SGP tegen moskeebezoek door scholieren, maar niet heus

Screenshot_347

(Door: Wim van Schaik)

Ruim 40% van de Rooms Katholieke en Protestants-Christelijke scholen organiseert onder schooltijd een bezoek aan een moskee. Een kwart van de scholen dat deze uitstapjes maakt, stuit op kritische vragen of bezwaren van ouders, zo blijkt uit onderzoek van Verus, de ‘vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland’. Ook Openbare Scholen bezoeken met hun leerlingen moskeeën, maar daarover bestaat geen onderzoek.

Verus plaatst het moskeebezoek in een breder kader en probeert zo de impact ervan en de ontsporingen te relativeren. En die ontsporingen zijn er volop. Er is heel wat te doen over het vaak gedwongen moskeebezoek. Vaak ook zonder overleg met ouders. Er bestaat zelfs een heus meldpunt. Niet overbodig, want jaarlijks blijken zo’n 100.000 kinderen (3000 scholen) op moskeebezoek te gaan. Protesten van ouders helpen niet. Moskeebezoek valt onder het verplichte vak ’burgerparticipatie’.

Goed dus dat SGP-Kamerlid Bisschop wil dat minister Slob (CU) in de wet verankert dat ouders het recht hebben om hun kind niet op excursie te laten gaan naar een moskee als het daarbij moet bidden als een moslim. ‘Een bezoek aan religieuze gebouwen kan heel mooi en nuttig zijn, maar het knielen voor Allah gaat ons een stap te ver’, zegt Bisschop. Dus niet – zoals op diverse plekken in het land gebeurt – schoolkinderen tijdens het bezoek op hun knieën en met hun neus op een kleedje. Maar vooroverbuigen naar Mekka, of soms zelfs ‘Allahu akbar’ roepen dan? Kan dat wel

Bidden tot Allah mag Bisschop dan te ver gaan, maar gaat zijn vraag aan de minister wel ver genoeg?  PVV-Kamerlid Harm Beertema pleitte er eerder voor bezoeken aan islamitische gebedshuizen sowieso te stoppen: ‘Scholen hebben geen idee van de achtergronden van de plaatselijke moskee. Noch qua financiering, noch van wat daar gepredikt wordt’, zei Beertema, wijzend op de antiwesterse en antisemitische teksten die niet zelden in moskeeën klinken.

Maar waar Beertema de vinger op het gezwel legt, heeft Bisschop het ineens over bezoek aan religieuze gebouwen dat heel mooi en nuttig kan zijn. Bisschop durft niet echt de schijnwerper te richten op de islam (je schrikt immers van wat je  dan ziet.), maar heeft het ineens over ‘bezoek aan religieuze gebouwen’. Maar een bezoek aan een synagoge of aan de St. Jan in Den Bosch is het probleem niet, nog even afgezien van het feit of de school dat moet organiseren. Het gaat om moskeebezoek! Dat is heel andere koek.

Een moskee is het gebedshuis van de religie waarbinnen volgens het eigen standpunt van de SGP haat en geweld welig blijken te tieren. Dezelfde religie die al heel veel plaatsen op de wereld heeft gezuiverd van Joden en christenen en daar tot op de dag van vandaag mee doorgaat… Elke christen zou van een moskeebezoek moeten gruwen. Maar volgens Bisschop kan het best mooi zijn. En nog nuttig ook.

Nuttig? Terwijl scholen activiteiten aanpassen om moslimkinderen en hun ouders niet boos te maken, worden niet-moslim ouders door politiek correcte schoolbesturen, activistische leraren en linkse deugmensen gedwongen hun kinderen een moskee te laten bezoeken. Die ongewenste indoctrinatie is verontrustend… Ouders horen niet verplicht te worden hun kind een religie-bidplaats te laten bezoeken, geen kerk, geen moskee, geen synagoge. Als zij dat nodig vinden, kunnen ze dat prima zelf met hun kinderen doen.

Bisschop legt het nut van moskeebezoek niet uit. Het zal wel iets zijn in de trant en kennis van andere godsdiensten, wat dan weer moet bijdragen aan ‘verbinding’ en ‘respect’. Zó belangrijk in onze samenleving. Maar Bisschop moet niet naïef doen. Vanuit islamitisch-missionair perspectief is het ontvangen van schoolklassen in de moskee een gelegenheid voor dawah, zending bedrijven door de ‘religie van de vrede’ die zo graag overheerst. Leraren die zeggen te weinig tijd te hebben om les te geven, maken wel graag tijd vrij om de islam daarbij een handje te helpen. En de SGP vindt dat mooi en nuttig.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, Naïviteit, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op SGP tegen moskeebezoek door scholieren, maar niet heus

 1. Peter zegt:

  Het is een wezensvreemde godsdienst die niet bij de westerse samenleving hoort.
  De islam is als een roofdier.
  Een roofdier mag ook in Nederland verblijven. maar wel in een goed beveiligde kooi.
  Met de islam moeten we op deze wijze omgaan.
  Gedogen maar SCHERP in de gaten houden !!!!!

