Kerstmarkt verandert naam naar Wintermarkt: “Belachelijk, kerst is toch deel van onze cultuur?”

Screenshot_342

“Winterboom” op het marktplein in Brugge.

(Door: Koen Theuns)

Geen kerstmarkt in Brugge dit jaar, wel Wintermarkt. De organisator kiest voor een meer neutrale naam, maar daar is niet iedereen gelukkig mee. “Dit is belachelijk. Het kerstgebeuren maakt toch deel uit van onze cultuur?”, klinkt het bij N-VA.

“Gewoonweg belachelijk.” Pol Van Den Driessche (N-VA) windt er geen doekjes om, de nieuwe naam van de kerstmarkt bevalt hem niet. Want na onder meer Winterpret in Brussel en Winterland in Hasselt gaat ook Brugge nu voor een meer neutrale naam: Wintermarkt. Een jammerlijke beslissing volgens Van Den Driessche, die ze in het rijtje plaatst van Zwarte Pieten zonder schmink en de Gouden Boomstoet zonder kruistochttaferelen.

Lees verder>>>
Nieuwsblad.be
(h/t H.S.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vlaanderen, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

36 reacties op Kerstmarkt verandert naam naar Wintermarkt: “Belachelijk, kerst is toch deel van onze cultuur?”

 1. Cathja zegt:

  Belachelijk dat hiermee verzwegen wordt dat kerstfeest het geboortefeest van Jezus Christus is. Of je nu wel of niet religieus bent, kerst is een christelijk feest, al geeft vandaag de dag iedereen er zijn eigen draai aan.
  De kerstballen heten dus nu ‘winterballen’? De kerstman is dan zeker nu opeens de ‘winterman’?

  Hebben al degenen die onze cultuur en gewoontes geweld aandoen dan niet in de gaten dat wij het echt wel door hebben dat uitsluitend en alleen DE ISLAM/DE MOSLIMS hiermee tevreden gehouden worden? Wat zijn het eigenlijk hufters, die alles wat van ons is de nek omdraaien!
  Moslims geven 0,0% prijs van hun ‘religie’. Wij moeten ons maar aanpassen.

  Een schandaal.

  Geliked door 5 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Cathja

   En het gaat nog veel erger worden.

   Geliked door 3 people

  • Bagul zegt:

   Cathja,
   Daar, in die hoek, loert het ware gevaar. Hoe aardig een deel ook zal zijn. Aangepast…eigen zaakje…blanke vrienden…lening… hypotheek…etc. Op een dag zullen zij hun ware gezicht laten zien. Voelen zij zich zo sterk en zelfverzekerd dat ze het kunnen opbrengen en aandurven om onze plek in te nemen. Letterlijk. Alles ten spijt uit het verleden. Dit is de gang van zaken zoals het er komt uit te zien. Eergisteren VPRO gezien? Rotterdam?!! ‘Onze Stad’?!! 2/3 van de jeugd heeft een niet westerse achtergrond en binnen 10 jaar volgt de rest van de grote steden buiten de Randstad. 10 jaar! Kijk maar even op uitzending gemist. De toekomst hier is ‘loud and clear’…het is net lava…heel langzaam beweegt het voort met vernietigende kracht. Zoals in de afgelopen eeuwen ook hier weer een verlamde samenleving. Bang en radeloos. Afhankelijk en dom. Warmte, eten en voetbal…ze hebben ons goed uitgespeeld. Vooral de dialoog blijven voeren en de redelijkheid de boventoon laten voeren gecombineerd met een sausje van moraliteit. Wie van jullie hier heeft al eens een wapen vastgehouden? Leren schieten met een automatisch wapen? Hoe vaak heb ik deze saaie vraag al gesteld? Nee, hol maar naar de buurtsuper. Maai het gras maar. Drink maar heel veel verschillende biertjes van de tap. Koken. Afwassen. Poetsen. Baantje. File. Voetballen. Bioscoopje. Ondertussen zitten zij in de moskee. Iedere fucking vrijdag. Overleg. En wij geloven nergens meer in. Alle kerken zijn bijna weg. Wij geloven niet eens in elkaar. Los zand. Na-apers. Copy-Cats. En als je iets doet (meelopen in een stoetje met 20 andere sympathisanten)sta je er mooi op bij de zogenaamde geheime dienst. Klik-klak. Dossiertje en klaar. DNA willen ze ook nog graag. Walgelijk. Nee …ik ga niet weer opsommen wat er mis is hier,dat weten jullie zelf wel. Leef maar, zolang het kan. Ik hoop dat jullie er vooral mentaal klaar voor zijn. Als het zover is. Want geloof mij, het gaat ‘vies’ worden. Maar hé, voel jullie niet geroepen om Mark R. een handje te helpen. Gewoon laten lopen en overal mee weg komen. Het kan alleen hier. Daar hebben we zo hard voor ‘gevochten’. Zo hard dat we het gevaar niet meer zien. Want hé…we genieten. 3 bier! Moslims haten mensen die alcohol drinken……weten jullie dat ook weer.

