Protesten in Bihać: “Migranten breken in huizen in, houden kinderen mes op de keel”

Screenshot_307

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

In de Bosnische grensstad Bihać hebben vorig weekend opnieuw protesten plaatsgevonden. Honderden inwoners hebben geprotesteerd tegen de slechte situatie, waarin hun stad zich al maandenlang bevindt en die niet beter lijkt te worden. Meerdere duizend migranten, overwegend uit Afghanistan, houden zich op dit moment in het stadscentrum op en zorgen zodoende deels voor onvrede bij de inwoners. Die eisen daarom de onderbrenging van de migranten in centra buiten de stad en een totale opnamestop.

Die Tagesstimme

Demonstranten eisen opnamestop

Zoals meerdere Bosnische media berichten, waren er honderden mensen bijeengekomen om gezamenlijk en vreedzaam te demonstreren. Ze eisten meerdere duizend migranten uit het stadscentrum weg te brengen en in daarvoor geschikte onderkomens onder te brengen. Ze hebben de autoriteiten 48 uur de tijd gegeven om de constante aankomst van nieuwe illegale immigranten in de stad te stoppen. Deze zouden dagelijks met bussen en treinen uit Sarajevo aankomen. De protestmars leidde eerst langs de vestiging van de “Internationale Organisatie voor Migratie” (IOM). Daarna werden de belangrijkste straat en het busstation geblokkeerd. De organisatie, die zorgt voor de onderbrenging en de verzorging van de migranten, zou in het stadscentrum illegale migrantenkampen hebben opgericht.

Men is niet meer veilig in de stad

Sejo Ramić is de man die de demonstratie heeft georganiseerd. Hij zegt “dat dit geen protest tegen de migranten is”, maar gewoon alleen maar moet laten zien “dat de actuele situatie in onze stad onacceptabel is”. Het zou gewoon niet kunnen dat de inwoners bang zijn op straat, aldus de organisator van de demonstratie. Een deelneemster aan het protest zei eveneens dat de demonstratie niet tegen de migranten gericht zou zijn, maar dat het duidelijk zou zijn dat de stad “Bihać niet in een migranten-getto mag veranderen”.

Overvallen op kinderen

Volgens Ramić zou het de afgelopen tijd vaker tot aanvallen, plunderingen en andere incidenten zijn gekomen, die uitgegaan zouden zijn van migranten. Enkele ouders zouden al overwegen om hun kinderen niet meer naar school te sturen. Migranten zouden deels in huizen en basisscholen inbreken, aldus de initiatiefnemer van de demonstratie in een interview. Eén leerling zou men zelfs “een mes op de keel hebben gehouden om zijn mobiele telefoon en 30 Mark [Bosnische munteenheid] te roven”.

Minister komt niet tegemoet aan eis

De minister van Binnenlandse Zaken van Bosnië-Herzegovina, Aljoša Čampara, zou inmiddels deskundigen naar de stad gestuurd hebben. Echter niet om de migranten uit het centrum naar meer geschikte onderkomens te brengen, maar om ze weg te houden van de burgers. Čampara noemde het “ongelooflijk” dat de demonstranten de bus bij aankomst en de migranten bij het uitstappen hinderden.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afghanistan, asielwaanzin, Balkan, Barbarisme, Bosnië-Herzegovina, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, Patriottisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Protesten in Bihać: “Migranten breken in huizen in, houden kinderen mes op de keel”

 1. Roni zegt:

  De munteenheid Mark als betaalmiddel in Bosnie-Hercegowina? Klinkt behoorlijk Slavisch. Of is het misschien een eerbetoon aan het feit dat de Bosniakken destijds de Nazis zo graag meehielpen met de Endlösung van de Serviers en Joden. Een eerbetoon aan de Amerikanen die Servie bombardeerden die genoeg Nazis de VS hebben binnengehaald.
  Ach, geen haan die er naar kraait natuurlijk, want het gaat om maakbaar BH immers….

