Onrustige CDU-partijdag op komst: tegenkandidaat beschuldigt Merkel van “capitulatie van de rechtsstaat”

Screenshot_261

(Vertaling: E.J. Bron)

Het zou wel eens een moeilijke partijdag voor Angela Merkel kunnen worden. Tegenkandidaat Matthias Herdegen (kleine foto) heeft nu voor het eerst aangeduid hoe hij de gedelegeerden voor zich wil winnen: met drieste berisping van de kanselier. In een interview met “Cicero” heeft de gerenommeerde deskundige op het gebied van staats- en volkerenrecht bovendien een koerswijziging van de CDU geëist.

journalistenwatch

Screenshot_262Herdegen maakte vooral Merkel´s vluchtelingenpolitiek tot doelwit van zijn kritiek: “Wat in 2015 niet had mogen gebeuren, is de indruk van een vergaand verlies van controle van de staat en de daarmee gepaard gaande prikkels. Deze hebben ertoe geleid dat honderdduizenden op weg gegaan zijn naar Duitsland.” Duitsland zou in dat jaar een “tijdelijke capitulatie van de rechtsstaat” beleefd hebben.

De man, die al meer dan 30 jaar lid is van de CDU, ziet, “zoals vele anderen ook”, een “inhoudelijke ontpitten van de CDU, het verlies van het programmatische midden.” Voor veel potentiële kiezers zou dat “het verlies van het politieke thuis” betekenen.

De 61-jarige bekritiseert ook Merkel´s economische en sociale politiek: “Het midden van de samenleving heeft de indruk gekregen dat de politiek haar de rug heeft toegekeerd.” Over zijn kansen zegt hij: “Het is duidelijk dat het een race bergop tegen de huidige voorzitter is. Maar ik treed vol vertrouwen aan en ik zou deze stap niet hebben genomen wanneer ik niet de indruk gehad zou hebben dat er sprake is van een brede stemming van bewustwording in de partij bestaat.” In de CDU zou op dit moment alles te vinden zijn, van diepe onzekerheid tot aan onderdrukte woede.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Merkel. Bookmark de permalink .

7 reacties op Onrustige CDU-partijdag op komst: tegenkandidaat beschuldigt Merkel van “capitulatie van de rechtsstaat”

 1. droevige mof zegt:

  Te laat, veel te laat. Het Merkel-systeem verdwijnt aan de horizon van de geschiedenis. En Duitsland staat aan de vooravond van grote evenementen die in ons land vaak in november plaatsvinden. De laatste keer op 9.11.1989 toen de muur viel en het SED-systeem in paniek raakte.

  Like

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Je kunt het links of rechts keren maar ook Matthias Herdegen is een zogenaamde Christen.
  Dit soort mensen doen me altijd denken aan Balkenende, draaien en dan draaien en als ze klaar zijn draaien.
  Wat mij betreft is alles wat uit Christelijke hoek komt bij voorbaat een leugen.Herdegen mag nou zijn zegje gewoon doen omdat de hele CDU op klappen staat maar komt hij aan de macht gaat de voorgaande politiek gewoon weer zijn ouwe gang.

  Like

 3. Joseph De Vriendt zegt:

  Dit is de aanzet …Beieren gaat harder reageren …waarschijnlijk heeft Nostradamus gelijk …lezen wat HIJ voorspelde …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s