Netanayhu´s geheime ontmoeting in Oman

Screenshot_310

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu en de sultan van Oman, Sayyid Qaboes bin Said Al Said.

(Vertaling: E.J. Bron)

Vrijdag was de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu van een geheime reis naar Oman teruggekeerd, waar hij een ontmoeting had met de sultan van het land, Qaboes bin Said. Het was het eerste bezoek van een Israëlische minister-president aan Oman in meer dan 20 jaar. Behalve Netanyahu namen ook enkele ambtenaren van het ministerie van Defensie aan het gesprek deel, waaronder Yossi Cohen, de chef van de Mossad, en de directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Israel Heute

Israël en Oman onderhouden geen officiële diplomatieke betrekkingen en de laatste ontmoeting tussen de beide landen vond plaats in 1994, toen minister-president Yitzhak Rabin eveneens in het geheim naar Oman reisde.

Een week geleden bezocht de Palestijnse leider Mahmoud Abbas eveneens Oman en het kleine land staat er om bekend om bij het Israëlisch-Palestijns conflict eerder aan de zijlijn te blijven staan, waarbij het een staat voor de Palestijnen eist, maar ook het recht van de Joden op een eigen staat erkent.

Netanyhau werd door sultan Sayyid Qaboes bin Said Al Said persoonlijk naar de hoofdstad van Oman, Masqat, uitgenodigd om te discussiëren over regionale kwesties.

Een dag later sprak de minister van Buitenlandse Zaken van Oman, Yousuf bin Alawi, op een veiligheidsconferentie in Bahrein en drong er bij de rest van de Arabische staten in het Midden-Oosten op aan zich eveneens aan te sluiten bij de joodse staat.

Oman kreeg op grond van dit bezoek kritiek van andere Arabische landen, maar zei dat het bestaan van Israël een feit zou zijn dat men niet kan negeren en men het land net zo zou moeten behandelen als alle andere landen in het Midden-Oosten ook.

“Israël is een staat die aanwezig is in de regio, en wij allemaal begrijpen dat. De wereld is zich daar eveneens van bewust en misschien is het tijd dat Israël net zo behandeld wordt (als andere landen) en ook dezelfde verplichtingen vervult”, zei bin Alawi.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabieren, Arabische wereld, Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Israël, Midden-Oosten, Oman. Bookmark de permalink .

7 reacties op Netanayhu´s geheime ontmoeting in Oman

 1. Hovawart zegt:

  De coalitie van Israël, de USA en de Arabische Liga, die gaan zorgen voor de onafhankelijkheid van Arabische landen, het gemeenschappelijke goed dienen van alle Arabische landen, het verzekeren van betere condities voor alle Arabische landen, de toekomst van alle Arabische landen garanderen en de hoop en verwachtingen van alle Arabische landen ten uitvoer brengen, zal een enorme klap in het gezicht zijn van de Brusselse bananen-elite, de oosterse landen gezuiverd van het geteisem en de orthodoxe islam, en de EU er mee opgezadeld……geniaal!

  Vooruitgang is andermans ondergang…♫ welkom ♪ welkom ….

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  En niet te vergeten wat de Islamietjes nu gaan vinden van hun ♥ rijke arabiese grote broer, die een joodse vriend heeft …..♫ ♪ en ohohohohoh…daar komt narigheid van.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Reactie Iran tv

  Like

 4. Jan zegt:

  Hamas protesteert tegen bezoek van Bibi aan Oman

  Like

 5. Klaas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s