EEN BIJBELVAST STAATSMAN…

Screenshot_349

Colijn spreekt het Nederlandse volk toe (Gaat u maar rustig slapen).

(Door: “Driek”)

In de studeerkamer van Hendrikus Colijn lag op een hoge standaard een Statenbijbel, meestal opengeslagen. Voor Colijn het symbool van wat zijn leven, denken en handelen beheerste en richting gaf. De Bijbel was de bron van zijn kracht, de Bijbel was overal bij hem, waar hij ook verbleef. Desalniettemin, het gebod ‘gij zult niet doodslaan’, lapte Colijn aan zijn laars, want in 1894 nam Colijn deel aan de expeditie naar Lombok waarbij veel burgerslachtoffers vielen. Zelf was hij als officier bij de gepleegde wreedheden betrokken, zoals blijkt uit een lang na zijn dood gepubliceerde brief:

‘Ik heb er een vrouw gezien die, met een kind van ongeveer een half jaar op den linkerarm, en een lange lans in de rechterhand op ons aanstormde. Een kogel van ons doodde moeder en kind. We mochten toen geen genade meer geven. Ik heb negen vrouwen en drie kinderen, die genade vroegen, op een hoop moeten zetten, en zo dood laten schieten. Het was onaangenaam werk, maar ’t kon niet anders. De soldaten regen ze met genot aan hun bajonetten, ’t was een verschrikkelijk werk. Ik zal er maar over eindigen’.

Screenshot_348
Controle van het rijwielplaatje (1935).

Het orgaan van de Centrale vereniging van Personeel in Rijksdienst schreef over Colijn: ‘Een man, die de werkman zijn rechtmatig loon onthield,die zich voedde met het voedsel van de arme, rijk werd door de armoede van anderen, een man die glimlacht als een gelukkig mens, maar in wiens omgeving het geknars der tanden werd gehoord, een man met tevreden gelaat, maar die geen zog liet in de borsten der moeders die zoogden, en daardoor het heiligst recht van zijn volk trachtte te verkrachten om de Mammon te dienen’.

Waarom ik deze lang vervlogen geschiedenis hier nu ten berde breng? Welnu, spitse lezer van “E.J. Bron”, de schijnheiligheid van dien gereformeerde Staatsman Colijn doet mij denken aan zijn evenbeeld Mark Rutte, die in de voetsporen van knakenpoetser Colijn zich ontpopt als een leugenachtige gladjanus, die het Nederlandsche volk ten armoe drijft. Honderd miljoen naar onderwijs in Afrikaanse landen, ziekenhuizen die wegens faillissement gesloten worden, bejaarden die door geldgebrek amper verzorging krijgen, het nijpende woningtekort en ruim tweehonderd vijftigduizend armlastige Afrikanen die wij moeten onderhouden. Ga er maar aanstaan!

En lezer, als toegift: Denk eens aan de handtekening van Mark Habers (VVD) onder een document ter verbetering van de migratie tussen Afrika en Europa. De ‘Verklaring van Marrakech’ stelt zich ten doel om de rode loper uit te rollen voor Afrikaanse migranten. Het is nu al erg genoeg, maar dan is de ellende echt niet meer te beteugelen. Edoch, de ogen van den Nederlandsche burger zijn nog altijd niet geopend. Hun hardnekkig stemgedrag op verkeerde partijen drijft ons ten ondergang.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, cultuurrelativisme, Den Haag, Derde Wereld, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op EEN BIJBELVAST STAATSMAN…

 1. paulzwueste zegt:

  Hartelijk dank Driek!
  Hypocrisie, leugen valsheid en bedrog, criminaliteit, misdaad, zelfverheerlijking.
  Het hoort allemaal thuis in de politieke geschiedenis der Nederlanden sedert 1830.
  Het zogenaamde “Oranjehuis” loopt hierbij voorop.
  Maar eens komt de dag dat ook zij de rekening zullen moeten betalen over datgene wat hun voorouders en zijzelf het Nederlandse volk hebben aangedaan.

  Like

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Top, Driek.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Hendrikus Colijn (…) De Bijbel was de bron van zijn kracht, de Bijbel was overal bij hem, (…) Desalniettemin, het gebod ‘gij zult niet doodslaan’, lapte Colijn aan zijn laars

  Dus ondanks ‘zijn’ Bijbel en ondanks de richtlijnen van ‘zijn’ God, deed Hendrikus tóch het kwade?
  Goh!

  Geliked door 2 people

  • g2-91e8a788030faf65537511fb6d208583 zegt:

   wonderlijk ja…tóch nieuws onder de zon !

   Like

   • BertG. zegt:

    Jullie doen net als of je met de bijbel in de hand niet in staat zou zijn om iets slecht te doen/ het kwade.
    Komt behoorlijk bevoordeeld over.

