De grote Italiaanse krachtmeting komt naderbij

Screenshot_205

De Italiaanse minister-president Luigi Di Maio (links, Vijfsterrenbeweging) en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (LEGA).

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Wat is sterker: democratie of “markten” & EU?

In Italië is al in de nabije toekomst een beslissing ophanden, die van het allergrootste belang zal zijn voor alle EU-staten, maar ook voor het lot van de democratie in Europa. Nee, het gaat in dit geval niet in de eerste plaats om het probleem van de uit Azië en Afrika binnenstromende sociale migranten. Daarmee heeft de zeer breed democratisch gelegitimeerde regering in Rome, bestaande uit de Vijfsterrenbeweging en de LEGA, al heel impopulair gemaakt bij de heersenden in Berlijn, Parijs en Brussel. Maar de laatste hebben wat dit betreft geen goede kaarten om Salvini & Co. tot rede te brengen.

PI News (2)

Veel meer succes belovend is het echter om de Italiaanse regering met economische middelen op de knieën te dwingen. Want in Rome wil men niet langer buigen voor het dictaat van de EU, de ECB en de “markten”. De Italiaanse coalitie wil veelmeer ondanks de grote schuldenlast de verbreide armoede in het land bestrijden, vooral de hoge jeugdwerkloosheid, die verbonden is met een verlammende hopeloosheid. De aan de EU gehoorzame voorgaande regeringen, de “markten” bedienende regeringen, of ze nu wat meer links of wat meer rechts waren, hebben de problemen van Italië – dat valt niet te betwisten – in ieder geval niet kunnen oplossen.

In Berlijn en Brussel maakte zich niemand zich daar echt zorgen over, zolang de Duitse exporten d.m.v. de astronomische schuldenlast van Italië via het Target-systeem hun afnemers tussen Milaan en Sicilië vonden. En ook niet zolang de ECB onder haar Italiaanse president Draghi op een net zo daadkrachtige als onverantwoordelijke wijze hielp om Italië met allerlei mogelijke manipulaties in de euro te houden. Het was altijd duidelijk, dat dit alles niet tot in de eeuwigheid zo door kon gaan. Maar zolang er volgzame krachten in Rome regeerden, werden de problemen van Italië op de lange baan geschoven en tot later uitgesteld.

Dat moest zich wreken en wreekt zich nu. De regering van de Vijfsterrenbeweging en de LEGA heeft waarschijnlijk teveel, maar absoluut niets schadelijks voor miljoenen mensen in Italië beloofd. De poging om deze beloftes na te komen echter alleen al is springstof voor de EU en een muntunie, die niet alleen voor Italië altijd al ongeschikt was en is. Salvini en Di Maio kunnen zich onmogelijk houden aan de, zoals bekend, al zo vaak door Frankrijk en Duitsland genegeerde regels van de EU-begrotingsregels, willen ze geen algemeen verraad plegen tegenover hun kiezers. Precies dat echter eisen in feite de democratisch nooit gelegitimeerde Brusselse marionetten der economisch machtigen. En nergens in de EU-staten is de kritiek op Italië zo agressief als in Merkel-Duitsland, waar men ook graag vergelding zou nemen voor de nieuwe harde koers van Rome tegen sociale migranten.

Omdat noch Brussel, Berlijn of Parijs de impopulaire Italiaanse regering gewoon kan afzetten, wordt nu het scherpste en gevaarlijkste wapen in stelling gebracht, namelijk de “markten” inclusief ratingagentschappen. Per slot van rekening heeft Italië een hopeloze berg schulden en is er daarom op aangewezen zijn lopende schulden met nieuwe schulden te betalen. Daartoe heeft men crediteurs op de financiële markten nodig die bereid zijn te betalen. Die bezitten daarom een bijna onbeperkt chantagepotentieel, dat ze bij behoefte zeer zeker inzetten.

