Corrupte ambtenaren zorgen voor lekke EU-grens: duizenden Bulgaarse paspoorten verkocht aan buitenlanders

Screenshot_383

(Vertaling: E.J. Bron)

In Bulgarije werd een bijzonder zwaar geval van corruptie ontdekt. Daar hebben omgekochte ambtenaren duizenden buitenlanders uit niet-EU-landen tegen betaling aan Bulgaarse paspoorten – en zodoende aan een EU-staatsburgerschap – geholpen. Het openbaar ministerie deelde in Sofia mee dat zij een onderzoek zou instellen tegen medewerkers van de autoriteit voor Bulgaren die in het buitenland wonen. De ambtenaren zouden worden beschuldigd van corruptie, vervalsing van documenten, ambtsmisbruik, ja, zelfs van de vorming van een criminele vereniging.

Duits - Zuerst

Met de paspoorten zouden de kopers Bulgaarse burgers zijn geworden – als zodanig kunnen zij zich zonder visum vrij bewegen in alle landen van de EU. Volgens berichten in de media gingen de vervalste paspoorten naar kopers in de Oekraïne, Moldavië en Macedonië. In deze drie landen wonen Bulgaarse minderheden, die bij aan kunnen tonen van hun afkomst een paspoort van het EU-land Bulgarije kunnen aanvragen. De verdachte ambtenaren worden er nu van beschuldigd tegen betaling vervalste bewijzen aan niet-Bulgaren te hebben versteekt.

Volgens informatie van Justitie vroegen de ambtenaren ongeveer € 5000,- voor een vervalst bewijs. De politie zou maandag de chef van de autoriteit voor Bulgaren in het buitenland en nog ongeveer 20 andere verdachten hebben gearresteerd, berichtten de media. Per week zouden ze ongeveer 30 vervalste bewijzen hebben uitgegeven. Justitie wilde niet ingaan op verdere details.

Bulgarije is sinds 2007 EU-lid. Sinds de EU-toetreding is het aantal ingeburgerde buitenlandse Bulgaren volgens informatie van de regering duidelijk toegenomen. In de afgelopen tien jaar werden ongeveer 115.000 paspoorten aan buitenlanders van Bulgaarse afkomst verstrekt, aldus het ministerie van Justitie.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Bulgarije, corruptie, Criminaliteit, EUSSR, Graaien, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Maffia, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Corrupte ambtenaren zorgen voor lekke EU-grens: duizenden Bulgaarse paspoorten verkocht aan buitenlanders

 1. Ruud zegt:

  Alles herzien en uitzetten indien fraude aan te tonen is. En rap een beetje…………….

  Geliked door 3 people

 2. Republikein zegt:

  Vertrouw nooit een Griek.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rini Stegeman zegt:

  hebben die EU ambtenaren NOG GEEN GELD GENOEG ???????????Ze zijn wel ongekozen door wie ook…………..

  Like

 4. Mary zegt:

  Maakt straks niets meer uit, Rutte en Co (het Bilderbergteam) en nog zo’n 190 landen tekenen een VN rampcontract waarbij iedereen van buiten de EU grenzen (welke EU grenzen????) hier en in Bulgarije etc. zonder enige tegenspraak en totaal verzorgd door de autochtone bevolking de rest van hun leven (of zolang als de financiële bronnen nog niet uitgeput zijn) kunnen parasiteren, over corruptie gesproken……..uw ondergang bewerkstelligd door Pinokkio en Co.

  Geliked door 3 people

 5. Pingback: Corrupte ambtenaren zorgen voor lekke EU-grens: duizenden Bulgaarse paspoorten verkocht aan buitenlanders! | eunmask

 6. jack black zegt:

  Dat Soros de hele Vluchtelingenstroom naar de USA
  finanzeert is helemaal naar de zin van Europa !

  Geliked door 1 persoon

 7. Thomasson zegt:

  Oh Jeh! Wat een verassing! Dat was toch te verwachten? Bulgarje en Roemenie konden zo de EU Wahhalla in stappen. Ze hoefden aan geen enekele kriteria voldoen. Oom Barosso – de grote Maoist – heeft ze een vrij entree cadeau gegeven…Cadeau? Of was dat soms voor een klein gunstje …Niets bijzonder hoor! …Een kleine vergoedinkje voor de service op een gecijferde bankrekening in Zwitserland? In een van de bekende toko’s in de Bahnhofstrasse van Zurich …Of is Mijnheer Barosso een types die met de tijd gaat .. Hij heeft liever contacten met banken in de Cayman eilanden of Panama. Deze vroegere Secretaris van de EU werkt nu voor Goldman Sachs …Hij schijt op een WC van goud en veegt zijn kont met een zijde doek. En weten jullie wat hij zegt? Tsja! Maoisme en linksige ideologie zijn voor beginners; niet voor grand signors zoals hij.

