Verenigde Naties: Boerkaverbod Frankrijk druist in tegen mensenrechten

Screenshot_191

‘Verbod schaadt op disproportionele wijze recht van vrouwen om hun geloof te uiten’

Het mensenrechtencomité van de VN heeft Frankrijk op de vingers getikt vanwege het boerkaverbod dat het land in 2010 invoerde. Naar aanleiding van klachten van twee vrouwen die werden beboet, concludeert het comité dat het verbod indruist tegen de mensenrechten.

Post online

Volgens de VN-organisatie schaadt het verbod op een ‘disproportionele wijze het recht van de vrouwen om hun geloof te uiten’. De twee vrouwen kregen in 2012 een boete, omdat ze in het openbaar gezicht-bedekkende kleding droegen. Ze stapten in 2016 naar het comité. Dat heeft Frankrijk 180 dagen de tijd gegeven om te melden wat het heeft gedaan met de beslissing.

Ook Nederland gaat een gedeeltelijk boerkaverbod invoeren. Een meerderheid van de Eerste Kamer ging daarmee in juni akkoord nadat eerder de Tweede Kamer er al mee had ingestemd.

Bron:
https://tpo.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, meningsdictatuur, Mensenrechten, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Salafisten, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Verenigde Naties: Boerkaverbod Frankrijk druist in tegen mensenrechten

 1. Eric zegt:

  Dat de Verenigde Naties uit een clubje van islamofielen en islamisten bestaat wisten we al langer. Eén boodschap aan Trump: opdoeken die handel !

  Geliked door 4 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Nou, laten we eens afwachten wat onze lulletjerozenwaters in de haag en de gerechtelijke achterklap, doen met dit verbod van de VN. U weet wel. de VN, de club van Afrikaanse landen die zich ten doel stellen om heel de westerse wereld naar de kloten te helpen. En die worden in de haag door onze politieke lafaards serieus genomen. Nee, dan De Donald, die zegt gewoon laat ze de pest krijgen met de VN.(Veel neukers)

  Geliked door 2 people

 3. Patriot 2.0 zegt:

  Dan concludeer ik dat het recht om je godsdienst te uiten, andere grondrechten ter zijde mag schuiven. En hoe is het als het andersom is?

  Geliked door 1 persoon

 4. Tistochwat zegt:

  Ik vind een boerka toch zó bevrijdend!
  Vooral als het ’s zomers 30 graden is en je je te buiten bent gegaan aan uiensoep met kikkererwten.

  Geliked door 1 persoon

 5. koosv8 zegt:

  Al die ISLAMITISCHE uitingen dat doe je maar THUIS. DE VN moeten zich er helemaal niet mee bemoeien, al de armoedzaaiers in één vereniging. En het begint meteen de boel te dicteren.

  Geliked door 3 people

 6. Jean zegt:

  Trek die crapuleuze leeglopers van die VN club een boerka over hun rot koppen en dump ze in de woestijn in Afrika daar kunnen ze tetteren en zandkorrels rapen dan doen ze tenminste iets nuttigst.

  Geliked door 3 people

 7. alwine kerkhof zegt:

  De vrouwen die hier tegenin gaan, worden door hun liefhebbende echtgenoten gedwongen, om voor het gerecht hun gelijk te halen.
  Buiten een aantal idioten wijven om, is er geen vrouw, die vrijwillig zo’n vod aan trekt.

  Geliked door 2 people

 8. bozeoudeman zegt:

  Waar bemoeit dat zooitje bureaucraten zich toch mee. Naar de hel met die randdebielen. Wie heeft hen ooit aangesteld als baas van de wereld? Niemand, Laten ze hun smoelen eens dicht houden, dat zooitje zuigers. IMF VN EU donder op, voorgoed!

  Geliked door 3 people

 9. Elisah zegt:

  Probeer je Christelijke of Joodse geloof maar eens te uiten in mozzlimlanden……laten we het dáár eens over hebben, stelletje bevooroordeelde nep-VN pipo’s.

  Geliked door 2 people

 10. koddebeier zegt:

  VN ???? Nederland zo snel mogelijk uit dit fascistenclubje !!

  Geliked door 1 persoon

 11. Cathja zegt:

  Wanneer krijgen we van de VN nu eindelijk eens te horen dat het recht van onze Joodse medemensen op DISPROPORTIONELE WIJZE wordt geschonden omdat zij niet in alle vrijheid mogen laten zien dat zij Jood zijn? Waarom moeten Joodse mannen hun keppel onder een hoed dragen?
  Nou…VN…waar blijft jullie veroordeling in deze kwestie?

