Het einde voor Theresa May? Brexiteers zeggen tegen haar dat zij ‘haar eigen strop moet meebrengen’ naar de cruciale vergadering van de parlementsleden van de Conservatieven

Screenshot_180

(Door: Jack Montgomery – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

De regeringsperiode  van Theresa May als premier loopt misschien ten einde, nu parlementsleden haar zeggen dat ze “haar eigen strop moet meebrengen” naar een cruciale vergadering op woensdag, wanneer voormalig Brexit-minister David Davis zijn kandidatuur voor het leiderschap uiteenzet.

Breitbart

Theresa May stond al onder druk vanwege haar vele concessies aan de Europese Unie en haar pogingen om een zogenaamde ‘backstop’ met het blok overeen te komen, die het Verenigd Koninkrijk binnen de EU-douane-unie zou houden, om douanecontroles van de EU tussen de Britse provincie Noord-Ierland en de EU-Republiek Ierland te vermijden – waardoor het land succesvol zou worden geblokkeerd in zijn pogingen om na Brexit nieuwe wereldwijde handelsovereenkomsten te sluiten.

Haar laatste voorstel om de voorgestelde “overgangsperiode” met de EU te verlengen, waarbij Groot-Brittannië onder de bevoegdheid van Brussel blijft vallen, maar zijn vertegenwoordiging in de EU-instellingen volledig verliest, lijkt de laatste strohalm te zijn geweest, wat May de steun heeft gekost van zowel de Brexiteer- als de Remainer-vleugels van de Conservatieve Partij.

De leden van het machtige 1922 comité van de partij  – die alle parlementaire “backbenchers” van de partij omvat – suggereren nu dat ze een motie van wantrouwen tegen de premier zullen inbrengen als ze er niet in slaagt hen tijdens een crisisbijeenkomst op woensdag te overtuigen.

“Zij zou haar eigen strop naar de ’22 moeten meebrengen. Zonder een ongewoon krachtig, overtuigend en samenhangend resultaat denk ik dat haar tijdperk voorbij zal zijn”, zei een hooggeplaatste Brexiteer, geciteerd door de “Mail on Sunday”.

Ondertussen heeft de voormalige Brexit-minister David Davis – die ontslag nam uit het kabinet van Theresa May, nadat zij haar Chequers-plan voor de EU-onderhandelingen had onthuld, waarvan hij gelooft dat het de soevereiniteit van Groot-Brittannië niet op een zinvolle manier zou herstellen – een column gepubliceerd, die algemeen wordt geïnterpreteerd als een voorlopig leiderschapsaanbod, omdat die aangeeft hoe hij de onderhandelingen met Brussel zou leiden als het aan hem lag.

“De EU heeft niet het recht om het Verenigd Koninkrijk op te splitsen”, schreef Davis over het ‘backstop’ onderwerp  – dat Brussel alleen op Noord-Ierland wil toepassen, waardoor het land in feite wordt afgesneden van de bredere Britse economie en voor douanedoeleinden aan de EU wordt toegevoegd. “En de EU heeft niet het recht om richting te geven aan de manier waarop wij onze economie regelen en onszelf besturen, na ons vertrek,” vervolgde hij. “We mogen ons niet laten intimideren door de EU. Nu is het tijd om op te komen voor het nationaal belang en een betere koers uit te stippelen”.

De “betere koers” waar Davis voor pleit, zou door niets meer kunnen worden tegengehouden, omdat Groot-Brittannië de voorbereidingen voor een “No Deal” Brexit drastisch opvoert en de dreiging van de EU met betrekking tot de beweringen dat bijvoorbeeld vluchten tussen Groot-Brittannië en de EU niet mogelijk zouden zijn als er geen verdrag ten gunste van Brussel wordt ondertekend, met een tegen dreiging beantwoordt.

“Die dreiging is uiterst onaannemelijk, omdat die de Spaanse en andere Europese toeristische markten en de mediterrane onroerendgoedmarkten zou ondermijnen,” merkte hij op – voordat hij eraan toevoegde dat een ‘No Fly Zone’ boven Groot-Brittannië ook dramatische gevolgen zou hebben voor vluchten vanuit de EU. “Europese vluchten zouden nog steeds ons luchtruim nodig hebben om naar de VS te kunnen vliegen”, waarschuwde hij.

Medestanders van Davis hebben voorgesteld dat Boris Johnson, een andere toonaangevende Brexiteer, die als mogelijke opvolger van May wordt getipt, de plaatsvervanger van Davis zou worden, en dat Davis voor hem opzij zou gaan, zodra Brexit in kannen en kruiken is.

