India blokkeert bankrekeningen van “Amnesty International”

Screenshot_382

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

Na “Greenpeace” wordt nu ook “Amnesty International” getroffen door een bankenblokkade in India.

Die Tagesstimme

Na een razzia in het hoofdkantoor van het Indiase filiaal van “Amnesty International” werden de bankrekeningen van de organisatie in het land bevroren. Er wordt een onderzoek ingesteld naar overtredingen van de regels betreffende het aannemen van buitenlandse schenkingen, aldus een woordvoerder van het Indiase ministerie van Binnenlandse zaken.

“Greenpeace” eveneens getroffen

Zoals de ORF bericht, werden enkele weken geleden daarvoor meermaals de bankrekeningen van de milieubeschermingorganisatie “Greenpeace” met dezelfde motivering geblokkeerd. “De autoriteiten behandelen mensenrechtenorganisaties in toenemende mate als criminele ondernemingen”, verklaarde de chef van “Amnesty International India, Aakar Patel.

Schenkingen uit het buitenland niet toegestaan

Volgens informatie van “Amnesty International” had een voor economische criminaliteit verantwoordelijke onderzoeksinstantie op het ministerie van Financiën gisteren het kantoor van de organisatie in de Zuid-Indiase metropool Bengaluru tien uur lang afgesloten. De onderzoekers zouden documenten hebben geëist die de verantwoordelijke autoriteiten in bezit zouden hebben en deels publiekelijk toegankelijk zouden zijn. “Amnesty International” zou zich altijd aan alle wetten en bepalingen hebben gehouden.

Sinds 2014 is het talrijke NGO´s in India niet meer toegestaan om schenkingen uit het buitenland aan te nemen. Deze regeling werd destijds ingevoerd door Narendra Modi en zijn hindoeïstisch-nationalistische regering. De betroffen organisaties zoals “Greenpeace” en “Amnesty International” beschuldigen de regering ervan om zodoende kritische geluiden te willen onderdrukken.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amnesty International, India, NGO´s. Bookmark de permalink .

9 reacties op India blokkeert bankrekeningen van “Amnesty International”

 1. Eric zegt:

  De VS, Rusland, Indië, Brazilië, Australië … overal heeft men intelligente staatshoofden. Maar in onze contreien (Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Zweden, Spanje) blijft het huilen met de pet op !

  Geliked door 4 people

 2. abouneenee zegt:

  Dat gejank altijd van de zieligheidsindustrie dat zij enkel onwelgevallige waarheden verkondigen is een poging om geen enkele verantwoording af te hoeven leggen. De slager zal verdorie zelf wel weten of zijn vlees geschikt is voor de verkoop, althans een soortgelijke redenatie. Altijd maar beweert links het monopolie op de waarheid te hebben.

  Geliked door 5 people

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  In mijn werkzame leven was een bedrijf, waarvoor ik werkte, betrokken bij het realiseren van diverse projecten in o.a. India. Deze projecten werden meestal grotendeels gefinancierd vanuit ontwikkelingsgelden, die uit alle delen van de wereld werden opgehoest. Het was niet ongebruikelijk, dat over en weer schenkingen werden gedaan. Dat was in India streng verboden. Daarom waren er allerlei constructies bedacht, om deze wetten te omzeilen. Er waren vaak hoge pieten en brievenbusfirma’s in verweglanden bij betrokken. De bedragen voor zogenaamde adviezen en schijn consultancy, die onder de tafel heen en weer werden geschoven, waren niet mis. Het liep vaak de spuigaten uit. Er werden ook vaak grote bedragen betaald voor het zgn. Zwitserleven gevoel van deze of gene. Ik heb een sterk vermoeden, dat het er bij de NGO’s beslist niet anders aan toe gaat. Dat de Indiase overheid hiertegen optreedt, lijkt mij zeer gerechtvaardigd.

  Het moraal van politici kennende, zou mij overigens niets verwonderen, dat het Zwitserleven gevoel van menige politicus, die met een dikke envelop naar arme ontwikkelingslanden afreist, om in een achterkamertje te overhandigen, er bij thuiskomst aanzienlijk op vooruit is gegaan. Er is immers geen controle vereist op het spenderen van ontvangen ontwikkelingshulp. En tegen de tijd, dat het uitgestelde inkomen wordt genoten is het al zo lang geleden, dat niemand meer vragen stelt over de betaalde inleg.

  Geliked door 6 people

 4. Petra DeBoer zegt:

  Amnesty Internationaal is ook een criminele organisatie en houd zich o.a. bezig met leugens en bedrog maar ook met mensensmokkel.

  Geliked door 2 people

 5. Judge zegt:

  Ja, waar zijn ze eigenlijk gebleven al die schaamteloze ministers van ontwikkelingszaken? Waar en hoe wonen ze? Het rood van Nyenrode kent beslist geen schaamrood!

  Geliked door 1 persoon

 6. Elisah zegt:

  Over blokkeren van bankrekeningen gesproken, wanneer wordt soros geblokkeerd?

  Judicial Watch Demands Criminal Investigation Into Soros Funding Of Caravan

  Geliked door 1 persoon

 7. John zegt:

  Eduard Nazarki directeur van Amnesty jaarsalaris > 115.769 euro
  Liesbeth van Tongeren directeur van Greenpeace jaarsalaris > 126.901 euro

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ John (2 november 2018 om 09:47)

   Dames en Heren.

   Zijn deze bedragen inclusief of exclusief de “fooien” ???
   En hoeveel ON-kostenvergoedingen ontvangen ze ???
   En hoeveel zouden ze uit bijbaantjes ontvangen ???
   En hebben ze toevallig ook nog een lease SUV-erd van der zaak met slecht weinig bijtelling ???

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s