Jordan Peterson komt naar UvA, fop-wetenschappers, millennials en SP-jongeren woest

Screenshot_280

(Door: Bert Brussen)

Zomaar podium geven aan iemand met verkeerde mening op een universiteit, dat moeten we niet willen

Update: Linda Duits wilde niet tekenen en wel hierom.

De bekende en populaire serieuze wetenschapper, professor in de psychologie aan een Canadese universiteit, Jordan Peterson, is uitgenodigd voor het debatprogramma Room For Discussion van de Universiteit Amsterdam. Maar omdat Peterson enorm populair is bij ‘alt-right’, ‘populisten’ en de rest van realistisch helder denkend Nederland, en omdat Peterson realistische dingen zegt als ‘mannen verschillen van vrouwen’ of ‘lang leve het vrije woord’, en bovendien ook nog eens weigert om mensen anders in te delen dan in ‘man’ en ‘vrouw’, dus niet in Xhe, Ghe, Theyr of X etc. etc. etc. zuchtlol, is hij eigenlijk niet welkom vinden maar liefst 80(!) ‘UvA-medewerkers’ en ‘studentenorganisaties’ waaronder de SP-jeugd (u weet wel, van die ‘sociale’ en ‘solidaire’ partij). Want naar andere meningen dan je eigen mening moeten luisteren, nota bene op een universiteit, is natuurlijk kwetsend, een vorm van microagressie, fascisme, racisme, seksisme, Hitler…ad infinitum, waardoor er nog meer safe spaces, waar puppy’s kunnen worden geknuffeld, moeten worden gebouwd (gaarne niet applaudisseren, want dat kan kwetsend traumatisch zijn dus: jazz hands!).

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", Amsterdam, Barbarisme, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, hersenspoeling, Hypocrisie, Indonesië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Jordan Peterson komt naar UvA, fop-wetenschappers, millennials en SP-jongeren woest

 1. Statler & Waldorf zegt:

  De linkse kerk heeft niks met de feiten, de waarheid of de realiteit en met de mening van een ander kunnen ze al helemaal niks.

  Liked by 2 people

 2. Sabeltant zegt:

  Jordan Peterson is het wel gewend om lezingen te geven als er achter de deuren linkse jankerds staan te schreeuwen.
  Hij is zeer wel in staat om de discussie aan te gaan maar deze jonge marxisten hebben er geen weerwoord op en voelen zich daardoor ernstig bedreigd.
  Tja dan blijft er voor de radeloos verdwaalde linkse jeugd niets anders over dan lawaai te maken en de zaak kort en klein te slaan.
  Jordan Peterson kent het linkse marxistische gevaar, hij waarschuwt er altijd voor.
  De hel van een totalitaire ideologie waar niets meer kan of mag. Die jongeren zijn al zo gehersenspoeld ze weten al niet beter. Links volk, te dom om voor zichzelf op te komen terwijl ze zelf denken zó ongelofelijk slim te zijn. Ja, dan is de waarheid van Jordan Peterson wel héél erg bedreigend.

  Liked by 3 people

 3. Thoth zegt:

  Het wordt steeds erger met die fop-wetenschapppers. Eerst op de VU, nu ook al op UvA. In grote mate. Ben blij dat ik er vanaf ben.

  Liked by 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Leiden is iets beter, maar als ik naar de berichten van mijn alma mater in de V.S. luister – ééns toch een respectabele uni – kan ik wel janken. Die linkse, communistische bende is duivels doctrinair tekeer gegaan de afgelopen decennia. Ik vraag me af: waarom heb ik dat niet al lang geleden gemerkt?

   Like

 4. Ruud zegt:

  Linkse flapdrollen zijn van alle tijden; niets bijzonders dus.

