Italië tegen de EU: “Italië komt op de eerste plaats… Italië wil niet langer de knecht van stupide regels zijn.”

Screenshot_248

Matteo Salvini en Jean-Claude Juncker.

(Door: “Voice of Europe” – Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, zei dat de Italiaanse regering haar begrotingsplan voor 2019 niet zal wijzigen. Dit ondanks het feit dat de Europese Commissie het fiscale plan van de regering heeft afgekeurd en Rome ertoe heeft opgeroepen om het binnen drie weken te wijzigen. Daarbij maakt de Europese Commissie gebruik van een in 2013 vastgestelde regel volgens welke zij een begroting van een land uit de eurozone kan terugsturen als deze de regels overtreedt.

Salvini verklaarde tegenover RTL 102.5 dat de uitgebreide begroting de enige manier was om de publieke schulden te verlagen. Ze verhoogt de schuld naar 2,4% van het bruto binnenlands product en streeft naar een groei van 1,8% dit jaar.

Zonder de intentie om uit te treden uit de EU of de euro zei hij in het radio-interview: “Italië komt op de eerste plaats… Italië wil niet langer de knecht van stupide regels zijn.” Salvini is de leider van de rechtse partij LEGA, die samen met de anti-establishment partij Vijfsterrenbeweging regeert.

Het is heel duidelijk waarom deze man de populairste Italiaanse politicus aller tijden is, hij heeft gevochten voor Italië en laat geen signalen zien om hiermee te stoppen: “Wij zijn kalm. Zo beleefd als we zijn, openen we de korte brieven uit Brussel, we lezen ze, we beantwoorden ze. Zij schrijven terug en wij antwoorden, maar we veranderen geen komma in de begroting die in Italië voor groei zal zorgen. Als Brussel of enkele belangrijke professoren willen dat Italië een groei heeft van nul komma nul, dan zijn ze de verkeerde regering en de verkeerde minister tegengekomen.”

Bron:
https://voiceofeurope.com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Elite, Europese Commissie, EUSSR, Italië. Bookmark de permalink .

16 reacties op Italië tegen de EU: “Italië komt op de eerste plaats… Italië wil niet langer de knecht van stupide regels zijn.”

 1. Marc zegt:

  Right on!

  Like

 2. kampersrene zegt:

  zelfs toen Juncker een borrel inschonk voor Salvini bleef hij bij zijn besluit

  Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wie EU zaait…kan Italië oogsten… 😛
  .

  Like

 4. dutchess zegt:

  Een man die niet van wijken weet voor de Brusselse dictator, een man naar mijn hart.
  Tenminste zo lang als Italië financieel overeind blijft, want op een nieuw Grieks drama zit niemand te wachten.

  Like

 5. Thoth zegt:

  Mooi man. Weg met die domme, hysterische EU. Terug naar de EEG.

  Like

 6. Pingback: Italië tegen de EU: “Italië komt op de eerste plaats… Italië wil niet langer de knecht van stupide regels zijn.” | eunmask

 7. Harry zegt:

  Ik meen me te herinneren dat de begroting van de EU ook iedere keer weer niet goedgekeurd wordt , of ben ik in de war ?
  Voortdurend waren er een paar miljard spoorloos , toch ?
  Zo raar dat niemand die terug kan vinden .
  Wat zeuren ze dan over Italië ?

  Liked by 1 persoon

 8. ieznogoedh zegt:

  Het zal Brussel niet gebeuren dat de beoogde maatregelen de Italiaanse economie laat opveren.
  Stel je voor dat vervolgens in andere landen de bevolking zich ook gaat roeren en ‘populistische’ politici op het paard heisen.
  Nee, dan liever Italië arm laten.

  Like

 9. Johan zegt:

  De huidige politiek van Italië om migranten te weren is uitstekend, maar dat is dan ook ongeveer het enige goede. Hun economische politiek is rampzalig. Het is een economische misdaad om op de pof te leven en volgende generaties op te zadelen met de rekeningen van deze feestvierende regering. Dat geldt trouwens voor ieder land.
  Het is toch van de gekke, dat landen al honderden jaren bestaan en nog altijd met gigantische staatsschulden zitten opgescheept. Dat is toch niet normaal ?

