PEGIDA vierde haar 4e verjaardag

Screenshot_130

(Vertaling: E.J. Bron)

Dresden – Gisteren zijn in Dresden ongeveer 10.000 demonstranten tegen de 4e verjaardag van PEGIDA de straat opgegaan. Aan de protesten nam ook de minister-president van de deelstaat Sachsen (Kretschmer, CDU) deel.

Junge Freiheit

Aan de oproep “Vier jaar verzet” van PEGIDA werd door ongeveer 5000 deelnemers gehoor gegeven. Zij vierden vreedzaam de 4e verjaardag van het islam-kritische protest-bondgenootschap. De eerste manifestatie van PEGIDA had op 17 oktober 2014 plaatsgevonden. De regelmatige maandagdemonstraties werden snel groter en baarden opzien in heel Duitsland. Deels namen er meer dan 20.000 mensen aan de protesten deel. In de loop der tijd ebde de toeloop echter weg en werd het rustiger rondom PEGIDA. Desondanks deden er nog steeds enkele duizenden mensen mee aan de maandagdemonstraties.

Kretschmer: Burgers niet generaliserend in de hoek zetten

Zondag waren volgens de politie de anti-demonstranten echter in de meerderheid. De protesten werden geïnitieerd door talrijke bondgenootschappen en organisaties zoals “Dresden. Respect”, “Christopher Street Day Dresden” (CSD) en “Tolerave”, maar Die Linke en de groepering “Nationalisme uit de koppen”.

Zij verzamelden zowel politici van de CDU, FDP, SPD, Groenen en Die Linke, maar ook aanhangers uit het links-extreme Antifa-milieu onder het motto “Hart in plaats van hetze”. De burgemeester van Dresden, Dirk Hilbert (FDP), was blij met de grote opkomst. “Het is een goed teken dat er voor de manifestaties op zondag een breed bondgenootschap van burgers bij elkaar is gekomen”, deelde hij mee.

De minister-president van Sachsen, Kretschmer (CDU), wierf in zijn toespraak voor de verdediging van de gemeenschappelijke waarden en een respectvol met elkaar. Hij waarschuwde ervoor om mensen generaliserend in een hoek te zetten en “tuig” te noemen, alleen maar omdat ze een andere mening zouden hebben. Als burgers zich zorgen zouden maken, zou men dat serieus moeten nemen.

Onderzoek tegen islamcriticus Michael Stürzenberger

Tegelijkertijd zou men diegenen moeten bestrijden, die alleen maar “eenvoudige antwoorden” zouden hebben. “Wat is dat voor een tijd, waarin men de grootste onzin kan vertellen en, wanneer men daarvoor bekritiseerd wordt, uiteindelijk zegt ´Dat mag men toch nog wel mogen zeggen´”, klaagde Kretschmer.

Voor de islamcriticus en PI-auteur Michael Stürzenberger heeft zijn optreden bij de PEGIDA-manifestatie wellicht strafrechtelijke consequenties: zoals de politie zondagavond meedeelde, onderzoekt ze of zijn toespraak voldoet aan het delict “volksophitsing”. Stürzenberger had daarin o.a. retorisch gevraagd: “Willen jullie de islamisering van Duitsland?”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "PEGIDA", "Populisme", "Weg met ons!", achterlijkheid, Algemeen, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, christendemocraten, Communisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, demoniseren, Derde Wereld, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, liberalen, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

5 reacties op PEGIDA vierde haar 4e verjaardag

 1. Ruud zegt:

  Overigens een zeer terechte vraag van Stuerzenberger als ook het antwoord daarop.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  zoals de politie zondagavond meedeelde, onderzoekt ze of zijn toespraak voldoet aan het delict “volksophitsing”. Stürzenberger had daarin o.a. retorisch gevraagd: “Willen jullie de islamisering van Duitsland?”

  Daar gáán de mierenneukers weer!
  Een heel normale vraag waarop het antwoord dient te zijn: ‘NEE!’.

  Want wie wil er nu ten onder gaan aan mohammedaanse koppensnellers, die de boel eerst komen uitvreten?

  Like

 3. WILLEM zegt:

  Dat walgelijke pokkenwijf Merkel moet weg!

  Like

 4. kampersrene zegt:

  deelnemers gehoor gegeven. Zij vierden” ‘vreedzaam” de 4e verjaardag van het islam-kritische protest-bondgenootschap. uiteraard het zijn mensen met verstand en met opvoeding het zijn geen linkse idioten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s