    Like

   • BertG. zegt:

    Zie alleen al hoeveel haat er hier aanwezig is naar andere mensen toe onder sommige gelovigen, die iets anders vinden.
    Staat dat ook in de bijbel? Hebben ze het daar uit gehaald?
    Om andere te haten met een andere mening.

    Like

 4. Cathja zegt:

  Beste Driek, het zijn ware woorden die u hier heeft geschreven. Ook wij zullen op termijn het doelwit zijn van barbaarse moslims, die straks, na het ondertekenen van dat vervloekte verdrag, in nog grotere aantallen Europa zullen binnenkomen. Om zich niet alleen eerst te laven aan onze welvaart, maar daarna om ons dit alles af te nemen.
  Uiteindelijk zal dit de ondergang van een groot deel van Europa worden als het politieke tij niet keert.

  Geliked door 3 people

 5. Patriot 2.0 zegt:

  Colijn met Rutte te vergelijken? Nee.

  Like

 6. droevige mof zegt:

  De Duitse tegenhanger van Hendrikus Colijn is een andere Hendrik, Heinrich Brüning. Rijkskanselier van 1930 – 1932, zeer katholiek en net zo beperkend en kortzichtig als zijn Nederlandse collega.
  De regering-Colijn heeft het Nederlandse leger in Nederland niet modern bewapend en getraind, hoewel ze zeer gemotiveerde en dappere soldaten hadden, die hun land met volledig ontoereikende middelen moesten verdedigen.
  Dezelfde Colijn verwent zich met zijn herinneringen aan ‘heroïsch’ doodgeschoten burgers in Nederlands India.

  Like

 7. Bob Koster zegt:

  Hendrik Colijn was de grootste particiluliere belegger van Nederland die al zijn kapitaal in nazi- Duitsland belegd had omdat de economie daar draaide als een tierelier. Dat was de reden waarom hij honderdduizend doodsbange Duitse joden aan de grens liet staan – hij wilde Hitler niet voor het hoofd stoten.

  Geliked door 1 persoon

 8. Taljaard zegt:

  En mijn grootouders maar braaf A,R,P, stemmen.
  Grootvader Rieks was, als ouderling van de Gereformeerde kerkenraad, zelfs bij de kiesvereniging. Want je moest die rooien er natuurlijk wel uit houden en de Roomsen niet te groot laten worden,

  Like

 9. bigljohn zegt:

  De grootste slaapkop was Colijn zelf, gaat u maar rustig slapen….Overigens, in de tweede slaapkamer zitten er maar ook genoeg van dat soort. Zie hem daar op de foto staan met zijn punk kapsel. Wat dat betreft was hij een hippe vogel en zijn tijd ver vooruit. Maar schijn bedriegt. Hij zeulde de principes van zijn Statenbijbel overal mee naar toe en verneukte ons. Je moet oppassen voor fijne regen en voor fijne mensen. Daar word je door bedonderd !

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Stuitend relaas over Colijn. Geef ’n gelovige een zwaard en zal het tegen ongelovige gebruiken. Zou overeen kunnen komen met de islam, maar DAT mag ik niet schrijven. Evenwel, als ik de gelegenheid heb/verkrijg, dan kan ik u verzekeren dat Rome kerkelijk zowel politiek veel bloed aan de handen doet kleven.
  Dank voor je artikel, “Driek”.

  Like

 11. Maenhout zegt:

  Beetje vreemde vergelijking: de degelijke, zuinige, intelligente houwdegen Colijn tegenover de immer grijnzende rotte slijmzwam Rutte. Colijn had te veel ruggengraat, een keihard hoofd en gaf niks weg, Rutte heeft een tros yoghurt als Ruttegraat, wappert als een vloeitje met elk zuchtje mee en geeft van alles weg zolang het maar niet aan oorspronkelijke Nederlanders is. Colijn versterkte met Oud trouwens het Defensiefonds fors, al was dat pas na het dieptepunt van de crisis.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Ja, zijn zoon werd later linksbuiten van Feyenoord, joeg het Argentijnse gepeupel angst aan.
  Later veranderde hij zijn naam in Moulijn.
  Voor Driek.

  Like

 13. fleckie zegt:

  Was/ is BALKENENDE, nu CDA, …nog? .’aanwezig’ op politiek niveau?…….. wie herinnert zich nog op 27.6.2016, , onder ….’VOLKSVERRAAD. wordt goed betaald’, ( betr. BALKENENDE, afkomstig uit de ARP?, met zijn enorme salaris?)

  Like

 14. fleckie zegt:

  Was BALKENENDEook niet voordat hij zich aanslootbij het CDA, een. ARP- lid?! …….
  Op 27.6.2016…….’volksverraad wordt goed betaald’ …….en op 1..12.2017Nederland uit de EU’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s