Rellen in Frankrijk: Bendes gemaskerde “jongeren” gaan uitzinnig tekeer in een schokkende nacht met Halloween-geweld

Screenshot_402

(Door: Rob Virtue – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Bendes gemaskerde “jongeren” gingen in Frankrijk woest tekeer, nadat er een oproep via de sociale media was gedaan om een massale “zuivering” onder politieagenten te houden.

Express

De oproerpolitie vuurde tijdens de Halloween nacht in de Franse hoofdstad Parijs en in de stad Lyon traangas af in de richting van de gewelddadige taferelen. Meer dan 100 relschoppers werden gearresteerd, nadat zij de politie en voorbijgangers hadden lastiggevallen, winkeletalages hadden verbrijzeld en vuilnisbakken in brand hadden gestoken.

In het achtergestelde Seine-Saint-Denis-gebied ten noorden van Parijs werd een winkel met sportkleding geplunderd en “jonge mensen” beroofden een supermarkt, vielen politie met zuur aan, volgens Denis Jacob van de politiebond ‘Alternatieve Politie’.

De autoriteiten zeiden dat de rellen werden aangewakkerd door berichten die op sociale media werden verspreid, blijkbaar geïnspireerd door de Hollywood horrorfilm serie “The Purge”, die een gewelddadige dystopie [denkbeeldige samenleving met louter akelige kenmerken] verbeeldt, waarin alle misdaden voor een dag legaal worden gemaakt.

De minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, vertelde verslaggevers donderdag: “Halloween moet een feestelijke gebeurtenis blijven, de ‘Purge’ [zuivering] is geen grap, de ‘Purge’ is een bedreiging”.

Een “jonge man”, die een Snapchat-bericht schreef met de oproep tot “zuiveringsacties” tegen de politie, werd eerder deze week gearresteerd. Hij werd  op dinsdag, in afwachting van zijn rechtszaak op 28 november, op vrije voeten gesteld, zei de politie.

De heer Castaner zei dat 15.000 politieagenten in geheel Frankrijk op woensdagnacht uit voorzorg in gereedheid werden gehouden en dat het geweld minder erg was dan een jaar geleden.

“De jongeren” in de troosteloze buitenwijken van Franse steden hebben sinds het begin van de jaren negentig honderden voertuigen op Oudejaarsavond en op de Dag van de Bastille in brand gestoken.

Halloween wordt in Frankrijk niet traditioneel gevierd, hoewel er sinds het einde van de jaren negentig, onder invloed van Amerikaanse films en tv-series, meer aandacht aan wordt besteed, met etalages die vaak uitgeholde pompoenkoppen en heksen laten zien.

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal deze zomer kwamen in Parijs twee voetbalfans om het leven, nadat  tijdens de “vieringen” van de eindstrijd van het Franse wereldkampioenschap voetbal de stemming was gedaald. Meer dan 500 mensen werden na de rellen gearresteerd.

Slechts een week eerder waren er vier nachten van rellen in Nantes naar aanleiding van een fatale schietpartij door een Franse politieagent. De agent beweerde dat de schietpartij een ongeluk was. De agent was naar verluidt totaal van streek over het sterfgeval.

Boze “jongeren” hebben in de buurt van Le Breil auto’s met fakkels beschoten, nadat Aboubakar Fofana, 22 jaar oud, doodgeschoten was. Fofana overreed bijna twee kinderen en raakte een politieman, toen hij met zijn auto ‘met hoge snelheid’ omkeerde bij een controlepunt. Hij werd in de nek geschoten en werd bij aankomst in het ziekenhuis dood verklaard.

Bron:
www.express.co.uk
Door: Rob Virtue

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Frankrijk, Immigratie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Rellen in Frankrijk: Bendes gemaskerde “jongeren” gaan uitzinnig tekeer in een schokkende nacht met Halloween-geweld

 1. Wachteres zegt:

  Video’s en foto’s; zie de link naar http://www.express.co.uk

  Liked by 2 people

 2. flo zegt:

  Zoals de opgestapte minister uit de macaron regering liet doorschemeren, Frankrijk heeft over, beter gezegd binnen vijf jaar een groot veiligheids probleem, uiteraard door de moslim.

