Smokkel-hotspot midden in de Deense Oostzee

Screenshot_311

(Door: “Realsatire” – Vertaling: E.J. Bron)

Ærø, een klein eiland in de Oostzee dichtbij de Duitse grens, is het huwelijksparadijs voor Pakistani, Indiërs, Tunesiërs, Libanezen, Syriërs, Marokkanen of mensen uit Kameroen geworden en verdient er prachtig aan. De burgerlijke stand wordt dagelijks bezocht door trouwlustige mensen uit de hele wereld, vaak om vermoedelijk een schijnhuwelijk aan te gaan en daarna met echte huwelijksaktes ter legalisering van het verblijf in de EU-regio te verdwijnen.

PI News (2)

Middellandse Zee? Hoezo! Een nieuw knooppunt voor smokkel in grote stijl bevindt zich midden in Europa in de “Deense Zuidzee”, namelijk de schitterende archipel rondom Funen in het zuiden van Denemarken. Het 6000 inwoners tellende eiland AErø met zijn schilderachtige dorpjes als Marstal of Aerøskøbing is niet alleen populair bij Duitse zeilers, maar sinds geruime tijd ook bij mensensmokkelaars en hun klandizie om schijnhuwelijken te sluiten, bericht de “Welt am Sonntag” van 28-10-2018 in haar gedrukte versie. Omdat trouwen daar heel gemakkelijk gaat en de pas getrouwde echtgenoten daarna een volledig legaal verblijfsdocument voor het EU-gebied op zak hebben.

Dat gaat zo: een niet-EU-vrouw uit bijvoorbeeld Roemenië of Bulgarije trouwt met een bruidegom uit India, die op een visum of met valse papieren Europa binnengekomen is. Ze ontmoeten elkaar op AErø, blijven een nacht, trouwen volgens Deens gebruik en vertrekken weer. De dames, een paar honderd euro rijker, naar hun Zuidoost-Europese thuisland, de heren zouden zich enkele jaren later al kunnen laten scheiden, een verblijfsvergunning kunnen aanvragen en een vrouw uit hun vaderland over laten komen, bericht de “Welt am Sonntag”.

Wat de strenge Duitse burgerlijke stand zou afkeuren, zien de liberale Denen minder bureaucratisch. Trouwen gaat hier van een leien dakje. Geboorteaktes bijvoorbeeld zijn niet nodig. Eén nacht in het “Las Vegas van het Noorden” volstaat, de ceremonie duurt 15 minuten. Alleen al dit jaar zouden op AErø tot nu toe 54 Deense stellen en 4079 huwelijksparen uit het buitenland elkaar het jawoord hebben gegeven.

Het principe zou in alle EU-landen hetzelfde zijn: als een partner afkomstig is uit een EU-land, verkrijgt de ander met het huwelijk een zogenaamd afgeleid vestigingsrecht, kan legaal Europa binnenreizen en op de lange termijn hopen op een vast verblijf. Duitsland erkent Denemarken-huwelijken, er bestaat zelfs een speciale overeenkomst voor. Dat trekt smokkelaars aan.

De business boomt, omdat velen op AErø er lekker van profiteren. De Bed&Breakfast etablissementen, de kapsalons, de fotografen. De huwelijken zouden volgens de “Welt am Sonntag” per jaar ongeveer € 4 miljoen opleveren voor het eiland met zijn mooie havenstadjes zoals het bedrijvige Marstal, waarvandaan vroeger honderden harde zeelieden vooral naar de stormachtige gebieden van de wereld voeren en winstgevende handel dreven.

Als de smokkel-spin in het web geldt een familie in Hamburg. Haar chef reist vaak met een sportvliegtuig naar AErø. De service van de verheven variant van de smokkel midden in Europa is niet gratis: een huwelijksarrangement kost ongeveer € 1000,-. Als er vervalste documenten nodig zijn, dan kan de prijs ook wel eens stijgen tot € 5000,-. Speciale rechercheurs van de Duitse en de Deense politie, die in juni een razzia in meerdere gebouwen en ook op de burgerlijke stand van het eiland uitvoerden, denken 50 van de 1000 gevallen juridisch te kunnen bewijzen. Het gaat hen erom een einde te maken aan de schijnhuwelijken voor illegale immigratie.

Ook Denemarken wil harder optreden. Alle aanvragen voor buitenlandse huwelijken moeten vanaf januari 2019 naar een centrale regeringsinstantie gestuurd worden. Gemeenten zoals AErø mogen dan pas na controle een afspraak met de huwelijkspartners maken.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Realsatire”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, belangenverstrengeling, Bureaucratie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Denemarken, Duitsland, Eurabië, Europa, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, Naïviteit, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Smokkel-hotspot midden in de Deense Oostzee

 1. Steven zegt:

  In het bedenken van list en bedrog zijn die haatkoppen heer en meester.
  De DOMME Europeaan laat zich door iedereen in de zeik nemen..en de burgers mogen de ellende ervaren..

  Geliked door 1 persoon

 2. Thom zegt:

  Och dat is niks nieuws. Alles is na te maken en te vervalsen. Ga maar na: Namaakpaspoorten, namaak merkkleding en als je geen vrouw kunt vinden zelfs een kunstk.t.

  Geliked door 1 persoon

 3. Organiseren van chaos
  vroeger op de middelbare school zeiden we dan, als er geld (op slinkse wijze)meegemoeid was: Pecunia non olet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s