“Racisme”, “nazi”, “rechts-extreem”: Ideologische strijdkreten zonder enige zeggingskracht

Screenshot_152

(Door: Jutta Geiger – Vertaling: E.J. Bron)

In het linkse politieke spectrum is het begrip “racisme” tot een strijdkreet gemuteerd. Links beschuldigt rechts er ongenuanceerd van racistisch te zijn. Slogans als: “De nazi´s rukken op”, “De AfD is een rechts-extreme partij”, enz. worden er op populistische wijze voor gebruikt om feiten, bijvoorbeeld in verband met de migratiepolitiek van Merkel, te verdraaien. Ze dusdanig te verdraaien, totdat men als resultaat iets heeft dat men de “rechtsen” – of zelfs “rechts-extremen” – in de schoenen kan schuiven.

philosophia perennis

Feiten-verdraaier in plaats van feitenvinder

Dat gebeurtenissen zakelijke informatie zijn en verwijzen naar feiten, dus niet te verdraaien zijn, interesseert de feiten-verdraaiers niet. Ook niet dat feiten niets anders in de zin hebben dan informatie te verschaffen over DE REALITEIT.

Informatie verschaffen is echter niet het doel van de feiten-verdraaiers. Hun doel bestaat er veel meer in een partij zwart te maken, haar te beschadigen, in de hoop dat niemand haar dan nog serieus neemt, laat staan op haar stemt. De oppervlakkige waarnemer heeft men zodoende snel aan zijn kant. Dat hij zich daarmee op het niveau van de ontkenning van reëel bewijsbare feiten begeeft, daarvan is hij zich waarschijnlijk niet eens bewust. Dit is fataal.

Feiten worden ondergeschikt gemaakt aan het geïdeologiseerde denken

Het normale mensenverstand heeft er geen moeite mee deze constructie te doorzien. Het zal zich erop concentreren de feiten te controleren, zonder zich te laten beïnvloeden door de inspanningen tot ontkenning. Wanneer in de politiek feiten ondergeschikt gemaakt worden aan het geïdeologiseerde denken, dan zijn we weer daar aangekomen waar we al eens waren, destijds in het Derde Rijk.

Want: een geïdeologiseerde geest ziet geen feiten. Hij ziet slechts zijn ideologie en ontkent en verbant alles wat daar niet in past.

Enkele voorbeelden:

Feit: Door de ongecontroleerde migratie, waarvoor Merkel de deuren heeft geopend, heeft het extreme islamisme gemakkelijk spel om zich in Duitsland uit te breiden, wat de veiligheid in ons land extreem bedreigt.

Reactie van de geïdeologiseerden: Dat is een racistische bewering.

Feit: De extreme islam is uitermate racistisch en mens-verachtend.

Reactie van de geïdeologiseerden: Dat is een racistische bewering.

Feit: Door de open grenzen en de ontbrekende controle zijn er behalve “echte” ook talrijke “valse” vluchtelingen en criminelen ons land binnengedrongen.

Reactie van de geïdeologiseerden: Dat is een racistische bewering.

en zo zou je nog een tijdje kunnen doorgaan . . .

Het angstaanjagende resumé:

Wanneer men zich feitelijk correct uitlaat over iets wat mensen van andere landen van herkomst betreft (bijvoorbeeld over hun religie), dan zijn er alleen maar kritiekloze beweringen toegestaan. Als een feitelijke uitlating echter kritiek bevat (bijvoorbeeld op deze religie), dan wordt de uitlating – ongecontroleerd of deze kritiek terecht of onterecht is – onmiddellijk gekwalificeerd onder het begrip “racisme”.

Het lijkt niet alleen zo, maar het is een treurig feit dat een geïdeologiseerde geest niet  in staat is om feitelijke uitspraken, die niet overeenkomen met zijn ideologie, te erkennen.

Er treedt veel meer een mechanisme aan het licht dat ervoor zorgt dat er in de geïdeologiseerde koppen bij een confrontatie met “niet in het concept passende feiten/uitspraken” een lade openspringt, die het geprefabriceerde (geconditioneerde)  antwoord bevat. Waar dat toe leidt, is voorspelbaar. In ieder geval voor diegenen, die niet met oogkleppen rondlopen.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Jutta Geiger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, Duitsland, Europa, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Racisme”, “nazi”, “rechts-extreem”: Ideologische strijdkreten zonder enige zeggingskracht

 1. ronjaspers zegt:

  Het extreem linkse “nageboorte” zijn nazi,s (socialisten) facisten (afa) racisten (antiblank) geestelijk gestoord,suicidaal en landverraders.Natuurlijk gefinancieerd door george “nazi” soros.

  Like

 2. Lars030 zegt:

  Oftewel: Uitholling Over Dwars (waarbij ‘Dwars’ staat voor de JugendAbteilung van extreemLinksgroen aka AFA). Ben je het niet eens met links, dan ben je ‘dus’ racist, xenofoob of islam-kotsbeu.

  PRIMA, alles beter dan ‘links’ te worden genoemd!

  Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  Franse actrice van Racisme vrijgesproken………

  Als de ene Arabier een andere arab uitscheldt voor “vuile, smerige arabier” etc, etc, is dit volgens de Franse Rechtbank geen DISCRIMINAZIE of racisme.
  * *

  De actrice “Hafsia Herzi” van Tunesisch/Algerijnse afkomst kwam op het spoorstation Gare du Nord in Parijs aan en nam een taxi naar huis.
  De chauffeur, van Maroc afkomst, bracht haar thuis en ze zei tegen hem:”wacht even ik moet een paar dingetjes ophalen en daarna wil ik naar…x…[ buitenwijk].
  De chauffeur had daar geen zin en en zij begon te schelden:”Ik zal er voor zorgen dat jij je baan verliest laffaard, vuile smerige arbier, Hoerenzoon, je moeder is een hoer”.
  De chauffeur diende een aanklacht in maar de Rechtbank heeft haar op 18 October vriigesproken van opzettelijk racisme.
  https://www.closermag.fr/people/info-closer-l-actrice-hafsia-herzi-blanchie-apres-son-echange-agite-avec-un-chau-887688

  Geliked door 1 persoon

 4. Elisah zegt:

  Ondertussen in een Franse school,

  Macron’s ‘Nieuwe Frankrijk’ – Zwarte leerling bedreigt lerares met pistool in de klas

  Een afschuwelijke video over een leerling van een Franse school die een leraar in de klas met een dummy ‘pistool’ bedreigt, heeft Frankrijk geschokt. Er worden vragen gesteld over de regelmatigheid van dergelijke incidenten en de reactie van de autoriteiten.

  Geliked door 1 persoon

 5. ed zegt:

  Deze figuren kan je gelijk stellen met de sprookjesboek volgers ook een geestelijke afwijking als je maar jong genoeg een verhaaltje blijft herhalen geloven ze ook in de paashaas.utopische wereldbeeld wat een bodemloze put, is een verdien model van het domme volk, zielige ezeltjes tot de mamma,s gaat nergens meer over.alles is ruimschoots zijn doel voorbij geschoten.1984 is het doel.

  Geliked door 1 persoon

 6. Stradi Song zegt:

  Wat ik altijd al vastgesteld heb en door de geschiedenis ook bevestigd is, het nationaalsocialisme, het communisme en de islam hebben de zelfde ideologische doelstellingen en dat is de wereldheerschappij.
  De een noemt het wereldkalifaat, de andere het duizendjarig rijk de andere de wereldwijde “eerlijke” gelijke verdeling van geneugten en lasten.
  Volgens Marx moest het communisme twee fasen doormaken, waarbij de eerste fase vaak ‘socialistisch’ wordt genoemd. Vandaar de verwarring, het door elkaar halen van de termen socialisme en communisme wanneer er verwezen wordt naar bepaalde bestaande regeringsvormen of naar de toekomstige maatschappij.
  Die drie totalitaire systemen veroveren meestal de macht op militaristische wijze in zwak gestructureerde landen.
  Het nationaalsocialisme maakte dankbaar gebruik van de democratie om de totale macht te veroveren, zij hebben zich dan kunnen concentreren op het buitenland.
  Het communisme had het niet moeilijk om de hongerige massa te mobiliseren, die had ook geen tussenstadium nodig als lokmiddel.
  Die middelen gebruikt de islam ook maar dan overgoten met een godsdienstsaus, als de vorige totalitaire systemen bedacht door denkers mislukten waren het de denkers, de uitvoerders kortom mensen die niet deugden en werd alles afgevoerd na miljoenen dodelijke slachtoffers en het totale failliet.
  En daar komt het geniepige van de islam naar boven, alles is de wil van god, er kan geen mens verantwoordelijk gesteld worden voor het mislukken van gelijk wat, het is altijd allah haar wil.
  Het enige wat de totaal geruïneerde bevolking in de islamitische landen willen met hun bevrijdende lenteopstanden is meer islam, laat dat duidelijk zijn, zij kennen niet anders, het is altijd wachten op de goedheid van allah om het beter te hebben, het is de schuld van te weinig islam, WERELDWIJD.
  Submission, geestelijke totale onderwerping, massa indoctrinatie, ook het orgasme van links.
  Hoe hadden intelligente denkers als Marx en Engels dat over het hoofd kunnen zien, de domme massa nog kunnen straffen voor hun ongehoorzaamheid NA HUN DOOD, allah of god loert achter iedere hoek. Weg KGB, weg Leibstandarte Adolf of Moustafa, weg waffen-SS, weg CIA, allen weg want allah waakt.
  Nu spreekt men van een gematigde islam, ( de eerste fase volgens Marx) iets wat in de islamitische landen onbekend is, maar vooral wordt er telkens en enkel naar de religieuze gebruiken gewezen als er meer rechten worden gevraagd of gegeven door collaborateurs.
  Het is wat het is en men streeft naar een nieuwe wereldorde gebruik makend van de onderwerpingdrang aan hogere machten van de verworpenen der aarde, een kleine correctie in de werken van Marx en oeps men kan terug naar een nieuw maatschappelijk destructief experiment. “Voor de islam koestert de linkse kliek echter een groot ontzag. Herkennen zij zich in het systeem van totale geestelijke onderwerping dat deze zogenaamde religie oplegt? Zijn de roden gefascineerd door de intolerantie en de drastische methodes waarmede afgerekend wordt met tegenstanders? Is de arrogante dominantie de reden van de stille bewondering? Of is het gewoon platte collaboratie met de bezetter die over een aantal jaren het beleid bij stukjes en beetjes zal overnemen ?”

  Het wordt met de dag zichtbaar waarom de geschiedenislessen moesten afgeschaft worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s