   Geliked door 4 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Bagul 30 oktober 2018 om 11:27

    Wij zijn hier allemaal al op de hoogte van hetgeen u zo mooi beschrijft in uw reactie, beste heer(?) Bagul.
    Ik geef dit land nog maximaal 5 – 10 jaar; dan is het gebeurd.
    Ik begin echter steeds meer te vrezen dat ik mijn ‘visie’ moet bijstellen naar maximaal 3 – 5 jaar.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Bijzonder goed geschreven.

    Like

  • Hendrik M. zegt:

   Waarschijnlijk heeft er geen islammert geprotesteerd, denk dat dit uit de koker komt van verachtelijke goedmensen; de vuige slijmerds…

   Like

 2. Elisah zegt:

  Het is ter voorkoming van nog meer aanslagen met vrachtwagens?
  Wanneer worden bijv de rammeldan en iftar omgedoopt?

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Ook al wordt Kerst steeds neutraler gevierd – voor velen is het een gezelligheidsfeest – we mogen nooit en te nimmer toegeven aan een stel LINKSE LAMZAKKEN, die doodsbang zijn dat de moslims zich misschien gekwetst zouden voelen.

  Het KERSTFEEST moet het KERSTFEEST blijven.

  Geliked door 3 people

 4. Motorman zegt:

  Kunnen we dan ook de ramadan de ‘nietneukenvreet- periode’ noemen?
  Suikerfeest wordt Diabetesboosterfeest. Besnijdenis wordt haklulfeestje. En de geboortedag van Mo wordt kakadag.

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Motorman 30 oktober 2018 om 08:48

   Kunnen we dan ook de ramadan de ‘nietneukenvreet- periode’ noemen?

   Deze benaming is niet geheel correct; het is beter om de term ‘OVERDAG-niet-neuk-en-vreetperiode’ te hanteren.

   Like

 5. Elisah zegt:

  https://www.ad.nl/binnenland/sgp-in-verweer-tegen-moskeeles-laat-kind-niet-buigen-voor-allah~a1114f4d/

  SGP in verweer tegen moskeeles: Laat kind niet buigen voor Allah
  Ouders moeten het recht krijgen om hun kind niet op excursie te laten gaan naar een moskee als de scholieren daarbij moeten bidden als een moslim. De SGP wil dat CU-minister Slob van Onderwijs dat in de wet verankert.

  Mooi zo, ik zie ook nooit mozzlimkinderen op excursie knielen in de kerk…je zou wat meemaken.

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @Elisah

   Hier heeft de SGP absoluut een punt! Als je kinderen verplicht om de moskee te bezoeken en ze laat knielen voor allah, dan leren die kinderen niet dat de islam geen vredelievende ‘godsdienst’ is, want de imam is uiteraard ‘super-aardig’. Kinderen krijgen een totaal verknipt beeld van wat de islam ten diepste is! Zeer gevaarlijk!

   Ouders moeten het recht hebben om te weigeren dat hun kinderen de moskee bezoeken.
   Moslim-kinderen hoeven ook geen dingen te doen die hun geloof hen verbiedt. Denk alleen maar aan zwemmen voor jongens en meisjes. Dat moet gescheiden gebeuren.. Moslim-ouders eisen hun ‘rechten’ op. Dan hebben christelijke ouders precies diezelfde rechten.

   Zo niet, dan is er sprake van een ernstige vorm van discriminatie!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Elisah 30 oktober 2018 om 10:16

   Ouders moeten het recht krijgen om hun kind niet op excursie te laten gaan naar een moskee als de scholieren daarbij moeten bidden als een moslim. De SGP wil dat CU-minister Slob van Onderwijs dat in de wet verankert.