  Like

 2. Patriot 2.0 zegt:

  De SGP is de enige Christelijke partij die werkelijk begrijpt waar het Jodendom en Christendom, zich onderscheiden van de islam. Let maar op het optreden van de heer Van der Staaij.

  Like

 3. Qvic zegt:

  Het (basis) onderwijs in Nederland is allang gezwicht voor de islam, anders kon je wel weigeren om een moskee bezoek. Maar dit wordt stil verzwegen dat er alleen nog maar landverraders in het onderwijs werkzaam zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Elena zegt:

  Wat schuift het voor leugenaar Bisschop?
  Lekker oprotten met die achterlijke religie.
  Alle ouders en grootouders naar scholen en verbieden dat hun kinderen VERPLICHT moeten bidden in haatpaleizen.

  Trouwens…waar en in welk Wetboek staat dat kinderen moeten bidden tot allahlala ???

  Like

 5. Sjaak uit Dordt zegt:

  Je stuurt je kinderen toch ook niet naar de Hitlerjugend.

  Geliked door 1 persoon

 6. Zie video en foto’s van autochtone Nederlandse schoolkinderen die – met de gezichtjes naar Mekka gericht – in de moskee islamitisch leren bidden. https://gerard1945.wordpress.com/2018/07/13/islamitische-indoctrinatie-op-nederlandse-basisscholen-2/

  Geliked door 2 people

 7. koosv8 zegt:

  Als de islamitische scholen op bezoek gaan bij de RK kerken, Synagoge, of welke kerk ook, dan is het vroeg genoeg om eens een moskeetje te bezoeken. ( zonder bid oefeningen uiteraard).
  Waarom doen bisschoppen hun kruis af als er een Imam op visite komt, zoals toen bij de Paus. Dat wordt dan uitgelegd als niet provoceren als het niet hoeft. HET IS LAF. Maar wel met je kruis staan te spelen bij jeugdige kinderen van notabene geloofsgenoten die denken dat hun kinderen in goede handen waren. Zieke geesten.

  Geliked door 2 people

 8. leefbarbaar zegt:

  De SGP is ook voor de islam.
  CU en CDA ook. Nederland eindelijk seculier graag.

  Geliked door 1 persoon

 9. boorzalf zegt:

  De kindertjes gewoon ziek melden, heel simpel maar wel doeltreffend.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ boorzalf 30 oktober 2018 om 19:43

   De kindertjes gewoon ziek melden, heel simpel maar wel doeltreffend.

   NEE! Geen sprake van! Dat is laf! Dat is buigen voor de islamknuffelaars.
   Heel duidelijk laten weten dat jouw kinderen onder geen beding naar een moskee mogen!
   Je verbiedt de omgang met die smerige, debiele ideologie; daar heb je ernstige gewetensbezwaren tegen!

   DE ISLAM IS GEEN RELIGIE!

   Geliked door 1 persoon

   • Giny zegt:

    Tistochwat mee eens, niks ziek melden, gewoon vertellen dat je kind niet mee gaat,
    zal even lekker worden dat ze je dat kunnen verplichten.

    Geliked door 2 people

   • boorzalf zegt:

    Nee dat is niet laf , maar een tactiek om de kinderen niet te laten gaan naar een maanaanbidders hol. Gewoon met een aantal ouders de kinderen ziek melden. Niet met die apekole in discussie gaan.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ boorzalf 31 oktober 2018 om 15:14

    Dan moet je je kinderen straks elke week ‘ziek melden’.
    Ik hoor die schurftige imam in die video nog roepen: ‘Tot volgende week!’

    Nee, ik blijf erbij: zeggen waar het op staat en heel duidelijk maken dat je het verdomt om je kinderen naar zo’n haathut te laten gaan!

    Like

 10. Wachteres zegt:

  Wat ik van geen van die ‘kritikasters’ en ‘protestanten’ hoor of zij zich afvragen waarom moslimkinderen niet naar een kerk of een synagoge hoeven te gaan.

