Israël waarschuwt: “We veranderen de spelregels in Gaza”

Screenshot_185

Palestijnen bereiden zich voor om het grenshek met Gaza aan te vallen, terwijl Hamas en andere terroristen raketten afvuren op Israël.

(Vertaling: E.J. Bron)

De gespannen rust langs de grens met Gaza zou aan de serieus bedoelde dreigingen van Israël kunnen liggen om de spelregels in Gaza te veranderen als het niet rustig wordt aan de grens.

Israel Heute

Al maandenlang zorgen terroristen vanuit de Gazastrook voor branden in de zuidelijke regio van Israël door brandende vliegers en ballonnen op te laten stijgen. Deze vliegerterreur gaat gepaard met massale gewelddadige protesten langs de grens, waarbij steeds opnieuw geprobeerd wordt het grenshek te beschadigen en het land binnen te dringen.

De beschieting van een gezinswoning vorige week in Beersheva heeft er nu eindelijk toe geleid dat de Israëlische regering bereid lijkt te zijn om iets te ondernemen tegen de voortdurende bedreiging uit het zuiden.

Het huis werd getroffen door een “Grad”-raket, waarvan enkele Israëlische waarnemers niet eens wisten dat die er zijn in de Gazastrook. Dit wapen is echt een gevaar, ook voor steden in het binnenland, die tot nu toe niet bereikt konden worden door de zelfgemaakte raketten van Hamas en de Islamitische Jihad.

Na de raketinslag in Beersheva kwam het veiligheidskabinet bijeen en Yoav Galant, de minister voor Woningbouw (en voormalig commandant van de zuidelijke troepen in Israël), zei tegen journalisten dat “het spel zo niet verder kan gaan”.

Galant wilde niet op details ingaan, maar de dreiging was wellicht voldoende om de aanvallen uit Gaza te beperken, in ieder geval vooreerst.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Moslims, provoceren, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op Israël waarschuwt: “We veranderen de spelregels in Gaza”

 1. scherpschutter1943 zegt:

  roei ze uit, de palestijnen. Leve Israël.

  Geliked door 5 people

 2. P. Puk zegt:

  Gaza platgooien is de enige remedie.

  Geliked door 2 people

 3. ruud beijer zegt:

  Kill them all.Israel has the best army in the world

  Geliked door 3 people

 4. Sabeltant zegt:

  Bombardeer die haatbaarden ASAP naar de hel!

  Geliked door 2 people

 5. Aegolius cs zegt:

  Als konijnen vermenigvuldigen zij zich. Wanneer breekt er het myxomavirus uit?!
  Het aantal inwoners van de Gazastrook is tijdens en na de Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948 toegenomen van ongeveer 80.000 tot ongeveer 287.000 inwoners, voornamelijk door instroom van Palestijnse vluchtelingen. Sindsdien (tot 2004) is de bevolking nagenoeg vervijfvoudigd door natuurlijke groei.[bron?] In 2014 woonden er naar schatting ruim 1,8 miljoen Palestijnen, waardoor er een bevolkingsdichtheid bestond van meer dan vijfduizend personen per vierkante kilometer. In 2016 bestond de bevolking uit bijna 1,9 miljoen mensen, waarvan 1,3 miljoen door UNRWA geregistreerde Palestijnse vluchtelingen, waarvan een groot aantal in tot steden uitgegroeidevluchtelingenkampen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gazastrook

  Geliked door 2 people

 6. Bob Fleumer zegt:

  Een minikruisraketje op de leiders van hamas?

  Geliked door 1 persoon

 7. Anneke zegt:

  Sharon was destijds hartstikke mesjogge om de GAZA te schenken aan de PLO maffia. Wat was ‘k-zelf toen boos en verbouwereerd…

  Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @Anneke. Sharon lijdde destijds aan beginnende of vergevorderde seniliteit. De man kon niet meer helder denken. Een goed voorbeeld daarvoor was zijn initiatief voor de terugtrekking uit de Gaza strip. De uitvoering van zijn plannen grensde aan het niveau van debiliteit, Hij voerde de terugtrekking zonder te plannen waar de mensen zouden gaan wonen, waar zouden ze gaan werken nadat ze hen bedrijven hadden verloren.. . Sharon is een klassieke voorbeeld voor een volk die geen gezonde kritiek durft te uiten op de leider van het land; al weet men dat de leider is niet goed meer bij zijn hoofd.

   Like

 8. Thomasson zegt:

  De waarschuwingen zijn gewoon om te lachen. Ze stellen niets voor. Eerst zien dan geloven.

  Like

 9. M.A.L. Sion zegt:

  Gelet op de slagkracht van de IDF hoop ik dat de Palestijnen straks om genade smeken. Israël moet zich ook niets aantrekken van de geluiden uit het buitenland. Doorpakken en er voor nu en altijd een eind aan maken.
  malsion@orange.fr

  Like

 10. Cathja zegt:

  Israël is nog te lankmoedig jegens zijn van vijandige haat doortrokken buren. Steeds gaan die ‘Palestijnen’ grenzen over om Israël uit te dagen, in de hoop dat Israël veel geweld tegen hen zal gebruiken en ‘de wereld’ Israël daarna scherp zal veroordelen.

  Maar er zijn ook voor Israël zaken waarover niet te discussiëren valt. Zoals de raketaanval in Beersheva. Niet te tolereren en al helemaal niet te negeren!
  Israël moet nu echt zijn tanden laten zien, en de aanvallers datgene presenteren waardoor ze het voorlopig wel uit hun hoofd laten om het nogmaals te proberen.

  De maat is toch allang vol?

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Als muzelmannen hun sharmuta alle hoeken van de tent laten zien in Gaza is dat schuld van Israël

  Like

 12. Jan zegt:

  Hamas stuurt kankerpatiënten naar Israël om aanslagen te plegen

  Israeli authorities uncover Hamas plot to carry out massive terror attacks in Israel; plans were conveyed from Hamas terror leaders in Gaza to operatives in the West Bank by Palestinians admitted to Israel for medical treatment in Israeli hospitals. (Channel 13)

  — Avi Mayer (@AviMayer) November 22, 2018

  Hamas used Palestinian civilians admitted to Israel for medical treatment in Israeli hospitals to convey instructions to carry out terror attacks in crowded sites throughout Israel. https://t.co/mlZ5qWhG2B

  — Avi Mayer (@AviMayer) November 22, 2018

  https://www.timesofisrael.com/israel-says-it-uncovered-west-bank-hamas-cell-planning-major-bombing-attacks/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s