“Meerderheid kiezers achter motie tegen Rutte”

Screenshot_147

DEN HAAG – Een kleine meerderheid van de kiezers (53%) kan zich volgens de laatste peiling van Maurice de Hond vinden in de motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte. Een deel van de oppositie zegde het vertrouwen in de premier begin deze week op vanwege zijn optreden rond de dividendbelasting. Een op de vijf (20%) ondervraagde panelleden die VVD stemmen, vindt zelfs dat Rutte moet opstappen.

De Telegraaf

Van de CDA-kiezers uit de steekproef is 43% het eens met de motie die, als hij was aangenomen, een einde had gemaakt aan Rutte’s premierschap. In de Tweede Kamer stemden 49 Kamerleden voor de motie, waaronder die van Rutte’s voormalige coalitiegenoot PvdA. Dat ligt gevoelig, want de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zou steun van de sociaaldemocraten goed kunnen gebruiken als ze haar meerderheid in de Eerste Kamer kwijtraakt.

Bestemming geld dividendbelasting

Over de bestemming van de € 1,9 miljard die gemoeid was met afschaffing van de dividendbelasting, die niet doorgaat, denken kiezers wisselend. Slechts 19% vindt het een goede keuze om het geld geheel te besteden aan andere manieren om het vestigingsklimaat voor bedrijven te verbeteren. Een grotere groep (44%) ziet het liefst dat een deel van het bedrag daaraan wordt uitgegeven en de rest naar ,,de burger” gaat. Een derde vindt dat helemaal niet in het vestigingsklimaat moet worden geïnvesteerd.

Provinciale Statenverkiezingen

Op 20 maart worden Provinciale Statenverkiezingen gehouden. Statenleden kiezen vervolgens de Eerste Kamerleden. In de peilingen leiden de coalitiepartijen flinke verliezen, afgezien van de ChristenUnie, dus het verliezen van de nipte meerderheid (1 zetel) in de senaat is niet ondenkbaar.

“Meer zetels Forum voor Democratie”

De Hond vraagt zijn panelleden standaard ook op welke partij ze bij Tweede Kamerverkiezingen zouden stemmen. Forum voor Democratie (FvD) zou volgens de zondag verschenen peiling op veertien zetels mogen rekenen, tegen twee nu. Ook PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en DENK zouden meerdere zetels winnen als er nu verkiezingen waren.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rutte. Bookmark de permalink .

21 reacties op “Meerderheid kiezers achter motie tegen Rutte”

 1. Tistochwat zegt:

  Een kleine meerderheid van de kiezers (53%) kan zich volgens de laatste peiling van Maurice de Hond vinden in de motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte.

  Waarom nu altijd nét iets boven de 50%?
  Waar bijv. niet 97%?

  Forum voor Democratie (FvD) zou volgens de zondag verschenen peiling op veertien zetels mogen rekenen, tegen twee nu. Ook PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en DENK zouden meerdere zetels winnen als er nu verkiezingen waren.

  Wat moet je nou met zulk klootjes-stemveevolk? Ik laat stembusfraude even buiten beschouwing.

  Geliked door 6 people

  • BertG. zegt:

   Tis, dan moet je jezelf aanmelden op zijn site en een account bij de hond aanmaken.
   Dan kan je ook mee doen met de rest van dat klootjes stemveevolk om de opinie peilingen van de hond te kunnen bepalen.

   Geliked door 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Dat klootjes-stemveevolk zou in kampen moeten worden gezet en 8 uur per dag verplicht geschiedenis moeten leren – soort inburgeringscursus voor niet-geïnteresseerden. Zij slepen ons mee de afgrond in.

   Geliked door 2 people

  • Anneke zegt:

   Tistochwat, stembusfraude in Nederland? nee! klootjes stemvolk ja! Nederland omzeep helpen ja! Stem toch eens voor één keer dat volk in Den Haag weg ik ben ze zo zat! rekenen? hebben ze nooit geleerd, 1.9 miljard per jaar van de multinationals is opeens een nieuw inkomen hoe kan dat het was er al of ben ik nu gek! gaan ze het anders verdelen hoezo, weer een gat in de begroting, weer hogere staatsschuld leer toch eens rekenen.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Anneke 21 oktober 2018 om 18:25

    Ik sluit stembusfraude beslist niet uit.
    We hebben immers te maken met een zeer kwaadaardige ‘overheid’.

