Muilkorf voor “keiharde” rechter Zantke

Screenshot_340

(Vertaling: E.J. Bron)

Zwickau – De directrice van het kantongerecht Zwickau heeft de als “keiharde” rechter bekend geworden Stephan Zantke van zijn functie als perswoordvoerder van het kantongerecht Zwickau ontheven. Het gaat naar men zegt om een disciplinaire maatregel, die verband houdt met de publicatie van zijn boek.

journalistenwatch

Eigenlijk is Stephan Zantke, die voor organisaties zoals de OVSE internationale voordrachten houdt, “slechts” strafrechter in Zwickau. Eind 2017 zorgde hij in heel Europa voor furore. Voor zijn rechterstafel stond een Libische vluchteling. De lijst met zwaarwegende beschuldigingen tegen hem was lang. Toen de aangeklaagde over “kloten Duitsland” schold, vroeg Zantke: “Als het bij ons zo kloten is, waarom bent u hier dan?”

De daaropvolgende heftige reacties van de media toonden aan dat Zantke een zenuw geraakt had. De vraag zou een uitdrukking van zijn opgekropte ergernis met het oog op een groot aantal criminelen zijn geweest, die langzamerhand het respect voor Justitie en de staat verliezen, aldus de uitleg van Zantke.

Deze maand verscheen Zantkes boek met exact dezelfde titel. De rechter werpt daarin een onverbiddelijke blik op een overbelaste Justitie en criminelen, die gebruikmaken van de zwakte van de staat. Zantke geeft een kijkje in Duitse parallelwerelden en criminele milieus en toont aan hoe machteloos de staat vaak is.

De kritiek van Zantke schijnt zijn meerdere, de directrice van het kantongerecht Zwickau, Eva-Maria Ast, niet bevallen te hebben. Zoals de “Bild-Zeitung” bericht, zou de kritische rechter een muilkorf hebben gekregen en werd hij heel stiekem als woordvoerder van het kantongerecht afgezaagd. Sinds 1 september zou Zantke geen 1e perswoordvoerder meer zijn, vanaf november ook geen plaatsvervangend perswoordvoerder. Dat zou de directrice van het kantongerecht hem – zonder motivering – meegedeeld hebben, aldus de “keiharde” rechter. Uit kringen van collega´s zou bekend geworden zijn dat dit een disciplinaire maatregel vanwege zijn boek geweest is.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Muilkorf voor “keiharde” rechter Zantke

 1. Hendrik M. zegt:

  Eva-Maria Ast blijkt dus een vuil achterbaks geval te zijn, schijnt daar meer voor te komen…

  Geliked door 2 people

 2. Eigen volk eerst zegt:

  Deze man heeft ZÓ gelijk. Wat doen ze hier eigenlijk?

  Geliked door 4 people

 3. Peter zegt:

  Stephan Zantke , een rechter die er geen doekjes omwindt !

  Geliked door 3 people

 4. Guus Velraeds zegt:

  Dit is geen individuele op eigen keuze berustende exercitie van Eva-Maria Ast.

  Dit komt van “Ganz Oben”.

  Geliked door 3 people

 5. Cleo zegt:

  Wat een verademing zo’n rechter MET een ruggengraat en gezond verstand!

  Geliked door 2 people

 6. Rechters die waarheid spreken mogen dat niet van Brussel Hof van Justitie.

  Geliked door 4 people

 7. Ruud zegt:

  Niets is voor de eeuwigheid. Ook Eva-Maria haar houdbaarheidsdatum is overschreden.

  Geliked door 3 people

 8. Klaas zegt:

  Geliked door 3 people

 9. koosv8 zegt:

  Een rechter die eigenlijk een vraag stelt zoals elk GEWOON MENS die zou stellen na zo’n scheldpartij over het land waarin hij notabene opgevangen is.
  En daar komt dan meteen zijn ( meerdere) aanzetten om hem de mond te snoeren. En de media doet de rest. Zoals hier en overal in dat O ZO VRIJE WESTEN, HOELANG PIKT IEDEREEN HET NOG?!!

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Nee merkel,stasi nazi zwijn jij en die smerige “satanische” bilderberg groep jullie hebben van duitsland en europa een “islamitisch shithole gemaakt.Brand in de hel.

   Geliked door 1 persoon

 10. Jules Vismale zegt:

  Als Stephan Zantke van het kaliber Roland Freisler was geweest dan had hij die akelige Eva-Maria Ast vast helemaal voorrot gescholden en een enkele reis naar de dood toe gegeven!

  Geliked door 1 persoon

 11. Klaas zegt:

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Vuile rat joris luyendijk.Kruipen en een lafaard zijn en ook nog “suicidaal” zijn is heel iets anders dan “tolerant zijn.Vuile smerige landverrader.

   Like

 12. Lot zegt:

  Een zwakke overheid…. die niets kan doen… Laten we dat vooral goed onthouden. Er wordt niets gedaan door de overheid omdat ze dat niet kunnen. We zullen onszelf moeten leren verdedigen. We kunnen alvast op een schietclub gaan en schietles gaan nemen zodat we na jaren klaar zijn om onszelf te kunnen verdedigen.
  De overheid zal zeggen dat dat niet waar is en zij wel wat kunnen doen, maar toch niets doet. Al die agenten die met geweren staan, hebben die al mensen gedood. Nee. Ondertussen is het onmogelijk om aangifte te doen, zoals in mijn geval, van vele bedreiging en werd ik steeds weggestuurd, totdat ik een agente vond die de aangifte wel wilde opnemen. Levensgroot dossier en daarna geseponeerd.

  Like

 13. orelius zegt:

  Het is zo ver , de ellende heeft eindelijk ook de hoger opgeleiden bereikt. Eerst hoorde je die lui niet , wonen mooi buitenaf geen last. Maar nu is de overlast al overal doorgedrongen. Goed zo misschien gaat er nu een andere wind waaien. De sodemieter op wind.

  Geliked door 2 people

 14. Marc zegt:

  Dit doet mij sterk denken aan de zaak Moscowicz: na zijn zeer succesvolle verdediging van Wilders, waarbij hij het presidium terecht gewezen werd, werd hij als advocaat uit de orde gegooid.
  Nu deze rechter weer in Duitsland.

  Dat is nu de macht van links!

  Geliked door 1 persoon

 15. scherpschutter1943 zegt:

  Links bevindt zich in alle krochten van de ambtenarij. Het is net ongedierte. Je kan ze wel uitroeien maar dan moet je zeer onortodoxe middelen inzetten die ze niet overleven De andere schijtlijsters in de politiek durven dat niet en daarom doen ze het niet. Ze heulen mee met het linkse ongedierte en verkwanselen hun kiezers aan de linkse deepstate . Hoort rutte trouwens ook bij, zou een kind van soros kunnen zijn. Ik vind ze wel wat op elkaar lijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s