  Als ‘een bezoek aan religieuze gebouwen heel mooi en nuttig kan zijn’ dan geldt dat toch zeker ook voor de islamitische kinderen.

  Ik dacht dat zij in het bijzonder degenen zijn die moeten integreren.

  Wedden dat dit voor hen niet nodig is en dat zij zeker niet verplicht zullen worden een andere religieus gebouw te bezoeken?

  Laat staan dat wij hen het ‘Onze Vader’ zouden mogen leren of dat zij in de katholieke kerk een kruisje leren slaan.

  Ziet u een moslimjongen al met een keppeltje op een synagoge binnen gaan?

  Niemand die op het idee komt dat de aanpassing altijd van één kant moet komen.

  Geliked door 5 people

 11. Steven zegt:

  Je hoort nooit verhalen dat kleine irritante mosseltjes VERPLICHT worden door de school )buiten het medeweten van de ouders dan) om een leuk uitstapje te maken naar een KERK..alwaar ze leren om te bidden.
  Die verhalen heb ik nog nooit gezien of gehoord….of is dit zoals gewoonlijk weer een EENZIJDIGE verplichting, en laten we het de ouders maar niet weten om te proberen rumoer te voorkomen?
  Het is dan ook echt een KUTVOLK hier hoor…

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  SGP-Kamerlid Bisschop wil dat minister Slob (CU) in de wet verankert dat ouders het recht hebben om hun kind niet op excursie te laten gaan naar een moskee als het daarbij moet bidden als een moslim.

  Wat kan Arie Slobkous dat nou schelen? De stakker is natuurlijk ook islamofiel.

  Mijn kind zou sowieso niet in een moskee mogen komen!

  Like

 13. Patriot 2.0 zegt:

  Off topic.
  Vanwege overwegingen betreffende Openbare Orde, gaan COA en Abou ingrijpen bij AZC ‘s. Werd wel een keer tijd, he?

  Like

 14. Harry zegt:

  Ik verbaas me soms over enkele gelovigen hier , die net doen of het christendom de islam zal bestrijden of zelfs verslaan .
  Zij vallen dan terug op hun opper – verzinsel , die hen te hulp komt en het aanvalssignaal komt geven .
  Hij komt hoor ! Hij komt écht ! Hij is al onderweg !
  Dat gaat gewoon niet gebeuren !
  Het is een hallucinatie .

  En dát is wat me zo stoort aan het christelijk koor , sommigen zijn zo fanatiek als de pest – soms heten ze zelfs Petra – ze gaan zitten wachten op hun devote waanidee , terwijl het islamitische kankergezwel voortwoekert .
  Onderwijl bestrijden en hinderen ze degenen , die weliswaar niet geloven , maar wél bereid zijn om zich te verzetten .
  En dan ook nog met een aanmatigende arrogantie , waardoor je er met plezier `op zou meppen` !

  Ik kan me soms niet onttrekken aan de vergelijking met de affaire Millecam , die jonge vrouw die aan kanker leed en zich vastklampte aan een medische charlatan !
  Zij liet zich wijsmaken dat ze door wat kruiden zou genezen van kanker , maar door haar onnozelheid en goedgelovigheid ligt ze nu wel aan de verkeerde kant van het gras !
  Dat krijg je als je alle realisme laat varen .

  Zie de parallel !

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Ik ben Christen, maar ben het grotendeels met u eens: Christenen moeten NIET wachten om tot actie over te gaan. En in zekere zin verhinderen ze inderdaad om tot actie over te gaan. Dat komt niet omdat “alles van boven” onzin is, maar omdat ze hun praktische en politieke verantwoordelijkheid niet nemen (en zich verschuilen achter het geloof, en dat is NIET de bedoeling).

   Like

  • Steven zegt:

   Elk geloof is een vorm van hallucinatie. Als niemand zou geloven dan hadden we een stuk minder oorlog en ellende in deze wereld..

   Like

 15. delamontagne zegt:

  Laat de kindertjes ook even zien in een zijhok van de Moskeet hoe ze een lammetje slachten.
  Zoals op filmpje maar dan een echt schaapje, het liefst ééntje uit ’n kinderboerderij uit de buurt waar ze weleens komen………

  Like

 16. Bob Koster zegt:

  De kinderen moeten in de moskee wat Arabische zinnetjes brabbelen waarvan ze de betekenis niet kennen. Het blijkt de mohammedaanse geloofsbelijdenis te zijn. Als je die uispreekt met een imam als getuige ben je moslim – tot aan je dood. Zouden die christenhonden dat beseffen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s