  ´`Wij zullen geen komma wijzigen aan onze begroting ´´, aldus sprak Salvini, de minister van Binnenlandse Zaken.
  Dat is allemaal stoere grootspraak van de Italiaanse regering. Zulk economische beleid is onverstandig en kortzichtig. Op termijn hebben ze er alleen zichzelf mee. Italië zal met grote problemen en staatsschulden te maken krijgen.
  Echter, het spreekwoord luidt : ´Wie dan leeft, die dan zorgt´. Daar lusten ze in Italië wel pap van. (En spaghetti).

  Hoe is de stand van zaken eigenlijk in Italië ? Geheugen opfrisser :
  .) Italie heeft een staatsschuld van 2.300 MILJARD euro.
  .) Men wil een vlaktaks invoeren : laag belastingtarief voor grote groepen werkenden
  .) Het pensioen moet met 62 jaar ingaan, zeker voor degenen, die al heel lang werken.
  .) Men wil een basisinkomen invoeren. Dus gratis geld op termijn voor iedereen.

  Kortom : Er zijn veel wensen, de politieke partijen Lega en de vijfsterrenbeweging hebben veel beloofd, maar er is niet voldoende geld.

  Laten we eens kijken naar het punt van de pensioenen :
  In Nederland moeten we werken tot ons 67e jaar. Dat is vijf jaar langer. Dus hallo, waarom zouden ze in Italië dan mogen stoppen met 62 ?
  Daar komt nog eens bij : Als Italië op omkiepen staat, is de kans groot, dat de EU onze pensioen/spaarpotten gaat leegroven om met al die miljarden Italië overeind te houden. Dat laatste is een hoogst twijfelachtige gok, waarbij al die miljarden wel eens in rook zouden kunnen opgaan. Solidariteit tussen EU/landen noemen ze zoiets, maar daar worden wij dan de dupe van.
  Willen we dat ? Dan moeten we Italië vooral steunen met zijn huidige begroting. Willen we dat niet, dan moeten we Italië kritisch op zijn verantwoordelijkheid wijzen.

  Like

  • Qvic zegt:

   Het over grootste deel van de staatsschuld is nog van de vorige regeringen, dus niet van de huidige regering. Die kunnen daar onmogelijk van beschuldig worden. Een land is namelijk geen bedrijf, dus is de huidige regering niet verantwoordelijk voor hun voorgaande regeringen van het land. Zo ook niet voor de staatsschulden van de vorige regeringen. Het woord solidariteit betekent vrijwillig, dus niet met dwang zoals het in de politiek gebruikt wordt. Als Italië failliet gaat, dan lijden de (buitenlandse) banken vooral verlies, vooral de Deutsche Bank.
   De banken zijn hieraan zelf schuldig, doordat hun eigen hebzucht groter was/is dan hun verstand. Daar elke bank een private onderneming is, zijn dan de aandeelhouders die de kosten moeten ophoesten en niet de bevolking of andere EU bevolkingen. (maar deze aandeelhouders proberen dit altijd op de bevolking af te willen wentelen) Daarbij zijn de daadwerkelijke schulden maar 2% voor de banken de rest is enkele virtueel, want de banken behoeven maar 2% van elke euro die ze uitlenen in kas te hebben. Dus als er zogenaamd een EU land financieel geholpen moet worden, gaat dat geld direct naar de desbetreffende banken en niet naar de desbetreffende landen zelf en/of de bevolking.

   Liked by 1 persoon

  • Orzon wei. zegt:

   De vraag in je opstel,is met één zin te beantwoord !

   De staatsschuld is de laatste 6 jaar met 200 miljard gestegen ondanks de “austerity” en de slaven van het eeg !

   tijd om iets anders te proberen.

