De wereld bekritiseert, Israël begroet de nieuwe Braziliaanse president

Screenshot_420

Net zoals in Amerika is de ondersteuning voor Israël een belangrijk thema in de verkiezingscampagne in Brazilië geworden.

(Vertaling: E. J. Bron)

Toen Donald J. Trump tot president van de Verenigde Staten werd gekozen en de hele wereld verblufte, was Israël een van de weinige naties die oprechte gelukwensen uitte. De rest van de internationale gemeenschap heeft Amerika hard terechtgewezen, omdat het had gekozen voor een “rechts-extreme hardliner”.

Israel Heute

Dit verhaal werd vorige week met de verkiezing van de rechtse Jair Bolsonaro tot nieuwe president van Brazilië herhaald.

Bolsonaro werd ook vanwege zijn vrouwen-hatende, racistische en autoritaire opvattingen bekritiseerd. Maar hij is ook overtuigd pro-Israël.

Tijdens zijn verkiezingscampagne deed Bolsonaro met zijn ondersteuning van en beloftes aan de joodse staat hetzelfde als Trump. Hij beloofde om als president Israël als een van de eerste landen te bezoeken en de Braziliaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen.

Nu hij president is, zei Bolsonaro nog steeds de bedoeling te hebben weldra een bezoek te brengen aan Israël, en hij zou zeker overwegen om de Braziliaanse ambassade te verplaatsen, hoewel dit door de stevige handelsbetrekkingen van het Zuid-Amerikaanse land met de Arabische wereld moeilijk zou kunnen worden.

In de tussentijd is de Israëlische leiding enthousiast dat deze man, die door de rest van de internationale gemeenschap veracht wordt, de nieuwe president van een van de grootste landen ter wereld is.

“Ik weet zeker dat uw verkiezing tot een grote vriendschap tussen onze naties en tot een versterking van de betrekkingen tussen Israël en Brazilië zal leiden”, zei minister-president Benjamin Netanyahu maandag in een telefoongesprek met Bolsonaro.

“Hartelijke groeten aan mijn vriend Jair Bolsonaro met zijn verkiezing tot president van Brazilië”, zei de woordvoerder van de Knesset, het Israëlische parlement, Yuli Edelstein in een aan de pers gepubliceerde verklaring.

Net zoals Trump heeft Bolsonaro een uitgesproken kritische houding tegenover de Palestijnen. Tijdens de presidentscampagne beloofde hij de devaluatie van de Palestijnse vertegenwoordiging in Brazilië en verklaarde: “Is Palestina een land? Palestina is geen land, daarom zou hier geen vertegenwoordiging moeten zijn.” Hij wijst er eveneens op dat de Israëlisch-Palestijnse vredesgesprekken tot nu toe mislukt zouden zijn, omdat de Palestijnen terroristen zouden zijn gebleven.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, gezond realisme, Israël. Bookmark de permalink .

4 reacties op De wereld bekritiseert, Israël begroet de nieuwe Braziliaanse president

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  lang leve Israel

  Like

 3. Peter zegt:

  Viva Bolsonaro !!
  Viva Israël !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s