VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over Angela Merkel en de afschaffing van de vrijheid van meningsuiting (+ vertaling!)

 

(Door: Dr. Nicolaus Fest – Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Angela Merkel geeft haar partijvoorzitterschap op. Nou en? Uiterlijk na het mislukken van haar beschermeling Volker Kauder als fractievoorzitter was het duidelijk dat de partij Merkel niet meer volgt. Dat maakte de verkiezing voor het partijvoorzitterschap extreem riskant; want een nederlaag zou ook Merkel´s onmiddellijke einde als bondskanselier betekenen. Dus gaf ze de voorkeur aan de geordende aftocht. Zo kan ze nog een beetje bondskanselier blijven. Dat is een politiek 1 x 1. Maar de media hyperventileren.

Belangrijker zijn andere thema´s. Bijvoorbeeld het vonnis van het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten. Dat besliste onlangs dat men Mohammed geen pedofiel zou mogen noemen, zelfs niet wanneer hij op 56-jarige leeftijd seks had met een 9-jarige. Motivering van het gerechtshof: de beschuldiging van pedofilie zou zich ertoe lenen om vooroordelen aan te wakkeren en de religieuze vrede te bedreigen. Daarmee heeft het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten gewoon de vrijheid van meningsuiting afgeschaft. Feiten tellen niet, maar absolute stilte. Die is voor het gerechtshof belangrijker dan de waarheid en gerechtvaardigde kritiek. Dat de Europese Verlichting juist op deze kritiek op religie en oprichters van religies is gebaseerd, heeft het gerechtshof waarschijnlijk vergeten. Zijn vonnis wijst de weg terug in de middeleeuwen.

De beslissing is een waarschuwend signaal. Want ook van een andere kant wordt de vrijheid van meningsuiting acuut bedreigd: op het internet door het NetzDG, door de schoonmaakploeg van de Stasi-verklikster Anetta Kahane en door shadow bans, stiekeme veranderingen van de algoritmen, zodat de websites van politiek impopulaire personen nauwelijks nog voor anderen zichtbaar zijn. Ook mijn video´s op Facebook worden heel duidelijk beperkt door shadow bans.

In de media wordt de vrijheid van meningsuiting erdoor bedreigd dat alleen bepaalde meningen aan het woord komen. Bij Maybrit Illner traden dit jaar 83 Duitse parlementariërs op. 36 van de CDU/CSU, 20 van de SPD, 16 van de Groenen, 5 van de FDP en 5 van Die Linke. En maar eentje van de AfD, de grootste – en inhoudelijk enige – oppositiepartij.

In het openbaar vindt de afschaffing van de vrijheid van meningsuiting op dit moment plaats door de Antifa, de militair-criminele arm van de Groenen, de SPD en Die Linke. Zij valt AfD´ers aan, steekt hun auto´s in brand, verwoest woningen, kantoren, praktijken. Zo intimideert men ook de omgeving. En geen enkele vertegenwoordiger van de oude partijen vindt dat een schandaal.

Ook op politiek niveau wordt er gewerkt aan de afschaffing van de vrijheid van meningsuiting: het “Global Compact for Migration” voorziet erin dat iedere vorm van kritiek op dit maaksel, op migratie bestraft dient te worden. De bondskanselier heeft aangekondigd in het parlement elke vorm van “hatespeech” te willen sanctioneren. “Hatespeech” heette bij de nazi´s “valsheid”, in de DDR “staatsvijandige ophitsing”. Beide dienden ertoe om ongewenste meningen te onderdrukken. Dat wil Merkel hier nu ook. Niet toevallig plant de Parlementaire Vereniging onder leiding van, natuurlijk, de CDU, om in het vervolg alleen nog zulke parlementariërs in het parlement toe te laten die politiek correct handelen. Dat richt zich, u vermoedt het al, alleen tegen de AfD. Want met de linksen en de Groenen kan de CDU inmiddels immers goed overweg. Daarom had zij er ook geen problemen mee om een Turkse journalist tijdens het bezoek van Erdoğan uit de zaal te laten zetten. Ook de andere partijen zwegen. Dat is nu eenmaal zo wanneer men op de vrijheid van meningsuiting schijt.

Deze regering moet weg. En wel volledig, om het even met of zonder een nieuwe partijvoorzitter van de CDU. Ze is een vijand van de vrije meningsuiting. Ze is een vijand van de democratie. Ze is een vijand van de republiek. Daarom: weg met haar. Hoe eerder, des te beter!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), democratie, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, Merkel, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over Angela Merkel en de afschaffing van de vrijheid van meningsuiting (+ vertaling!)

 1. Elisah zegt:

  Ondertussen, feest in marokko,
  https://fenixx.org/2018/11/02/9-11-terreurhulp-in-duitsland-voortijdig-vrijgelaten-gevierd-als-held-in-marokko/

  9/11 Terreurhulp in Duitsland voortijdig vrijgelaten – gevierd als held in Marokko

  Groene en andere linksen en islamisten van alle tinten kunnen opgelucht ademhalen: de terroristische Mounir al-Motassadeq, die onlangs naar Marokko is teruggekeerd na meer dan 14 jaar gevangenisstraf, wordt daar, in tegenstelling tot wat oorspronkelijk werd gevreesd, niet te weinig liefdevol behandeld of zelfs gevangen gezet. Het tegenovergestelde is waar. De man, die behoorde tot de terreurcel rond Mohammed Atta en op 11 september 2001 werd veroordeeld voor de moord op 2.996 mensen, wordt daar als held gevierd.
  Vroegtijdige vrijlating dankzij “deal” met terrorist

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Merkel heeft meer bereikt dan Adolf en deze keer onomkeerbaar …..

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Duitsland uber alles ? Ze veroverde bijna gans Europa….Ze vermoorden miljoenen weerloze mensen. Maar nu zijn ze nog niet in staat om een bende krapuul in toom te houden

  Like

 5. Benesha zegt:

  Het begint steeds Orwelliaanser te worden. Beangstigend.

  Like

 6. Claude du Ferme zegt:

  Krijg steeds meer het idee,dat de gevestigde partijen niet alleen de antifa gedogen maar ook daadwerkelijk ondersteunen
  Makkelijk zat toch, om op elke niet gewenste mening het etiketje rechts -extreem te plakken en vervolgens de antifa er (straffeloos)op los te laten.
  Mijn conclusie is dan ook voor iedereen die zijn vrijheid lief heeft ,kom in aktie en rook de antifa-ratten waar dan ook in Europa uit hun holen

  Like

 7. Hein zegt:

  De militair-criminele arm van een linkse politieke partij zoals Antifa noemde men in de jaren 30-40 van de vorige eeuw heel toepasselijk SA.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s