Het verdiende einde – de neergang van de SPD

Screenshot_196

SPD – De verdiende ondergang van een partij van verraders.

(Door: Guido Reil – Vertaling: E.J. Bron)

Onlangs op verkiezingstournee in Beieren en Hessen. Motto: “Rendez-vous met de realiteit”.  Het concept is eenvoudig: ik beschrijf de veranderingen in Duitsland sinds het begin van de vluchtelingencrisis aan de hand van het voorbeeld van mijn thuis, het Roergebied. Elke avond ontmoet ik “vluchtelingen”, die het Roergebied vanwege deze verandering hebben verlaten. Niet weinig van hen zaten tientallen jaren in de SPD. Hun vragen zijn altijd dezelfde: hoe kon het zover komen met onze trotse arbeiderspartij? Waarom bedrijft de leiding van de SPD politiek tegen de gewone mensen?

Junge Freiheit

Het antwoord is eenvoudig en gewoon treurig. Diegenen die het voor het zeggen hebben, hebben nooit gewerkt. De levenslopen van politici lijken vreselijk veel op elkaar: de een of andere blabla-wetenschap gestudeerd, vaak niet eens afgemaakt; tegelijkertijd al een baantje bij de partij, daarna voor een parlementariër, om dan tenslotte zelf beroepspoliticus te worden. Ze zijn nooit in aanraking gekomen met de problemen van vele burgers. Daarom zet de ver van de realiteit verwijderde partijleiding in op thema´s als “huwelijk voor iedereen”, de zoektocht naar steeds nieuwe geslachten, de Verenigde Staten van Europa en onbeperkte immigratie.

“Sociale gerechtigheid” wordt een holle frase

De echte problemen zoals ouderdomsarmoede, noodtoestand in de verzorging, neergang van industrieën, uitzendwerk en tijdelijk werk, woningnood, ontbrekende plaatsen in crèches, criminaliteit, ontbrekende slachtofferbescherming of te weinig beloning voor eerlijke arbeid – al deze oer sociaaldemocratische thema´s zijn randthema´s geworden, in het gunstigste geval. Toch voert de SPD nu nog steeds campagne met de holle frase “sociale gerechtigheid”.

Alleen, de kiezers geloven het niet meer. Bij de deelstaatverkiezingen in Beieren stortte de SPD tot onder de 10% in verloor 250.000 kiezers aan de CSU, de Freie Wähler en de AfD. Ze verloor vooral de gunst van de arbeiders.

Terecht! Want juist de grenzeloze immigratiepolitiek is enorm on-sociaal. Herbert Wehner had al in 1982 gewaarschuwd: “Als we het asielprobleem niet aansturen, dan zullen we op zekere dag door de kiezers, ook onze eigen, worden weggevaagd.” Daarover hoor ik constant één zin: “Voor ons was er nooit geld!” Dat had Sigmar Gabriel waarschijnlijk ook vaak te horen gekregen.

Nederlaag in de hartkamer van de sociaaldemocratie

Zijn voorstel van twee jaar geleden was een “nieuw sociaal project voor onze bevolking”. Het werd door de ideologen rondom de toenmalige minister-president van de deelstaat Nordrhein-Westfalen, Hannelore Kraft (SPD), neer gemaaid. Kort daarna heeft ze de deelstaatverkiezingen vernietigend verloren. In de hartkamer van de sociaaldemocratie hebben 60.000 stamkiezers van de SPD op de AfD gestemd.

Screenshot_195

Maar ook Gabriel´s initiatief zelf moet men over de tong laten rollen: eerst moeten er meer dan 1,5 miljoen zogenaamde vluchtelingen in ons land komen, opdat er daadwerkelijk over “sociale projecten voor onze bevolking” gediscussieerd wordt. Wie, zoals ik, op grond van persoonlijke ervaringen als burger in een probleemwijk van een grote stad moeilijkheden in het dagelijks leven aanspreekt, wordt als in een reflex tot racist bestempelt.

Een open discussie over buitenlander-criminaliteit, sociaal bedrog of het ons verachtende wereldbeeld van Libanese clans was en is in de SPD niet mogelijk. De arrogante SPD-leiding stuurt haar kinderen naar privéscholen en ziet niet hoe on-sociaal het is wanneer de dochter van een elke dag ploeterend arbeidersgezin op school constant is uitgeleverd aan bebaarde en zogenaamd minderjarige vluchtelingenmannen met veel tijd.