De medestanders van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken en het Gemenebest lijken er echter niet erg enthousiast over te zijn Davis toe te staan om als interim ‘huisbewaarder’ te fungeren en de samenwerking tussen de twee Brexiteers is sinds hun Chequers-aftreding beperkt gebleven.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Jack Montgomey

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het einde voor Theresa May? Brexiteers zeggen tegen haar dat zij ‘haar eigen strop moet meebrengen’ naar de cruciale vergadering van de parlementsleden van de Conservatieven

 1. Mary zegt:

  Hoe dan ook ze moeten van die May af die nooit de EU uit heeft gewild en dat is overduidelijk geworden in de afgelopen periode!!!!!.

  Geliked door 2 people

 2. leefbarbaar zegt:

  Slappe muts, die May. De Britten hebben het derde rijk bestreden ten kosten van vele levens en het vierde rijk bestrijden ze met intenties, verklaringen en verdragen. Om van Brussel af te komen zullen ze aan de bak moeten. En kunnen daarna gaan oogsten. Stoppen met betalen en zelf bepalen, wie er welkom is in je land.

  Geliked door 1 persoon

 3. Frans Brassens zegt:

  Het V.K. heeft dringend behoefte aan een ‘hardliner’ Brexiteer.
  Iemand als May, die bezig is te doen wat ze eigenlijk niet wilde, biedt de E.U.-vijand te veel mogelijkheden om lastig te zijn en constant te morrelen aan die Brexit.
  De ‘remainers’ hebben dat goed in de gaten en proberen er op hun beurt misbruik van te maken.
  Tijd voor een politieke ‘Climate Change’ in het V.K.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wachteres zegt:

  https://www.theguardian.com/politics/2018/oct/22/tories-identify-mps-vile-language-theresa-may-yvette-cooper

  Calls to remove Tory whip after ‘disgraceful’ remarks about May

  Leading political figures condemn language used by MPs in media briefings

  Senior Conservatives have demanded that the party remove the whip from anonymous MPs who briefed violent rhetoric to Sunday papers, including one who quipped that Theresa May should “bring her own noose” to her next backbenchers’ meeting.

  het lid van het parlement [whip] dat in zondagkranten opgeroepen heeft dat May ‘haar eigen strop moet meebtengen’ moet – volgens hooggeplaatate conservatieven – worden opgespoord en verwijderd:

  “Disgraceful’ remarks. [Schandelijke opmerkingen]

  Geliked door 1 persoon

 5. Wachteres zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2018/10/24/leaked-appeaser-theresa-plots-tied-uk-eu-years-despite-claiming-months/

  LEAKED: Appeaser Theresa Plots to Tie UK to EU for Years Despite Claiming Months

  Uitgelekt: ‘Kop in het zand steekster’ Theresa smeedt een plan om het VK voor jaren aan de EU vast te binden, ondanks dat ze claimt dat dit slechts voor een paar maanden is.

  Leaked documents have revealed Prime Minister Theresa May could be plotting to keep the UK tied to the European Union (EU) for years after the Brexit “transition period”, despite claiming the latest proposed divorce delay will only be a few months.

  Uitgelekte documenten hebben onthuld dat premier Theresa May mogelijk samenzweert om het Verenigd Koninkrijk voor jaren vastgebonden te houden aan de Europese Unie (EU) na de Brexit “overgangsperiode”, ondanks dat ze claimt dat de laatste voorgestelde echtscheidingsvertraging slechts voor een paar maanden zal zijn..

  Like

 6. Wachteres zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2018/10/24/sabotage-farage-says-british-civil-service-take-orders-brussels-enemy-within/

  Sabotage! Farage Says British Civil Service ‘Take Their Orders From Brussels… The Enemy Within’

  Sabotage! Farage zegt at de Britse ambtenarij “Hun orders uit Brussel krijgen…. The Enemy Within”. [de vijand van binnenuit

  Top deep state Civil Servants who are happy to take orders from the European Union are working to sabotage Brexit and are leading both the Prime Minister and the country to a “humiliating sellout”, Brexit leader Nigel Farage said Wednesday.

  De ‘deep state’ ambtenaren, die het best vinden om orders van de Europese Unie te ontvangen werken eraan om Brexit te saboteren en leiden zowel de premier als het land naar een ,,vernederende uitverkoop”. Dit zei Brexit-leider Nigel Farage op Woensdag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s