Dit wapen is bijzonder gevaarlijk, omdat zijn werking een interne splijting van Italië ten doel zal hebben: de rijken en welgestelden moeten (en zullen) hun heil in kapitaalvlucht zoeken, onder de middenklasse moet paniek veroorzaakt worden, de onderste sociale lagen moeten weer eens een lesje geleerd worden wie werkelijk de macht in het land en de wereld heeft. Het is echter geenszins zeker of dit allemaal ook lukt. Want in een land, waarin het armoederisico weldra bij 30% van de bevolking ligt, kan zich wel degelijk een opstandige, ja, zelfs revolutionaire dynamiek ontwikkelen, die niemand meer onder controle heeft, ook de huidige regering niet.

Bovendien is Italië, in tegenstelling tot het kleine Griekenland, van heel andere betekenis in de politiek en de economie van de EU. Haar hegemonie Duitsland wil en kan echter na het vertrek van de Britten nog een verlies accepteren, omdat dan het project van de “vrije” handel, van de “vrije” arbeidskrachtenmarkt en van de open grenzen nauwelijks nog te redden zal zijn. Dat weten de regerenden in Rome heel goed, daarom calculeren ze gewaagd, maar rationeel: of Duitsland (wie anders!) betaalt voor het Italiaanse experiment of Italië heeft geen andere keuze dan de EU te verlaten.

In Berlijn zal de regering-Merkel alles doen om in Duitsland stemming te maken tegen de “avonturiers en klaplopers” in de laars onder het motto: die willen ons geld om beter en comfortabeler te leven. Met de gebruikelijke bereidwillige massa-mediale ondersteuning zal deze stemming ook te produceren zijn. En de nuttige idioten van “Pulse of Europe” zullen weer hoogconjunctuur krijgen.

Patriotten zouden zich echter niets moeten aantrekken van deze stemmingmakerij en een heel andere koers moeten volgen: nee tegen multi-miljarden Duits reddingsgeld om Italië in de EU te houden. Ja echter tegenover het verzet van de democratisch gekozen regering in Rome tegen alle politieke en economische repressies. Want het grote conflict, dat zich nu in Italië aftekent, kan weldra ook al het grote conflict in Duitsland zijn – dat tussen de “markten” en de democratie.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, Brussel, democratie, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Nationalisme, Parijs, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op De grote Italiaanse krachtmeting komt naderbij

 1. henk zegt:

  ik hoop dat ze uit de EU stappen na Engeland, dat zal ze in Brussel laten inzien hoe fout ze bezig zijn met immigratiebeleid

  Like

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Blufpoker op het hoogste niveau.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Hopelijk stappen ze uit de E.U. De rest volgt vanzelf.

  Like

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. Peter zegt:

  Er zijn mensen die van de trein springen die richting ravijn rijden ,en die zijn dapper, en wakker , een land met miljoenen werklozen vol laten stromen met profiteurs ,luibakken ,en criminelen ,dan moet je de opdrachtgevers in een gesticht stoppen .

  Geliked door 2 people

 6. dutchess zegt:

  Na Griekenland, nu Italië en in de toekomst Spanje zullen we, indien de EU blijft bestaan in haar huidige vorm, nog decennia ons blauw blijven betalen om deze landen overeind te houden.
  Europese Unie
  we willen jou nie!

  Geliked door 1 persoon

 7. Alphons Mantel zegt:

  je kunt ook handel drijven zonder EU-lidmaatschap

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Dat hebben we tenslotte altijd al gedaan en toen bestond er helemaal niet iets van een EU. We hebben de EU niet nodig en hadden die niet nodig.
   En nu even niet jammeren omdat je dan aan de grenzen weer eens gecontroleerd kan worden en het vrachtverkeer weer hun douane zaken moet afhandelen. Maar ook daar kunnen de staten onderling afspraken ver maken. Hebben dat stelletje grootgraaiers daar in Brussel niet voor nodig.
   en ook niet huilen omdat je dan eer eens geld moet omwisselen in andere valuta. Hoe vaak heb je dat nodig? 1 of 2 x p.j. met vakantie? Beste mensen tegenwoordig hebben we allemaal pinpassen en creditcards die je over bijna de hele wereld kunt gebruiken. Gaat dus alleen maar om wat kleingeld voor fooitjes e.d.