Lafheid van de functionarissen

Steeds meer gemeentelijke SPD-politici, die te kampen hebben met de meeste problemen, willen niet meer zwijgen – en worden door hun ideologische partijvrienden enorm vijandig benaderd, hoewel de basis grotendeels achter hen staat. Want het probleem is de lafheid van de functionarissen in de plaatselijke en districtsverenigingen. Zij zijn de verbinding tussen de basis en de partijleiding.

De ideologen in Berlijn houden van het samenzijn in de parlementaire samenleving, hun auto met chauffeur en de VIP-etentjes van de lobbyisten. Met gewone mensen, die gewone beroepen hebben en de samenleving dragen, zijn er nauwelijks raakvlakken. Deze “elite” haat werk aan de basis, vooral in de verkiezingsstrijd. Want dan moet je toegaan op de gewone mensen. Ikzelf heb de uitspraak gehoord: “Dan mag je voor niets vies zijn!” Ideologen haten niets meer dan de realiteit, omdat deze hun droomwereld ontmaskert.

Migratie is altijd een verrijking – volgens dit mantra geloven de SPD-ideologen er overigens ook rotsvast aan dat migranten dankbaar zijn en op hen stemmen. Natuurlijk, de Duitse Turken in het Roergebied van de eerste en tweede generatie hebben dat ooit gedaan. SPD stemmen leverde concrete voordelen op: bijvoorbeeld vast werk in de mijnen of het dubbele staatsburgerschap. Maar de stemming is al lang omgeslagen. De SPD levert geen voordelen meer op en het wereldbeeld van veel immigranten is sowieso aartsconservatief, zo niet archaïsch. Met het “huwelijk voor allen” bijvoorbeeld kan nauwelijks niemand iets mee beginnen.

De komende generatie SPD´ers bestaat uit academici

Overigens: de komende generatie SPD´ers bestaat niet uit gediplomeerde machinebankwerkers en verpleegsters, maar bijna allemaal uit Germanisten, politicologen, cultuuronderzoekers. Het wordt dus nog erger in de toekomst. De Duitse sociaaldemocratie had een grote historie en geweldige politici zoals Otto Wels. Ze is moedig opgestaan voor onze vrijheid. Een vrijheid, die nu weer in gevaar is. De oude, dicht bij de realiteit staande, patriottische SPD van de gewone mensen is gestorven. Goed dat er nu een alternatief bestaat.

(Guido Reil, geboren in 1970, mijnwerker uit Essen, was jarenlang actief voor de SPD als gemeentepoliticus, totdat hij de partij wegens de asielpolitiek verliet en overstapte naar de AfD)

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Guido Reil

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, landverraad, Linkse Kerk, Rotzakken, sociaaldemocraten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het verdiende einde – de neergang van de SPD

 1. Thom zegt:

  De SPD wordt gewoon afgelost door nog grotere dwazen namelijk de Groenen zoals in Nederland de partij van Messias Obama Klaver. Je komt gewoon van de drup in de regen met meer import, warmtepompen, zonnepanelen, energiebelasting en Metoo gezwam en gendergezwam waarbij je geen kutwijf meer mag zeggen maar kutmens.

  Geliked door 3 people

 2. Anneke zegt:

  Al de schepen van de sociaal democraten gaan ten onder, dit proces is nu in héél Europa actief!!! Mooi zo, die NWO trollen kunnen niet eindeloos de zaken blijven bedriegen en voorliegen. Máár wat gaan we hiervoor in de plaats krijgen???

  Like

 3. droevige mof zegt:

  De voorzitster van de SPD Andrea Nahles wil in de Duitse Bundestag een parlementaire intergroep voor paardensport oprichten.
  http://www.pi-news.net/2018/10/nahles-sticht-der-hafer-sie-gruendet-parlamentskreis-pferd/
  Al drie jaar geleden liet ze abnormaal gedrag zien toen ze het Pipi Langkous-lied in de Bondsdag zong.
  Ik zeg alleen maar: Laat zitten SPD, ’t feestje is afgelopen.

  Geliked door 1 persoon

 4. jantjeuitnl zegt:

  To little, to late, ben ik heel erg bang voor.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s