    Geliked door 3 people

 2. koosv8 zegt:

  Het is hier en overal hetzelfde, bang om hun mening te geven, bang om je politieke voorkeur te laten blijken, en bovenal te schijterig om in het stemhokje verandering in het politieke landschap aan te brengen. Of, en dat komt ook vaak voor. Ik stem niet……wat heeft het voor nut. Maar ondertussen overal lopen zeiken.
  Jammer maar het gaat nooit wat worden!!

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Koosv8.Kiezen heeft geen zin,achter iedere regering zit een schaduwregering.In europa is dat de “nazi” bilderberg groep,die hebben de werkelijke macht.

   Like

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Geef hen een gouden handdruk en een schop met het voetje !

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Peilingen = zwendel.
  De oppositie is al lang omgekocht en die laat Rutte III tot onze ondergang ongemoeid zitten.
  Dat de bevolking in overgrote meerderheid kotsbeu is van die leugenaar, wordt nu gebracht als een minieme meerderheid.

  Geliked door 2 people

  • Wolf zegt:

   En we zijn de rooie Hond ook kotsbeu met zijn ge manipuleer elke week. En maar verdeeldheid proberen te zaaien op een achterbakse manier doornet te doen of dat FVD groeit , alleen om de PVV stemmers te verdelen . Het lijkt die bliksemse halfdooie Soros rat wel. Een zeer vuile smerige linkse dik betaalde manipulator is die pvda malloot! VERBIEDEN dat soort onmens om elke keer iedereen met uit zijn rooie dikke duim gezogen leugens aandacht te geven alsof hij de god van de peilingen is .

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Weg met die beroeps leugenaar !!

  Geliked door 2 people

 6. andre zegt:

  besteden aan iets anders? kom eens over de brug met die beloofde 1000 eurotjes man.

  Geliked door 1 persoon

 7. bigljohn zegt:

  Wat de kiezers willen of denken doet er in het geheel niet toe. Degenen die de stemmen na iedere verkiezingen tellen bepalen hoe de einduitslag word. Tegen de verkiezingstijd schijnen velen last te hebben van geheugenverlies, terwijl de stembusfraude er mede voor zorgt dat de ouwe kliek weer alle kansen krijgt om door te gaan, alsmede de PVV weer gaat bashen. Dat hele tweede kamer gebeuren is een mix van toneelspel en links machtsvertoon. Alleen een volksrevolutie c.q. burgeroorlog kan hier een eind aan maken. Maar dat is aan Nederlanders niet uitbesteed met zijn mietjes en gender neutralen.

  Geliked door 2 people

 8. Wim zegt:

  Hallo mensen,
  Die rutte zal waarschijnlijk met de de stille trom afbazen, maar dat is gepland.
  Dan komt er weer zo een Bilderberg figuur opdraven, dus alles blijft het zelde.
  Ik ben intussen kotsziek van mijn eigen land.
  Ik heb uitgerekend wat het koningshuis bezit.
  Het is meer dan 1 biljoen.
  En weten jullie wat de totale nederlandse bevolking bezit?
  Dat is ook dat hetzefde bedrag.
  En het koningshuisbetaald geen belasting.
  Ik moet van mijn schamele 30000 euries als zzp er nog zes rooien afstaan ook.
  Mensen, wordt wakker svp.

  Geliked door 1 persoon

 9. freda110 zegt:

  Rutte heeft te lang gezeten en meent ondertussen dat hij de alleenheerser van Nederland is.
  Hij bevoordeelt zijn vriendjes voor eer en eigen gewin en heeft lak aan de gewone man die de belastingcenten moeten opbrengen.
  De gewone man doorziet inmiddels zijn smerige spelletjes,merken dagelijks in hun portemonnee en op straat hoe geweldig het in Nederland wel niet gaat en is er gewoon klaar mee.
  Hij heeft teveel gelogen en alles weggelachen en en dat gaat hem nu opbreken.
  Zowel Rutte als zijn Muttie Merkel zijn uitgekakt en het word tijd dat beiden opstappen.