  Liked by 1 persoon

  • Sabeltant zegt:

   Klopt, vroegah had je ze ook, demonstreren tegen kernemergie, Amerika, Zuid Afrika en Israël en kraken van leegstaande bedrijfspanden, donderdag het wekelijkse stencil overleg en zaterdagavond de stencils door de buurt verspreiden met het vreselijke “onrecht” op de voorpagina.
   Man, wat dachten die lui goed bezig te zijn, vroeger waren het stuk voor stuk aardige alternatieve wereldverbeteraars, je kon als liberaal best nog een boom opzetten over wereldproblemen met een biertje en een sigaretje, tegenwoordig heet de vaste kern Antifa en is domweg militant te noemen en zeker niet meer aanspreekbaar.
   Die van vroeger waren ook goed opgeleid, lazen moeilijke werken van Marx, Jung en Spengler. Tegenwoordig krijgen ze de oproep voor of tegen via whatsap inclusief de voors en tegens, als je ze vraagt waarom staan jullie hier weten ze niet eens meer waarom, de groepsdynamiek is zo ver doorgevoerd dat ze gewoon achter elkaar aanlopen. Zo slim als ze vroeger waren, zo oliedom zijn ze nu. Desalniettemin… vroeger lieten we de meesten ook links liggen.

   Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Vroeger werden ze als heksen verbrand.
   Maar die tijden komen terug…
   Het zal er alléén om gaan wie het vuur mag aansteken en wie er verbrand zal worden.

   Like

 5. Pingback: Jordan Peterson komt naar UvA, fop-wetenschappers, millennials en SP-jongeren woest – Kijk eens, 80 linkse rakkers willen niet debatteren over afwijkende standpunten. Te moeilijk zeker; te weinig intellectuele bagage om Peterson te pareren. ZWAK! |

 6. bozeoudeman zegt:

  Bij dezen, wetenschap namens nieuwe wetenschappers:
  De aarde is plat en de mens is geschapen door God, al diegenen die anders beweren zijn neonazi’s die naar kampen moeten om heropgevoed te worden in de juiste leer van progressief links bekrompenheid! Want een andere mening dan die uit 1200 wordt niet langer toegestaan.

  Like

 7. Mary zegt:

  Oh oh een realistische professor die de waarheid komt vertellen op de UA kunnen ze daar wel tegen die jankende socialistjes, ik zou slachtofferhulp maar op voorhand inschakelen want de waarheid zou wel eens te zwaar voor de gekkies kunnen worden na de jarenlange hersenspoelingen en zelf nadenken kunnen ze al helemaal niet.

  Like

 8. ShimonEliezer zegt:

  Nederland loopt meestal een paar jaar achter bij de VS. Ook mbt sociale discussies. Het is in de VS en Canada al lang bekend waarmee het zogenaamde SJW, WS en GF mee bezig zijn: chaos tolereren dat benoemd wordt als “vrijheid geven”. BS.
  Ook een groep van de UvA in Amsterdam willen liever niet een discussie op academisch niveau. Ze zijn eigenlijk bang om hun stoel in het instituut te verliezen en vechten die op slinkse wijze aan: indoctrinatie van hun ego-ideologieen om zichzelf beter te voelen. Feiten gelden niet. Het gaat hen om een ideologie. Zo krachtig, dat ze zelfs bereid zijn hun naam te zetten onder een boodschap dat tegen vrijheid van meningsuiting is. Totaal anti-academisch. De vraag rijst natuurlijk, wie zijn die mensen en wat doen ze op de UvA die gesubsidieerd wordt door de overheid met de belastingcenten van Jan met de Pet? Hoeveel geld is voor en door hen over de balk van “vrijheid van onderzoek” gesmeten? Ik wil dat wel een beoordeeld zien. In hun ivoren toren, ver weg van de realiteit op de straat en de vele huizen, willen ze hun sponsers eigenlijk onder curatele plaatsen omdat zij zich de sociale uppeclass beschouwen, door wetenschappers als Peterson het uiten van het vrije woord te belemmeren. Hoe ver staan deze mensen van Erasmus af? Hoe ver van Spinoza? Hoe dicht staan zij eigenlijk tot het fascisme dat controle wil houden over vrije uitingen van meningen en hypotheses?
  Ik wil wel eens het lef van 1 van die 80 zien om naast Peterson op het podium openlijk in debat te gaan. Ik denk dat alle 80 de schijterig en te haitain zijn ook maar dat te overwegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s