Nieuw lekkers. . .

Screenshot_344

Omdat Nederlanders zich zo goed aanpassen en negerzoenen verboden zijn, wordt nu dit lekkers aangeboden. . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Nemesis”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Nieuw lekkers. . .

 1. dutchess zegt:

  Neeeee…. die zijn wit !
  Dat mag niet meer, moeten minstens een cappucino of chocolade kleurtje hebben.

  Geliked door 1 persoon

 2. dutchess zegt:

  Lijkt verdacht veel op de Klu Klux Klan, of ben ik nu weer te argwanend?

  Geliked door 1 persoon

 3. elena zegt:

  dit mag wel klux klux klan??????

  Geliked door 1 persoon

 4. Tistochwat zegt:

  Heerlijk: witte ‘klukkers’!

  Geliked door 2 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   Witte klukkers is geweldig gevonden. Een nieuwe en mooi Nederlands woord voor in de dikke van Dale. Hopelijk gaat een landelijke bakker ze in de handel brengen. Dan neem ik een aantal dozen mee bij de eerstvolgende gezellige PVV avond. Met Wilders voorop lekker witte klukkers eten. Dat wordt vast heel gezellig. Hoewel, wellicht komt links dan weer om de hoek om hem aan te klagen wegens het eten van witte klukkers.
   Ik zie het al helemaal voor me. Gaat Geert met allemaal dozen onder zijn arm de rechtszaal binnen en gaat ze allemaal uitdelen. Hier edelachtbare, het is nog vroeg in de ochtend en heeft vast nog niets gegeten, neem een witte klukker, daar krijgt u energie van zodat u wat vrolijker kijkt. U ook griffier, neem er gelijk maar tien want zo te zien heeft u toch al een paar pondjes teveel. Dan maken die tien witte klukkers ook niets meer uit. Hahaha.

   Geliked door 2 people

 5. Peter zegt:

  Geef mij maar negerzoenen !!
  Maar alleen in overdrachtelijke zin.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Negerzoen

  Geliked door 1 persoon

 6. Erdee zegt:

  Het mysterie van de verdwenen negerzoenen,

  Als de maand oktober ten einde loopt en de maand november zich aandringt is het altijd een drukte van je welste in het kasteel van Sinterklaas. Honderden Pieten zijn dan druk in de weer met het verzamelen, het inpakken, en het ordenen van alle cadeautjes voor de gelovige kindertjes. Ook moet alles verzonden worden naar de distributiekastelen ter plaatse. Alles moet dan ook heel precies; Er mag geen kindje teleurgesteld worden! U kunt zich misschien voorstellen dat het nogal een chaos is op het kasteel van Sinterklaas.
  De cadeautjes voor Duitsland worden verzonden. De cadeautjes voor België worden verzonden. En alle cadeautjes naar de andere landen worden verzonden, waaronder ook de cadeautjes voor de Nederlandse kinderen.
  Nu worden de cadeautjes en het snoepgoed in de distributiekastelen ter plaatse nogmaals gecontroleerd. En in Nederland gebeurde het dat een Piet riep: “He! Daar klopt iets niet! Er zijn geen negerzoenen!” Nou! Dat was wat! Geen negerzoenen? Die moeten er toch echt bij. Wat is nu een sinterklaasfeest zonder negerzoenen? Dat is als kerstmis zonder pepernoten! Dus die moesten nabesteld worden.
  Vroeger was het zo, dat er dan een Piet met het vuur in de benen naar Spanje moest rennen om de boodschap te brengen. Maar tegenwoordig stuurt Sinterklaas een email. Ook onze Goedheiligman gaat met de tijd mee, en een email rent toch iets sneller dan een Piet. Dus de boodschap kwam al snel bij de toch al overwerkte Pieten terecht.
  Snel werd er een nabestelling geregeld bij de negerzoenenfabriek. Een vrachtauto werd met moeite vrijgemaakt, want de meesten waren natuurlijk bezet en onderweg. Twee Pieten kregen de opdracht om de rit naar Nederland te maken.
  De twee Pieten gingen onderweg met hun vrachtauto volgeladen met negerzoenen. Zij reden de grens met Frankrijk over en daarna de Grens met België. Twee hele dagen deden zij erover tot zij de grens met Nederland bereikten.
  De Pieten, moe van hun reis, zagen de Nederlandse grens opdoemen. Zij passeerden de grens toen plots de vrachtauto van de weg raakte en kantelde. De vrachtauto lag op zijn kant en de Pieten stapten verdoofd uit. O nee! Alle negerzoenen lagen over de weg! Zij krabden hun zwarte krullen en vroegen zich af: “Wat nu?”
  Zo stonden zij, al krabbend op hun hoofd en kreten slakend, langs de weg, tot er uiteindelijk, vanuit Nederland richting België een auto kwam aanrijden. Die komt zeker goedkoop tanken! Maar ja, de Pieten maar wat blij! Ze sprongen en begonnen te zwaaien en te roepen: “Help ons! Help ons alstublieft!” De Nederlander stopte zijn auto en stapte uit en bekeek zich het hele gebeuren. Dan loopt hij op de vrachtauto af en begint plots de negerzoenen plat te stampen. “Wat nu? “ Vragen de Pieten zich af.
  Dan komt er vanuit Nederland een andere auto aangereden. Ook die stopt. De meneer stapt uit en ziet een omgevallen vrachtauto, de negerzoenen, een springende Hollander en twee pieten die hun zwarte krullen krabben.
  ‘Wat is hier aan de hand?” Vraagt de andere Nederlander.
  “Kom snel helpen!” Zegt de eerste. “Plattrappen! Er zijn er al twee uit gekomen!”