  Geliked door 1 persoon

 10. kampersrene zegt:

  Niet alleen dat vertrouwen maar hij kreeg ook een andere aanspreektittel ….inplaats van Rutte
  Trutte !

  Like

 11. De grote misleiding.
  Het klootjes volk klaarmaken voor de slacht.
  De tweede grote invasie zal het uitvoeren.
  De burgers zullen alles uit de kast moeten halen om het tij te keren, nu of nooit.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   De misleiding over Mark Rutte werd thans zelfs in een leerboek Nederlands voor vwo5 gevonden door een moeder die daar heel erg boos om werd! Lees het verhaal hierover maar eens:

   VWO5-leerboek: ‘Rutte is goede leider. Hij hield Wilders-gevaar onder controle en heeft goede band met Merkel!’

   Een opmerkelijke passage in een leerboek Nederlands voor vwo5 is gevonden door de verwonderde moeder van een leerling. De tekst stelt onomwonden dat premier Rutte een goede leider is maar niet heus omdat hij fysiek sprekend op Jan-Peter Balkende lijkt en zich precies zoals deze gedraagt!
   Eén van de redenen waarom hij dat zou zijn, is omdat hij het ‘gevaar van Wilders’ onder controle heeft weten te krijgen. Die slapjanus zou dat “gevaar” beteugelen? Laat me niet lachen!
   Oh, en hij heeft inderdaad een goede band met mutti Merkel al heeft die meer dan een miljoen uitvreters uit Afrika en het Midden-Oosten in Duitsland toegelaten!

   In een oefening die gaat over argumentatietechniek heeft het boek Nieuw Nederlands – dat onze kinderen uit vwo5 en 6 de taal probeert bij te brengen – werd vandaag een dubieuze politiek-gemotiveerde (een linkse propaganda) oefening gevonden. De oefening sprak zich uit over hypocriete communisten, maar ook over premier Rutte. Er werd hier gesteld:

   “Rutte onderhield een goede band met Merkel. Ook heeft hij het gevaar Wilders onder controle weten te houden. Hij heeft het als ledier van het alnd dus helemaal niet zo slecht gedaan. Bovendien was hij niet bang om mee te varen op een boot tijdens de Canal Parade.”
   Bij moeder ‘Beati Spritu‘ ging dat er gelukkig niet zo goed in, zo vertelde ze op Twitter:

   Zo juist van mijn dochter ontvangen: dit staat in het Nederlands boek van atheneum 5 over #rutte (punt 2), betreft ook #merkel en #wilders
   Dit noem ik toch wel indoctrinatie.

   Vraag mij af wat @geertwilderspvv ervan vind dat hij als “gevaar” in NL schoolboeken staat beschreven.

   Het is natuurlijk een beetje een lastig voorbeeld. Aan de ene kant is het natuurlijk slechts een voorbeeld (veel kinderen trappen gelukkig allang niet meer in die bakerpraatjes) om te leren argumenten te ontleden. Maar aan de andere kant is er door het feit dat die oefening niet over politiek gaat, ook geen gelegenheid om de andere kant van de situatie te laten zien.
   Want is het wel zo goed dat Mark Rutte de beste vriend is van de gehate Angela “wir schaffen das” Merkel. Waar bestaat dat zogeheten gevaar van Wilders dan wel uit, en wat schiet je als land op met een premier die meevaart met de Gay Pride?
   Links, de islam en de EU-elite zijn thans het allergrootste gevaar geworden voor Europa en zien iedereen die tegen hen is als het ultieme kwaad dat ze echter zelf wezen!

   Mooie vragen lijken me dat, om eens te stellen aan Noordhoff Uitgevers. Héél benieuwd hoe ze zich hier uit gaan redden en vast natuurlijk als een stel kinderachtige leugenaars en stoute jokkebrokken die nog veel erger liegen dan Pinokkio!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s