   Wat kan Arie Slobkous dat nou schelen? De stakker is natuurlijk ook islamofiel.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Zie acties van “Cultuur onder Vuur”.

   Like

 6. Tistochwat zegt:

  Toch volgt meteen die ideologische reflex: het scheelt niet veel of mensen zullen zeggen dat het de schuld is van de islamisering van de maatschappij

  DAT IS TOCH OOK ZO!
  Sinds de mohammedaan steeds brutaler wordt en de neger steeds meer klaagt, is het gedaan met Zwarte Piet en met Kerstmis!

  Kruip maar als een laffe hond (met excuses aan de echte honden) in een hoekje, stel land-/cultuur-/volksverraders!

  Ik zal blij zijn als die hele ‘feestelijke’ ‘decembermaand’ achter de rug is, want wat valt er voor ons nu nog te ‘feesten’? Zeker niets voor de mensen die voor hun ‘kerstdiner’ afhankelijk zijn van de voedselbank.
  En wat valt er te vieren voor onze bejaarde (zieke) landgenoot voor wie de ‘zorg’ zogenaamd ‘te duur’ is?
  Trouwens: wie naar een KERSTMARKT gaat, loopt het risico om afgeslacht te worden door de ‘vreedzame’ mohammedaan!

  Nu ik tóch op dreef ben: ook ik heb zitten denken aan emigratie naar een land waar men (nog) geen last heeft van die gore islam, zoals Hongarije.
  Afgezien van het feit dat mij dat om financiële redenen niet zal lukken, het volgende:
  Stel dat ook daar een linkse verraderlijke regering aan de macht komt? De huidige leider heeft tenslotte niet het eeuwige leven.
  En wat als er na het ondertekenen van dat verdrag van Marrakesh miljarden mohammedaanse negers Europa komen bestormen; dachten jullie dan écht dat die negers geen kans zien om landen als Hongarije te veroveren?
  Want wie kan er nu op tegen een paar miljard jonge, kerngezonde, glimmende, bloeddorstige mohammedaanse negers die er alles voor doen om de ‘ongelovigen’ een kopje kleiner te maken?
  In het gunstigste geval mag je blijven leven als hun slaaf; dan mag je hun stinkende poten aflikken.

  Geliked door 3 people

  • Yvonne zegt:

   Dat is ook mijn gedachten als in Hongarije een andere regering komt die moslim
   Knuffelaars zijn dan moet je weer een ander land zoeken
   Er zitten nu al veel West Europeanen die daar wonen, waar moet je in hemelsnaam naar toe?

   Geliked door 1 persoon

 7. kampersrene zegt:

  Zie mijn reactie …..Tsjechische minister president…30.10

  Like

 8. N.E. Derlander zegt:

  Als mensen maar weten en onthouden dat het Jezus was, die het licht in de wereld bracht, brengt en zal blijven brengen. Dit wordt ieder jaar in december feestelijk gesymboliseerd in het feest van Christus (Kerstfeest).

  Als de “organisatoren” het feest willen veranderen in een neutraal feest, moeten ze dat vooral doen, maar dan zonder mij, die er wel van overtuigd is dat Christus de wereld binnenkort komt redden. Echte christenen zijn niet afhankelijk van een feestje dat door neutrale mensen wordt georganiseerd. Dat zag je des te duidelijker toen de Sinterklaascomite’s hun eigen intocht wilde gaan organiseren, toen konden er ineens wel zwarte Pieten toegelaten worden bij de intocht. Kortom: als men neutrale feesten wil vieren de organisatoren die toch lekker zelf. Wij vieren onze eigen culturele of christelijke feesten (Sinterklaas met zwarte Piet, Kerstfeest, Pasen, Pinksteren) en kopen bij de winkeliers, die wel dat feest met ons mee willen vieren……….

  Geliked door 1 persoon

 9. hans zegt:

  Interessanter zou zijn WIE zijn die hufters die dat besluiten!? Waar wonen ze en waarom kunnen ze dit besluiten!?

  Geliked door 3 people

 10. paulzwueste zegt:

  Stelletje laffe hypocriete naaiers daar in Brugge!
  Ze naaien hun eigen volk en buigen hun kop voor de islam!

