Academisch verzet tegen Jordan Peterson is links activisme

Screenshot_362

(Door: Gerry van der List)

Het verzet van medewerkers van de Universiteit van Amsterdam tegen het bezoek van de Canadese psycholoog Jordan Peterson (foto) is een trieste vertoning. Peterson´s stelling dat politieke correctheid de waarheidsvinding in de sociale wetenschappen belemmert, wordt er alleen maar door bevestigd.

Het zijn mooie woorden die de Universiteit van Amsterdam (UvA) op haar website wijdt aan haar ambities. Het academisch bolwerk zou dogma’s ter discussie stellen en de onderzoekende geest koesteren.

Maar niet alle medewerkers brengen deze idealen in praktijk. Dit blijkt uit de weerstand tegen het optreden van Jordan B. Peterson op de universiteit vandaag. Eerst riepen tachtig academici op de Canadese psycholoog te laten bestrijden door een andere spreker die zou uitleggen dat de hoogleraar aan de universiteit van Toronto maar een reactionaire seksist is. En daarna eisten elf wetenschappers dat de UvA in het geweer zou komen tegen het ‘dehumaniseren’ door Peterson van ‘vrouwen, trans en non-binaire mensen’.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Amsterdam, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Academisch verzet tegen Jordan Peterson is links activisme

 1. koddebeier zegt:

  In het academisch bolwerk van de Universiteit van Amsterdam (UvA) lopen minimaal tachtig academici linkse idioten rond, links is een levensgevaarlijk dogma, van mensen met hersenverweking of hersenafwijking .

  Geliked door 1 persoon

 2. Alphons Mantel zegt:

  sociale wetenschappen stelden nooit iets voor; en nu ook nog politiek correct doen; dus snel opheffen , al die faculteiten van niks

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  **Hij verwijst naar eindeloos veel studies die laten zien dat er wezenlijke biologische verschillen tussen mannen en vrouwen bestaan en dat zij dus geen verzinsel zijn van kwaadaardige mannelijke chauvinisten.**
  Gelukkig bezit “ik” de bijbel dat onomwonden beschreef dat de man werd geschapen en later de vrouw als zijn getrouw volgend.
  Tjonge, wat een onwetenschappelijk bestuurlijk gelul, zou men zeggen. Maar de truc zit in het politiek verborgen NL. gesubsidieerde universiteitssysteem van vrije wetenschapsonderzoek.

  Like

 4. Elisah zegt:

  Iets anders, maar zeer interessant, over de religie, de profeet en het boek en wat er allemaal niet klopt…?

  Like

 5. Jan zegt:

  Miryam Assfar-Aouragh, beroepsantisemiet, was ooit spreekster bij een demonstratie ter herdenking van ’terreur-sjeik’ Yassin, de oprichter van terreurbeweging Hamas. Zij is bevriend met antisemiet Abou Jahjah en lid van de Internationale Socialisten

  Kloosried. 11 UvA-academici sturen nóg vreemdere protestbrief tegen Jordan Peterson
  https://www.geenstijl.nl/5144627/wat-is-er-toch-aan-de-hand-met-die-mensen/

  Petersen veegt de vloer aan met interviewster. Doorschuiven naar 1:48, pijnlijk voor de totale nitwit marxist

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Dit is geen links activisme maar links extremisme !!

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Het beste voor het Nederland onderwijs zou zijn alle scholen en universiteiten te zuiveren van dit extreme linkse tuig van al jaren de jeugd indoctrineert met hun verwrongen wereldbeeld !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s