Hongarije toont aan: bevolkingspolitiek door de staat is mogelijk – geboortestijging door proactieve gezinspolitiek

Screenshot_367

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl West-Europese politici en media tot in den treure blijven herhalen dat het praktisch onmogelijk zou zijn om de bevolkingsgroei te beïnvloeden, bewijst Hongarije ook in dit punt het tegendeel: de nieuwe Hongaarse gezinspolitiek laat nu een geboortestijging bij getrouwde vrouwen zien.

Duits - Zuerst

Dit concludeert een onderzoek van Lyman Stone, medewerker aan het Amerikaanse “Institute for Family Studies”, die daarvoor desbetreffend bewijs kon leveren. Tegelijkertijd is er in Hongarije een toename van het aantal huwelijken te noteren. Bij een voortzetting van deze politiek kan op de lange termijn gerekend worden op een geboortestijging in Hongarije.

De regering-Orbán heeft in 2015 royale subsidies voor kinderrijke gezinnen ingevoerd. Het programma heet “Gezin-behuizing-stimuleringsprogramma” (in het Hongaars: CSOK). Een getrouwd stel met minstens drie kinderen krijgt dientengevolge $ 50.000,- tot $ 80.000,- bij de koop van een nieuw huis, terwijl een stel met twee kinderen tussen de $ 18.000,- en $ 35.000,- krijgt. Gezien een gemiddeld Hongaars jaarinkomen van $ 11.000,- tot $ 15.000,- gaat het hierbij om een aanzienlijke financiële injectie. Het belangrijkste effect van deze maatregel is de bevordering van het huwelijk, dat de belangrijkste basis vormt voor stabiele en kinderrijke gezinnen.

Zoals uit het onderzoek van het instituut blijkt, is behalve meer staatssubsidies voor gezinnen (die meer dan 10% van het bruto binnenlands product uitmaken) een culturele verandering in Hongarije verantwoordelijk voor de geboortestijging. Die drukt zich niet alleen uit in een dalende huwelijksleeftijd bij vrouwen, maar bijvoorbeeld ook in de Hongaarse grondwet. Die benadrukt het historisch erfgoed van Hongarije, het belang van de gemeenschap en van de eigen culturele waarden. Het huwelijk als exclusieve gemeenschap tussen man en vrouw wordt in Hongarije door de grondwet beschermd, een homohuwelijk zoals in verschillende West-Europese landen is niet mogelijk. De bescherming van het gezin en de bereidheid om kinderen in de wereld te zetten, zijn in Hongarije een staatsdoel.

Ook de Hongaarse minister-president Orbán benadrukte herhaaldelijk dat het probleem van de bevolkingsdaling alleen opgelost zou kunnen worden door een versterking van de eigen gezinnen. Massa-immigratie wordt door de Hongaarse regering onder Viktor Orbán nadrukkelijk niet als oplossing in aanmerking genomen om het probleem van de geboortedaling op te heffen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

18 reacties op Hongarije toont aan: bevolkingspolitiek door de staat is mogelijk – geboortestijging door proactieve gezinspolitiek

 1. paulzwueste zegt:

  Oh.
  Heet dat tegenwoordig zo in Hongaria
  Bij ons heet het poen, monnie, pegels of gewoon geld.
  In Hongaria heet het tegenwoordig “Proactieve Gezinspolitiek”.
  Daar kun je dus in dat land gewoon mee betalen.
  Je moet er alléén munt uit slaan.
  De gemiddelde Hongaar komt z’n bed niet meer uit.