   Like

  • Anneke zegt:

   Ja, dit probeer ‘k al sinds 2008 m’n familie en kennissen duidelijk te maken !!! Wat maar niet wil lukken !!! Neem dan de succes-periode vn de EEG en daar voorafgaand de BENELUX, als voorbeeld. “Maar nee, de doorsnee burger is STEKEBLIND…HELAAS”.

   Like

 8. Jean zegt:

  Wie nu nog niet inziet dat heel die misdadige import van perverse gewelddadige barbaren uit Afrika “de oorzaak” is van alle ellende in Europa is ofwel oerdom of medeschuldig, dat die héle troep EU leeglopers de daders en schuldigen zijn van alle ellende begint iedereen in te zien, in mei 2019 laten we de doodsklokken luiden over die misdadige troep en pakken we ze de sleutels af en blokkeren hun bankrekeningen die dan in beslag genomen worden zodat het geld teruggeven kan worden aan de rechtmatige eigenaars, de Europeanen en de misdadigers sluiten we op in gesloten cellen voor de rest van hun misdadig leven op water en brood en één pamper per week.
  Op de achtergrond draaien we het liedje voor die EU misdadigers “Vluchten kan niet meer”.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Ventjes zoals Robo Jetten snappen nog steeds niet dat de EU landen naar de ondergang gaan !
  Maar ja, dan moet je wel zelf je hersens gebruiken en dat kennen de meeste politici niet !

  Geliked door 1 persoon

  • jack zegt:

   ze weten het verdomde goed ze doen dit bewust maar ik snap niet goed waarvoor je gaat je eigen land toch niet kapot maken (men bevuild zijn eigen nest niet heb ik altijd geleerd

   Geliked door 1 persoon

 10. ieznogoedh zegt:

  In Berlijn zal de regering-Merkel alles doen om in Duitsland stemming te maken tegen de “avonturiers en klaplopers” in de laars onder het motto: die willen ons geld om beter en comfortabeler te leven.
  Diezelfde regering heeft er geen enkel moeite mee als miljoenen mislimische klaplopers naar Duitsland komen om beter en comfortabeler te leven op kosten van de Duiste belastingbetaler.
  Welnu, als er dan toch voor het beter en comfortabeler leven van anderen betaald moet worden, dan toch maar liever voor Italianen dan voor mislims. Die laatsten zijn te gewelddadig en misgunnen je een karbonaadje.

  Like

 11. Hein zegt:

  Wie wil er voor Italië betalen? De schandalige EUSSR is geen reden om Italië’s financiële wanbeleid goed te praten. Zoals altijd: zaken gescheiden houden en afzonderlijk beoordelen.

  Like

 12. Anneke zegt:

  Au revoir Bruxelles…De EVIL UNION is de fig. dood zeer nabij!!! Hup, Italia ga zo door en sleep al de andere Z-Europese landen gerust met je mee !!! Jullie zijn wel hardst MISLEID door de Brusselse duvel…

  Like

 13. Petra DeBoer zegt:

  Goed artikel en ik hoop dat de EU nog voor de EU verkiezingen van volgend voorjaar voorbij is.

  Like

 14. Marc zegt:

  Elke regering die niet ten volle de eigen (autochtone) jeugd steunt, verdient het niet te leven, maar daarentegen wel hardhandig vernietigd te worden!

  Like

 15. Henk der Niederlander zegt:

  Wat niet onderschat mag worden in deze.
  In Italie gaat men inderdaad meer geld uit geven terwille van de bevolking.
  Daarentegen gaat Italie ook een smak geld over houden omdat ze van de dure opvreters af zijn.
  Het zou dus best wel eens kunnen dat straks onder de streep de Italiaanse regering nog eens flink geld over houdt.
  Dat is nou dus net niet wat men in Brussel wil want dan komt te veel stront boven drijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s