  De VN, wie neemt die organisatie nog serieus? Meer dan 50 islamitische landen hebben vertegenwoordigers zitten in die club. Er gaat geen vergadering voorbij of Israël wordt weer aan de schandpaal genageld wegens ‘het schenden van mensenrechten’. Ook zoiets.

  Ik hoop dat de Fransen een dikke middelvinger opsteken en de VN laten weten dat zij zelf wel zullen beslissen wat in hun land wordt toegestaan. Moslims hebben het er zelf naar gemaakt dat wij hen op uitgebreide schaal wantrouwen.

  EN TERECHT!

  Geliked door 1 persoon

 12. Pietersen zegt:

  Hebben wij als oorspronkelijke bewoners geen mensenrechten ? Wij moeten tegen die zooi aankijken terwijl we er helemaal niets mee hebben.

  Geliked door 2 people

 13. Aegolius cs zegt:

  “Mensenrechten” toch? Vallen de vrouwelijk ondersteunende en kledingdragende psychopathische geloofsmoordenaar daar ook onder?

  Geliked door 1 persoon

 14. Bob Fleumer zegt:

  Terwijl het zo eenvoudig is, de boerkadraagsters willen zich niet laten zien, laten wij ze dan ook niet zien en doen alsof ze niet bestaan en in de rij”de volgende a.u.b.”

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat doe ik al met iedereen die een hoofddoek draagt.
   Nooit zal ik aansluiten in een kassa waar een hoofddoek achter zit.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Hier bij de Plus supermarkt werkt er 1, en die kijkt mij toch een partij vuil aan als ze me ziet.
    Ik negeer haar op elk vlak, wat ze ook doet in de winkel.
    De winkel is om de hoek bij mij dus ik kom er bijna dagelijks, dus een bekend gezicht daar na 20 jaar.
    En ze weet het. En daar gaat het om, daar doe je het voor.

    Like

   • Pietersen zegt:

    Dan kun je soms dagen blijven staan voordat je aan de beurt komt. Lastig met boodschappen doen. Hier kan ik het probleem omzeilen met de zogenaamde zelfscan.

    Like

   • boorzalf zegt:

    BertG, volgende keer een keppeltje op zetten en in de rij gaan staan waar die griezel zit. en bij het afrekenen begroeten met “shalom”.

    Like

 15. Ruud zegt:

  Idioten zijn van alle tijden…………….

  Like

 16. Motorman zegt:

  ” Onlangs nog kwamen verschillende ngo’s zoals Oxfam in opspraak vanwege onthullingen over seksueel misbruik, maar ook de VN en het Internationaal Rode Kruis werden genoemd in enkele schandalen. ”
  En deze dames en heren moraalridders gaan eens zeggen wat wel en niet mag? Eerst eens grote kuis in eigen rangen houden misschien.

  Like

 17. kampersrene zegt:

  Het is voor mij een scheming van mensenrechten, een vrouw te verplichten een boerka te dragen Dat heeft niets te maken met godsdienstvrijheid …noch de besnijdenis van vrouwen , noch pedofilie, noch onthoofdingen, noch mensen levend verbranden ,noch dieren doen lijden voor ze geslacht worden .Wij leven niet in het jaar 1400 maar in 2018 Ten tijde van de donkere middeleeuwen was het normaal dat mensen werden gefolterd en op de brandstapel stierven…Maar wij hebben ons ontwikkeld en een genieten zekere welvaart..Daar zijn onze getaande broeders nog niet in geslaagd om als normaal en gezond denkende mensen iets op te bouwen …Ze komen liever de landen bezetten of parasiteren.. DE…………een scheldwoord voor islamieten niet voor publicatie vatbaar

  Like

 18. Peter zegt:

  Verenigde Narigheid is een kliek Moslims bij elkaar , laat ze in Jemen los ,en luister nooit meer naar dat tuig .

  Geliked door 1 persoon

 19. Marc zegt:

  VN = OIC. Dat zegt genoeg!

  Like

 20. A@ zegt:

  Het gaat om gezichtsbedekkende kleding in het algemeen. Eigenlijk heel normaal dat je elkaar en face kan zien. Het zijn wederom de islambelijders die daar moeite mee hebben. Onlangs is er in een islamitischitterende land de boerka verboden….dus laat de VN zich lekker opheffen er zijn belangrijker zaken om je druk over te maken. En laat geloof er eens buiten blijven…doe dat lekker binnenshuis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s