  Geliked door 4 people

 11. Hendrik M. zegt:

  Een wintermarkt is om boerenkool, zuurkool of schaatsen te kopen en winterkleding als je die niet al hebt…

  Geliked door 2 people

 12. BertG. zegt:

  Mossels hoeven nog niet eens te klagen.
  Ze passen zich al automatisch aan uit angst.

  Geliked door 1 persoon

 13. Pietersen zegt:

  Deltaplan tegen de islam. Kiezen : of wij gaan eraan of de islam gaat eraan.

  Geliked door 1 persoon

 14. koddebeier zegt:

  Wie niet horen wil moet maar voelen : Boycot de wintermarkt !!

  Geliked door 1 persoon

 15. boorzalf zegt:

  En de ramadan voortaan maar “hongermarkt/feest” noemen.
  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTtV0d1homBnnkGM8VWf5y5RXAWiJJh9O2ETbkhGwptVCtOcTn0g
  En zullen we het offerfeest maar “bloed martelfeest” noemen.

  Like

 16. Pingback: Kerstmarkt verandert naam naar Wintermarkt: “Belachelijk, kerst is toch deel van onze cultuur?” – jalm

 17. Steven zegt:

  En het duurt vast ook niet lang meer voordat er stenen door je raam vliegen als je ̶k̶e̶r̶s̶t̶l̶i̶c̶h̶t̶j̶e̶s̶ winterlichtjes en ̶k̶e̶r̶s̶t̶b̶a̶l̶l̶e̶n̶ winterballen aan je ramen of deur hebt hangen.
  Hetzelfde als je je tuin met ̶k̶e̶r̶s̶t̶s̶p̶u̶l̶ winterspul hebt versiert.
  En daarna volgt er vast vanuit de mosselhoek een klaagbede dat het stigmatiserend is al dat ̶k̶e̶r̶s̶t̶ winter gedoe. Daarna wordt er vast een wet aangenomen om het ̶k̶e̶r̶s̶t̶f̶e̶e̶s̶t̶ winterfeest maar algeheel te verbieden op straffen van…..enz…enz

  En de kids krijgen straks vast ook op school VERPLICHT koranles..uiteraard op straffen van………. bij het weigeren en weghouden van kinderen.

  Maar… de oorlog is dichtbij….

  Like

 18. Lee zegt:

  Lekker links laten liggen die wintermarkt.

  Geliked door 1 persoon

 19. Henk.V zegt:

  Wat onze zuiderburen wordt aangedaan is niet alleen schandalig. Het is veel erger dan dat: Wat er feitelijk BEWUST gebeurt is : Eeuwenoude tradities afschaffen DOOR LINKS ten faveure van de nieuwe geestelijke inspiratiebron. Deze heeft bij links de absolute voorkeur . De zich als superieur beschouwende overheden, die het -over de hele linie bezien- in grote delen van de EU voor het zeggen hebben, zijn van haat vervuld! Van haat en afkeer vervuld jegens de eigen bevolkingen en de eigen cultuur, wel te verstaan.
  Daarom zien wij in veel aspecten van de samenleving dat de islam zich in een bevoordelingspositie bevindt…Het initiatief voor de toestand die wij meemaken ligt bij de OVERHEDEN.
  Het gaat HELEMAAL NIET om het voorkomen van uitingen van gekwetstheid van de kant van de moslims! Veel moslims storen zich namelijk niet aan onze (al dan niet religieuze) tradities!! Deze zogenaamde afkeer van de feesten die worden gevierd en optochten die worden gehouden komen uit de VERVLOEKTE linkse hoek, uit de rijen van de goedmensen, die zogenaamd
  HARMONIE willen bewerkstelligen. Zij die een samenleving willen scheppen waarin ”IEDEREEN” gelijk is en IEDEREEN AAN ZIJN RECHT MOET KOMEN.
  Die geweldige wereld is alleen mogelijk wanneer ”blank;; bedeesd in een bescheiden hoekje wegkruipt en de andere ethniciteiten voorrang.verleent.
  ”Europa” moet haar blanke karakter helemaal verliezen en wat de Joden en de christenen aangaat: zij moeten geen enkele rol van betekenis meer spelen in de toekomst.
  DAT is de politiek waaraan de overheden zich aan hebben gecommitteerd!. Daarom moeten alle eeuwenoude symbolen VERDWIJNEN: kerken, kruisen, Davidsterren, kerkklokken..
  Geloven jullie mij niet?
  Neem kennis van wat Michael Mannheimer schrijft! Hij trekt duidelijke conclusies uit informatie doe hij in ”Jewsnews” vond

