Hitler´s definitie van socialisme

Screenshot_421

“Een socialist is iemand die het algemeen welzijn dient zonder zijn individualiteit of persoonlijkheid of het product van zijn persoonlijke efficiëntie op te geven. Onze geadopteerde term “socialistisch” heeft niets te maken met marxistisch socialisme. Marxisme is anti-bezit; echt socialisme is dat niet. Marxisme hecht geen waarde aan het individu, noch aan individuele individuele inspanning en efficiëntie; echt socialisme waardeert het individu en moedigt hem aan in individuele efficiëntie, terwijl het tegelijkertijd in het oog houdt dat zijn belangen als individu in overeenstemming moeten zijn met die van de gemeenschap. Alle grote uitvindingen, ontdekkingen en prestaties waren eerst het product van een individueel brein. Men beschuldigt mij ervan dat ik tegen bezit ben, dat ik een atheïst ben. Beide beschuldigingen zijn vals.”

Adolf Hitler, 28 december 1938

Geplaatst en vertaald door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in nationaalsocialisme, socialisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hitler´s definitie van socialisme

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Als we de definitie van het socialisme door hitler, los zien van zijn wandaden, dan kan ik me daar wel in vinden. Voor de rest niet natuurlijk

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Mijn eerste oordeel over deze tekst van Der Fuhrer was positief. Direct daarop bedacht ik me dat ik dat niet kenbaar kon maken gelet op de rol van deze duivel in WOII. Nu, een dag later, ben ik het met Scherpschutter eens. De man moet uiteraard veroordeeld worden maar op dit stukje tekst valt niets aan te merken. Maar ja, let niet op zijn woorden maar op zijn daden.

   Like

 2. Petra DeBoer zegt:

  Dan spreekt Hitler zichzelf tegen want een ander citaat van hem luid: “Basically National Socialism and Marxism are the same thing”.

  Like

  • Jan zegt:

   Die gek kraamde wel meer onzin uit. De zin ‘Men beschuldigt mij ervan dat ik tegen bezit ben, dat ik een atheïst ben’ is al een leugen want de Deutsche Christen hadden niets met het christendom te maken maar alles met het nazisme. Bovendien heeft Hitler gezegd dat hij het christendom vervloekte itt de islam; dat de islam niets met religie te maken heeft ontging de gek net zoals het de huidige roden ontgaat

   Wat Hitler aanhing waren de riten van het Germaanse godendom en het Mithraïsme

   Hitler een sociaal darwinist en binnen die visie is er voor Joden geen plek in de wereld die hem voor ogen stond, want gedegenereerd en niet-Arisch.

   Eigen bezit was in nazi-Duitsland even afwezig als onder stalinistisch Rusland, alles werd bepaald door de staat wat binnen een bedrijf gebeurde.
   https://www.bol.com/nl/p/behemoth/9200000009046551/

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jan, ik ben het helemaal met u eens.

    Like

   • fleckie zegt:

    Was het niet zo, dat HITLER en zijn trawanten in het bezit waren van oneindige aantallen eigendommen, huizen, +. banktegoeden in ZWITZERLAND?! ( hoeveel heeft Hitler’s boek ‘MEIN KAMPF’, voor hem niet opgebracht?!( WERD niet ieder DUITS gezin verplicht zijn boek in bezit te hebben?, gekocht!)!

    Like

 3. fleckie zegt:

  Wat HET socialisme van HITLER voorstelde: ::vanuit de zogenaamde ‘ veroverde’ gebieden, werd zoveel mogelijk EIGENDOM , V A N.- UIT. die gebieden vervoerd( geconfiskeerd,) ook ‘LEVENDE. HAVE’ ( VEE!)…. NAAR. het ‘GROSSE. VATERLAND’ …….dat meende daar recht toe /. op. te hebben

  Like

  • fleckie zegt:

   Aanvulling: in heel veel, ( de meeste) gevallen waren ook de ‘boeren’ vanzelfsprekend ingedeeld in de WEHRMACHT, etc. zodat de boerenbedrijven moesten gerund worden door de boerinnen, met eventuele hulp van schoonouder(s)? …E N……… uit ‘bezette gebieden’ ,( POLEN, etc..) vanuit. ‘razzia’s-gevangen jonge mensen , die dan de boer z’n werkzaamheden moesten ‘waarnemen!’!’*~*~*~*~*~*~*~

   Like

 4. Hitler en een moslim is voor mij het zelfde, BEIDE ZIJN NIET TE VERTROUWEN.
  Kijk maar naar Merkel, uit het zelfde hout gesneden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s