   “Echter, het spreekwoord luidt: ´Wie dan leeft, die dan zorgt´. Daar lusten ze in de Eu wel pap van. (En drank!). “

   Like

 10. Mary zegt:

  Eh het zal de EU geen enkele zorg zijn als Italie of welk Europees land dan ook een groei heeft van nul komma nul sterker nog het is de bedoeling dat die Europese landen leeg gemolken worden en tevens overspoeld met de verwoestende Islam, zo werkt NWO plan, dus lijkt me heel verstandig dat Salvini zegt dacht het niet!!!!.

  Like

 11. Orelius zegt:

  Wat raaskallen ze nou daar in Brussel met Italie moet zich aan de Europese begroting houden . Als er een land is die dat nooit doet dan is dat Frankrijk . Frankrijk heeft de grootste mond maar is een derde wereldland in Europa . Daarom de hele eu is een drama . Neem Griekenland , Portugal , Spanje , Italie , Roemenie , Bulgarije etc etc etc , die kunnen zich de euro helemaal niet permitteren , die gaan er allemaal aan kapot . Dan blijft er 1 groot land over die de baas zou zijn over alle landen in Europa en dat is Duitsland . De scandinaviers de Nederlanders , de Belgen hebben helemaal niks in te brengen in het hele eu verhaal , de Duitse politiek regeert ons allemaal . Niet de burgers van Duitsland die zijn zelf de dupe van het hele eu verhaal. Dit is al de derde keer dat ze het proberen en ze zeggen drie maal is scheepsrecht . Maar ze gaan het weer niet redden want de eu in deze vorm zal niet lang meer bestaan . GEWELDIG WANT WAT VERLANG IK TERUG NAAR DE GULDEN.

  ps (staatsschuld moet van Rotchild, Hoeveel staatsschuld zullen wij krijgen met al die gelukszoekers , de ziekenhuizen sluiten al , de ouderen kunnen niet meer geholpen worden en ga zo maar door. We zinken weg in het moeras des verderfs en wie verdienen daar aan .
  Precies follow the money.)

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Orelius , ik ben het helemaal met u eens en die vermaledijde euro is gewoon een munt wat de deep state ingesteld heeft en de vazallen uit de EU hebben daar aan meegewerkt. Het gehele financiële systeem op deze wereld is verrot en komt mede omdat de Fed in Amerika de dollar losgelaten heeft aan het goud, en het is ook nog eens een private organisatie.
   De deep state verdient aan de hoge staatsschulden en hoe hoger hoe beter want dan hebben ze een land geheel in de macht. Ik ben blij dat Rutte II en Rutte III dat al jarenlang inzien en de staatsschuld naar beneden hebben gebracht. Nederland is wat dat betreft niet te chanteren door de deep state wat de staatsschuld aangaat, ook al is die nog steeds veel te hoog. Met dank aan het redden van de euro crisis is er veel geld naar de banken is gegaan zodat ze niet omvielen en natuurlijk naar Griekenland.

   Ik hoop dat Trump die vreselijke Fed (Federale Reserve) weer afhankelijk maakt van de Amerikaanse regering en de dollar weer aan de bezittingen van een land zoals het goud word gehangen. Nu is de Fed een onafhankelijke organisatie in handen van de deep state wat geld kan drukken zoveel ze willen. Die walgelijke “regime change” oorlogen gingen ook mede om de staatsbanken in zo’n land in handen te krijgen.

   Omdat Trump nu aan de macht is en gelukkig Hillary Clinton niet zullen de Amerikanen geen oorlog in Europa beginnen als Italië nu niet doet wat de EU zegt, ondanks het feit dat Guy Verhofstadt al op twitter opriep dat de U.S.A . moest ingrijpen tegen Italië. De criminele smeerlap en oorlogshitser.

   Like

 12. Johan van O zegt:

  Binnenkort wordt weer een EU-regel aan de laars van de EU-bobo’s gelapt. italie zal zeker niet uit de eurozone worden gezet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s