  Geliked door 1 persoon

 7. Pietersen zegt:

  Doe mij maar zo’n Kluklux.

  Geliked door 1 persoon

 8. Motorman zegt:

  Ku Klux Clan? Is zeker niet racistisch.

  Geliked door 1 persoon

  • Joannes den Hollander zegt:

   Ku Klux Clan? Is zeker niet racistisch.

   Nee, dat is een stukje cultuur dat vanwege de politieke correctheid ook al niet meer mag.

   Like

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Geef mij maar een lekkere Sinterniklaas van witte sokelaa of een paar Zwarte Pieten van donkere sokelaa. En ik lust wel ook negerinnentetten (negerzoenen). En die jodekoeken zijn ook zo lekker. Of die pepernoten, die gemaakt zijn van stoute kindjes.En morgen gaan we met de hele famlie indisch sinezen, want de turk lusten we niet. En vandaag heb ik bij de luns een russies ei gehad. En hanburgers, daar ben ik ooik zo dol op. En tante Truus gebruikt nog steeds een mof om heur handen te warmen. En de Frans eet macrons, maar die smaken naar niks.En as we te veul drinken, worden we lazerus. Ooo Jeeezus, wat is het leven wonderzoet. Mag Moos nog moppen tappen over Saar en Bram ???

  Like

 10. Guus Velraeds zegt:

  Een dergelijke lekkernij zou je ook kunnen maken van burka’s.

  Burka roomkoppen lichter verteerbaar dan de echte.

  Like

 11. Elisah zegt:

  Die negerzoenen zijn met melkchocolade gemaakt, wanneer ze met witte chocolade gemaakt worden kunnen ze blanke zoenen heten, zonder enig probleem.

  Like

 12. Steven zegt:

  Misschien een idee om deze lekkernijen in de tweede kamer te serveren, als tussendoortje tijdens het debatteren.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat geslijm betaal je dan maar uit je eigen portemonnee.
   Van mij kunnen ze daar allemaal de tering krijgen, op enkele na.
   Dan ga ik ze zeker niet verwennen met een lekkernijtje.
   Maar ik heb dit soort geslijm vaker gezien onder de Nederlander, o.a. bij uitzendbureaus.
   Want met een beetje slijmen kreeg je misschien wel eerder een baantje dan andere die dit niet deden. .

   Like

 13. kampersrene zegt:

  Dat zijn “verrassingspralines” die in de toekomst erg in trek zullen zijn …Als ge die witte muts verwijderd komt er een getaand of negerkopje te voorschijn , heel lekker en smaakvol dat ge rustig moogt opeten…De naam van dat nieuw snoepje De Allahu Akbar praline Ze hebben reeds plannen om uit te breiden met kopjes van Timmerfransjes en Ruttekes maar enkel in witte chocolade

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s