teveel is en meent te kunnen teren op de zakken van de wel werkenden.

  Mensen die wel echt mee willen doen, verdienen op z’n minst een kansje, maar dan moet er wel schot in de zaak zitten en je dient de eigen broek op te houden!

  Geliked door 1 persoon

 4. jungleelephant zegt:

  Wordt tijd dat die stasi-snol de nek wordt om gedraaid!

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ik vraag me elke keer op nieuw af waarom Merkel als Bondskanselier van Duitsland meent dat zij het recht heeft om over ALLE EU-lidstaten te regeren. Zij is Bondskanselier in DUITSLAND. Dus niet gekozen om politieke kwesties in andere landen te regelen overeenkomstig haar wil.

  Wie heeft haar het mandaat gegeven om binnen de EU zó op te treden? Waarom wordt er nog naar haar geluisterd, nu iedereen kan zien dat er een enorme chaos is in Duitsland, maar ook dat vanwege haar beleid andere landen met soortgelijke problemen zitten?

  Het is gewoon schaamteloos zoals zij zich gedraagt!.

  Geliked door 2 people

 6. Geronimo zegt:

  Dat is inderdaad een meer dan terechte vraag, Cathja. Waar haalt dat Duitse schoelie dat recht vandaan, en al zeker als je over het kwalijke oorlogszuchtige verleden van dat ‘Herrenvolk’ nadenkt? Blijkbaar is dat ergens toch een genetisch kenmerk van de moffen, maar dat verklaart nog altijd niet waarom de overwinnaars van destijds, nu ja, overwinnaars, thans zo gemakkelijk met zich laten sollen door die Duitse ‘Übermenschen’.
  Waarschijnlijk omdat de Duitse economie de hoeksteen was, is en blijft waarop heel die misdadige EU-maffiose bende naar hartelust parasiteert. Ik denk dat het een beetje te maken heeft met het gezegde: ‘omwille van de smeer, likt de kat de kandeleer’. Of nog ‘Diens brood men eet, diens woord men spreekt’. Als kleine, onderdanige schoothondjes lopen sommige West-Europese leiders aan de leiband van dat ex-stasi wijf. Die uit het oosten, met Orban op kop, integendeel hebben serieus meer haar op hun tanden, om van Salvini, deze actuele Italiaanse held, nog maar te zwijgen.
  Één troost: volgende week zondag, als ik het goed voor heb, zijn er opnieuw verkiezingen in Hessen, en als de CDU daar opnieuw serieus van haar electorale pluimen zou laten, wat niet denkbeeldig is, dan zou dat wel eens het politieke einde van dit dictatoriale wijf kunnen betekenen.
  Hopelijk wordt dit bewaarheid. Er is ons allemaal door haar verdomde toedoen al genoeg onrecht aangedaan. Ik popel van ongeduld om het te mogen meemaken. De champagne staat alvast klaar, ondanks het besef dat het met haar opvolger alsnog van kwaad naar erger zou kunnen gaan. Die Duitsers lijken me inderdaad over een beangstigende zelf-vernietigingskwaliteit te beschikken, allemaal gewillig als lemmingen naar de afgrond, blindelings en in vol en gehoorzaam vertrouwen de zeer geëerde Führer achterna.

  Like

 7. Cathja zegt:

  @Geronimo

  Met interesse uw reactie gelezen. U zou wel eens gelijk kunnen hebben.
  Ja, ook ik kijk met veel belangstelling naar de a.s. verkiezingen in Hessen, en hoop ook dat het CDU daar de genadeklap gaat krijgen.
  Echter, als het CDU flink moet inleveren, óf als Merkel uitgeregeerd is maar nog wel deel uitmaakt van haar politieke partij, dan kan zij achter de schermen echt nog wel voor veel beïnvloeding zorgen.
  Net wat u zegt, die na haar komt kan nog wel een graadje erger zijn!

  Waar ik bevreesd voor ben is een burgeroorlog in ons buurland. Want met die open grenzen en een leger wat niets voorstelt zal niet alleen de Duitse bevolking de klappen oplopen, maar ook wij. Die jihadisten lopen zonder belemmeringen zó Nederland binnen!

  En dan?

  Like

  • Nemesis zegt:

   De jihadisten zitten hier toch al en masse en gewoon binnenlopen doen ze toch al en deden ze al. We zijn zo en zo de klos. Stuur de teddybeer en bloemenmeisjes maar naar de grens, kunnen zingen van wees welkom.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s