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Overal in Europa komt men in opstand tegen deze barbaarse parasieten.
  We hebben ook geen agressieve kerels met baarden en vrouwen in lappen meer nodig.
  Ons straatbeeld is al genoeg door links verziekt.
  Spullen pakken en ga je eigen land maar opbouwen in plaats van hier rond hangen!

  Like

 3. Qvic zegt:

  Alle regerende politieke partijen geven de illegalen immigranten meer rechten dan hun eigen bevolkingen. Dit is het concept voor het begin van burgeroorlogen. Tegen zowel de regeringen, als de immigranten legaal of illegaal doet niet meer ter zake. Voor de bevolking zijn het indringers met kwade bedoelingen.

  Like

 4. Wolf zegt:

  Bosnië ???? DAT zijn zelf toch islamisten en islamofielen??? Geen wonder dat de regering vóór die luiaards zijn. Zij willen Europa al honderden jaren islamitisch omdopen.

  Geliked door 1 persoon

 5. renato zegt:

  En de Serviërs slachtofferen. Lees The Balkans Chronicles.

  Like

 6. Patriot 2.0 zegt:

  Zeer interessant boek:
  – Robert D. Kaplan: BALKANSCHIMMEN, Een reis door de geschiedenis

  Like

 7. Hovawart zegt:

  De voorspelling dat de volgende wereldoorlog in de Balkan zal uitbreken, begint al aardige vormen aan te nemen, en met de Europese Nationaal-Socialistische Democratenpartij in Brussel, de zieltogende Euro en economie, het vervliedende draagvlak en sympathieën voor de EU, is het lontje in het kruitvat aangestoken en zal de harde realiteit zich met een knal aandienen, de politiek zal ontstelt zijn en de oplossingen zullen uitblijven, slechts de bevolking in Europa zal “het onderspit delven”, “aan het kortste eind trekken”, “overwonnen worden” of “er het ongunstigst aan toe zijn”…… zo voorspelbaar.

  Like

 8. Guus Velraeds zegt:

  De protestmars leidde eerst langs de vestiging van de “Internationale Organisatie voor Migratie” (IOM)

  Dit is dezelfde NGO en grote kracht die ook achter het Europa vernietigende immigratie verdrag van Marrakesh zit. Een verdrag waarin emigratie en immigratie tot mensenrecht verklaard wordt en dat Nederland in december zonder mokken zal ondertekenen uiteraard zonder mandaat van het Nederlandse Volk. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet. De ondertekening zal geruisloos verlopen zoals het hoort en gebeurd met elk verdrag waarin de nationale staten vernagelt worden.

  Like

 9. Patriot 2.0 zegt:

  “en dat Nederland in december zonder mokken zal ondertekenen uiteraard zonder mandaat van het Nederlandse Volk.”

  Inclusief GEEN democratie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!//

  Like

 10. kampersrene zegt:

  Geduldig staan ze te wachten…..ieder zijn beurt ….om in te breken in een huis …het mes te zetten op de keel van een kindje en.. alle waardevolle zaken te stelen ….zodoende kunnen zij hun leefloon een beetje verhogen ! De regering helpt zijn bevolking met goede raad “””verzet U vooral niet ….laat begaan want ze kunnen je kwetsen of erger

  Like

 11. Elisah zegt:

  Ondertussen in Nederland,
  https://tpook.nl/2018/10/28/asielkrakers-020-zetten-boodchappenlijstje-online-of-u-even-eten-komt-brengen-bij-gratis-wonen-hoort-gratis-voedsel/

  Asielkrakers 020 zetten boodschappenlijstje online, of u even eten komt brengen, bij gratis wonen hoort gratis voedsel.

  Like

 12. scherpschutter1943 zegt:

  zo te zien staat er ook een landverraadster tussen die dit alles mogelijk heeft gemaakt. Ze snapt nog steeds niet dat, zodra zij taak gedaan heeft, zij het slachtoffer wordt van een groepsverkrachting waar ze zelf om gevraagd heeft. Ik gun het haar van harte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s