  Liked by 1 persoon

 3. Petra DeBoer zegt:

  Des duivels feest inmiddels en dat zie je in Frankrijk dan ook terug.

  Liked by 1 persoon

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De Franse Oedipus Macron is dol op mossels en krijgt kermis in de hel.

  Like

 5. A Ruygrok zegt:

  Leuke feestjes hebben we tegenwoordig…, sint en piet eng en slecht…, doodskoppen, knekels , heksen en horror zombies er voor terug.., ga vooral zo door..
  A.Ruygrok, Monster.

  Liked by 2 people

 6. BertG. zegt:

  Knap hoor, om elk woord als mossel of islam bewust weg te laten uit het hele artikel/ verslag.
  Zo lijkt het net of dat het om vervelende en opstandige Franse scholieren gaat die zin hadden om te rellen.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Je hebt gelijk, BertG. Gelukkig weten wij wel wie er worden bedoeld als de schrijver het heeft over

   “De jongeren” in de troosteloze buitenwijken van Franse steden …”

   En E.J..Bron heeft de jongeren” ook nog tussen aanhalingstekens gezet.. Dan wordt het helemaal wel duidelijk.

   Like

 7. Wachteres zegt:

  “Des duivels feest inmiddels en dat zie je in Frankrijk dan ook terug”:

  Niet alleen in Frnakrijk, @Petra. In Duitsland, Zweden, enz. enz ….

  https://fenixx.org/2018/11/02/straatterreur-in-berlijn-100-migratiejihadisten-beschieten-voorbijgangers-en-autos/

  Straatterreur in Berlijn – 100 migratiejihadisten beschieten voorbijgangers en auto’s

  Volgens schattingen van de politie hebben minstens 100 jonge migranten op woensdagavond in Berlijn-Schöneberg passerende auto’s, bussen, politieagenten en voetgangers beschoten met vuurwerk, vuurpijlen en brandbommen. Een fietster raakte in schok nadat ze geraakt werd. Daarna ging de terreur door. Alle daders werden vrijgelaten.

  Like

  • flo zegt:

   Dat komt hier ook als de “oproep” komt vanuit de moskee of andere duistere krochten, en ze zullen volgen reken maar, de haat tegen onze westerse samenleving waar het gore islam tuig zelf profiteert zonder enige bijdrage daar aan.
   Kapot die ratten, de enige oplossing, want dat wensen ze ons ook toe.

   Liked by 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Wachteres, des te walgelijker dat Halloween.

   Like

 8. ruud beijer zegt:

  Fantastisch nieuws. Die Fransen zijn net als vele Nederlanders grote huichelaars en islamvrienden. Ik gun ze de ellende van harte,Net zoals ik het de Nederlandse bevolking gun die niet op de PVV of het FvD stemt.

  Liked by 1 persoon

 9. kampersrene zegt:

  En die “verrijking” blijft maar voortduren

  Liked by 1 persoon

 10. Wachteres zegt:

  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/vandalen-lopen-centrum-waregem-af-om-halloweenpompoenen-kapot-te-stampen~a3176c2a/

  Vandalen lopen centrum Waregem af om Halloweenpompoenen kapot te stampen

  In het centrum van Waregem hebben vandalen afgelopen nacht keet geschopt. Ze vonden er niet beter op dan in de Stormestraat, dat is de winkelstraat in Waregem, enkele pompoenen die handelaars hadden buiten gezet als versiering voor Halloween kapot te stampen. Op beveiligingscamera’s van zaakvoerders is te zien hoe enkele jongeren op de pompoenen springen. Vooral een jongeman in een bontjas gaat wild te keer en lijkt zich erg te amuseren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s