  https://michael-mannheimer.net/2018/08/21/merkel-in-jewsnews-deutschland-wird-ein-islamischer-staat-werden-die-deutschen-muessen-sich-damit-abfinden/?fbclid=IwAR3UJB–Bgh1mU1sd4Hg5fzKDNGma4tp5qCkwPejAzelL4638T3taAGYseA

  https://www.jewsnews.co.il/2017/05/07/germany-will-become-an-islamic-state-says-merkel-and-adds-theyll-have-to-come-to-terms-with-it.html

  De Duitse Bundskanzlerin geeft zonder blikken of blozen toe dat Duitsland islamitisch moet worden. De Duitsers moeten er maar aan wennen.
  Een land van Jodenhaters moet een land worden met oneindig veel meer Jjodenhaters er in dan in de Hitlertijd. SCHANDEOVER JOU, MERKEL!!!!!!!
  Dit is wat Merkel wil, wat Rutte wil ( waar onze koning in Engeland over ZWEEG tijdens zijn toespraak. En over zwijgen gesproken WIE horen wij hier over? Stilte alom..

  Ziehier de grote ”bezorgdheid” van onze overheden over het kwetsen van ”andere religies..’
  Dit gif alles verstikkende komt voort uit het EU concept.

  Dus Belgen, Nederlanders en iedereen die nu bij de les geraakt: ga in tegen ALLES wat tot islamisering leidt. Ga in tegen alles waar politiek correct voor staat.
  Deze afschuwelijke onttakeling van wat we zijn en wie wij zijn moet ons tot één conclusie brengen: zo snel mogelijk uit de EU en zo snel mogelijk van het instituut EU af.

  Alle vrijheidslievende personen, organisatie en politieke stromingen die vrij willen ademhalen, vrij willen denken, schrijven en spreken en onbeperkt hun verworven vrijheden willen blijven gebruiken: streef naar de vervanging van de EU !
  Wij moeten een verbond van bevriende , zelfstandige Europese staten hebben die tezamen veel beter in staat zijn Europa voor de Europeanen te behouden.
  Dit verbond kan alles wat de EU kan en kan het beter veel doen dan wat de EU liet zien: namelijk WERKELIJK vrede,bewaren, vrijhandel bedrijven , samenwerken op allerlei gebied EN volledig onze identiteit bewaren in ALLE vrijheid.
  Die keuze voor een Europa van Vaderlanden lijkt mij zeer verdedigbaar. Ik heb de desbetreffende links doorgestuurd naar Geert Wilders en de AfD.

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @Henk.V om 17:03

   Wat klinkt dit mooi en bijna hoopgevend! Ik ben alleen zo bang dat het inmiddels te laat is om nog iets te kunnen ondernemen tegen die heersers in Brussel.
   Een vervanging voor de huidige EU….ik zou er zó voor tekenen. Laat ik dan maar de hoop uitspreken dat politieke partijen met dezelfde gedachten zich willen verenigen, zodat we samen een sterk bondgenootschap kunnen vormen.

   Hoop doet leven. Daarom probeer ik die hoop vast te houden.

   Geliked door 1 persoon

 20. Sabeltant zegt:

  Kerstmarkt wordt wintermarkt om de verongelijkte roetveegpieten met een haatcultuur niet op hun veel te lange tenen te trappen.

  Afbraak van onze identiteit!
  Laat het marxisme niet onze identiteit afpakken.
  Stem tegen linkse partijen die dit soort achterlijk gedrag via de politiek op ons afdwingen.

  Geef weerwoord aan al die ongekozen linkse burgemeesters die het in hun hoofd halen om ONZE cultuur af te breken.
  De straat op! Naar het gemeentehuis en eis uitleg van die burgemeesters.
  LAAT HET ER NIET BIJ ZITTEN! Dat doen die roetveegpieten namelijk ook niet.

  Like

 21. Narinx zegt:

  Allerheiligenverlof is ook herfstverlof geworden niemand kraait er nog naar alles veranderd jammer genoeg de schuld van al de toegelaten culturen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s