  Like

 2. Mary zegt:

  Natuurlijk als je het financieel ook mogelijk maakt om gezinnen te stichten en te onderhouden echter Rutte en Co knijpen elke werkende zo veel mogelijk tot op de bodem uit en maken het zelfs onmogelijk voor jongeren om maar aan een fatsoenlijk betaalbaar huurhuis te komen want daar stoppen ze liever allochtonen in die alleen maar geld kosten (betaald door o.a. die werkende jongeren), om het nog maar niet te hebben over een huis kopen voor die groep. Ach als je toch van de oorspronkelijke bevolking af wil is het natuurlijk een methode om het onbetaalbaar te maken voor jongeren om een gezin te stichten en dan vervolgens te roepen er worden te weinig kinderen geboren en dus geen bevolkingsgroei, de kul ten top.

  Geliked door 3 people

 3. scherpschutter1943 zegt:

  meneer Orban, houdt de Europese deur dicht. Vanuit Brussel en parijs komt er alleen nog maar meer ellende.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wachteres zegt:

  Door links is eind jaren ’60, begin jaren 70 bewust gestreefd naar kleine gezinnen. Dagelijks kon je op de radio en de TV horen dat meer dan twee kinderen hebben a-sociaal was.

  Nu begrijp ik waarom dat gebeurde: een voorbereiding op de instroom van de mosilms, die de gelegenheid moesten krijgen om ons land door hun kindertal overbevolkt te maken en – nog belangrijker – te islamiseren.

  Gewoon voorbereidend werk dus, want ik hoor links nu niet over een teveel aan islamitische kinderen.

  Geliked door 3 people

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Een verstandig besluit van Orban. Nog verstandiger is het om uitgebreid onderzoek, onder andere DNA onderzoek, te verrichten bij de aanstaande ouders en de directe bloedverwanten. Dat voorkomt in elk geval situaties zoals in Nederland waar je de sloppenwijken met de dag ziet groeien en de bewoners inmiddels al aan de 4e generatie bezig zijn met aan het uitkeringsinfuus te hangen.

  Geliked door 2 people

 6. Pietersen zegt:

  Zo blijkt de smoes : ‘wij hebben asielzoekers nodig’, bewust gekozen om het volk dom te houden.

  Geliked door 2 people

 7. Elisah zegt:

  Iets anders, betreffende kinderen…

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-pasdevagues-franse-leraren-zijn-geweld-van-leerlingen-zat-maar-staan-er-alleen-voor-~b85865a9/

  #pasdevagues: Franse leraren zijn geweld van leerlingen zat, maar staan er alleen voor
  Honderden Franse leraren zijn in opstand gekomen tegen de bedreigingen door leerlingen die ze op school meemaken. Ze gaan niet de straat op in een regenjack van de vakbond, maar deelden de afgelopen dagen hun verhalen op Twitter. De ervaringen lopen uiteen: de een is bespuugd, de ander kreeg een stoel naar het hoofd geslingerd.

  https://images0.persgroep.net/rcs/8V4hSTOBgXHzflRR4h9Du3zScrA/diocontent/135142518/_fitwidth/763?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.8

  Like

 8. Marc zegt:

  Kijk! Orban snapt het!

  Geliked door 1 persoon

 9. Eric zegt:

  In Afrika zijn er landen die elke vijftien jaar hun bevolking weten te verdubbelen. Het zijn loonslavenfabrieken gericht op export naar Europa. Het enige wat Europa daar tegenover kan stellen is meer eigen kinderen maken, zodat de motivatie om al dan niet criminele immigranten te ontvangen definitief vervalt. Wat ook kan: Afrika koloniseren en alle volwassen mannen onder dwang steriliseren. Er zijn immers al genoeg hongerbaby’s op deze planeet. Als sterilisator heb je het morele recht altijd aan je kant !

  Like

  • Sorry Erc maar om loonslaven te worden zouden ze eerst toch de intentie moeten hebben om de handen uit de mouwen te steken.
   Zo ver Ik begrepen heb zijn de enige handen die ze uit de mouwen steken is de ballpoint grijpen waar ze hun handtekening mee moeten zetten om een uitkering te kunnen ontvangen

   Like

 10. Pingback: Orbán gelukkig met kleinkind – linksen schuimbekken | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s