  Hij wenst Goeden Nacht voor al de randdebielen in Europa. Het leven op de Amerikaanse Olympus is: La Vita e Belle!. Ga maar lekker slapen jongens? Tyfus gasten van mijn soort waken op jullie welzijn en veiligheid. .

  Like

 8. Thom zegt:

  Die paar duizend maken op het grote geheel niks uit. Hoe kunnen er in Nederland 300.000 Marokkanen rondlopen? Zijn die als gastarbeider gekomen en hebben die zo hard gefokt dat er dat nou zoveel zijn? Het hele systeem is ziek. Of de Bulgaren ze nou wel of geen paspoorten geven maakt weinig uit want ze komen op de een of andere manier toch wel massaal binnen.

  Like

 9. Marc zegt:

  Als dat geen reden is om artikel zoveel van de EU-grondwet tegen Bulgarije in te zetten, dan weet ik het niet meer. Ik eis een spoedprocedure tegen de Bulgaarse maffia in Sofia.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Marc. @Thom. De Bulgaarse maffia is een integrale deel van de EU. Wij zitten met zijn allen onder de plak van de EU-maffia. Thom vraagt: Hoe kunnen er in Nederlane 300.000 Marokkanen rondlopen? Zijn die als gastarbeider gekomen en hebben zo hard gefokt enz.. Nee! Het systeem werd steeds zieker en steeds corrupter. ER WERD VOOR HEN BETAALD DOOR DE ARABISCHE OLIELANDEN. Sommige politici – vooral van links – zijn op onbegrijpelijke wijze miljonair geworden. Het systeem werkt al bijna 50 jaar, en tot nu toe ging het goed. Men kan het systeem enigzins vergelijken met de slavernij; behalve dat slaven moesten hard werken en de moderne import leeft als een luis in de pels. . Marokko en andere tyfuslanden van dien aard sturen hen afval hierheen, en sommige hoge heren krijgen, als tegenprestatie, hen percentage in de deal. Toentertijd was het X aantal Marokkanen of Turken tegen het bedrag van Y Guldens die betaald werden aan de top bobo’s tegen een quota van minstens 10.000 geimporteerde gajes per jaar. De helpende bobo’s kregen, als zwijggeld, R% van het bedrag die aan de top-bobo’s werd betaald; . Eigenlijk kan men deze berekening voor een mathematische formule gebruiken. Leerlingen op de Middelbare school zouden het leuk vinden.

   Like

   • Elisah zegt:

    Daar zou een goede onderzoeksjournalist eens in moeten duiken.

    Like

   • delamontagne zegt:

    @Thom, @Alex, @Thomasson
    Volgens het Marokkaans nationaliteitsrecht is het niet mogelijk afstand te doen van de Marokkaanse nationaliteit. Marokkanen met de Nederlandse nationaliteit hebben daarom in principe altijd ook de Marokkaanse nationaliteit, dit geldt ook voor volgende generaties.
    = =
    Het waren, het zijn en het blijven Marokkanen, zelfs hun koning zegt ,t in een interview voor de Franse TV [ de verschillen zijn té groot, geloof eh,.etc ..Europa, ze zijn anders…….]
    Maar Rutte, Merkel en Macron weten beter. De laatste is een poging aan ’t wagen om een “Franse” islam van de grond te krijgen.

    Like

 10. Elisah zegt:

  Off topic,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/kijk-dan-ecoknurft-jesse-klaver-maakt-gigablunder-klimaatplannen-tien-keer-zo-duur-als-hij-zelf-voorrekent/

  Kijk dan: ecoknurft Jesse Klaver maakt gigablunder, klimaatplannen TIEN KEER duurder dan hij zelf voorrekent

  Jesse Klaver ging gisteren in een Kamerdebat over het klimaat hard onderuit. Niet alleen bleek zijn verhaal over klimaat vol gaten te zitten, ook zijn financiële verantwoording zat vol fouten. Voor het oog van de camera beging de GroenLinks-fractievoorzitter bovendien een blunder van jewelste: hij vergiste zich in een rekensom waardoor zijn klimaatplannen ruim tien keer zo duur uitvallen als hij zelf beweerde.

  Geliked door 2 people

 11. Pietersen zegt:

  De doodstraf voor corrupte ambtenaren is op z’n plaats. Het vergrijp ernstig genoeg want de staat wordt uitgehold.
  Volgt nog : alle Bulgaarse paspoorten uitgereikt aan Oekraïners, Moldavïers en Macedonïers weer innemen en de eigenaren achter slot en grendel.

  Geliked door 1 persoon

 12. leefbarbaar zegt:

  In Rotterdam krijgen er wekelijks 100 het Nederlandse paspoort. Hoewel ze ons vijandig zijn en niks bijdragen aan ons land. Dat is geen corruptie. Dat valt niet te stoppen, want dat is overheidsbeleid. Omvolking.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s