Mainstream media willen oplagecijfers niet meer publiceren

Screenshot_387

(Vertaling: E.J. Bron)

Na zware oplageverliezen en daling van abonnementen

Bij veel mainstream media waart de angst voor de waarheid rond. Op grond van de sterk verminderde kwaliteit en vooral de ontbrekende objectiviteit in de berichtgeving hebben veel kranten en tijdschriften in het jongere verleden dramatische dalingen in het aantal abonnementen en reclame-inkomsten moeten registreren. Vooral bij de huidige zwaargewichten op de kranten- en tijdschriftenmarkt zijn de verliezen zo groot, dat het in Hamburg bij een mediahuis op grond van deze verliezen voor het eerst tot ontslagen komt.

Die Freie Welt

Tot nu toe meldden de belangrijkste mediahuizen hun verkoopcijfers en aantal abonnementen aan de IVW, de Informatiegemeenschap ter vaststelling van de verbreiding van reclamedragers. Hier konden de desbetreffende cijfers neutraal met elkaar vergeleken worden. Deze cijfers zijn vooral belangrijk voor reclamemakers om te kunnen vaststellen of en in welke mate de gewenste doelgroepen aangesproken worden.

Maar vooral de gebruikers toonden bijzonder veel interesse in de negatieve ontwikkeling van de verkoopcijfers. Uit de gelederen van de lezers, kopers en abonnees kwam namelijk steeds vaker het verwijt dat de media hun taak van objectieve berichtgeving niet meer zouden nakomen. Er werd onder het tapijt geveegd, bedrogen en keihard gelogen, aldus de verwijten. Begrippen zoals “leugen-pers” of ook “Pinokkio-pers” deden de ronde.

Omdat de publicatie van de sterk afnemende verkoopcijfers heel slechts is als reclamebasis, stappen vanaf 2019 “Der Spiegel”, de “Stern”, “Focus” en de “Zeit” uit de kring van diegenen die hun cijfers aan het IVW melden, staat er in een bericht van datzelfde IVW. In de mediahuizen wil men de ogen voor de waarheid sluiten; trouw volgens het motto “wat ik niet zie, bestaat voor mij niet”.

Dat de fouten in de eigen manier van de berichtgeving voor de daling van de verkoopcijfers verantwoordelijk zijn, zien de beleidsbepalers bij deze media overigens niet.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", Censuur, Desinformatie, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Mainstream media willen oplagecijfers niet meer publiceren

 1. flo zegt:

  Allemaal failliet en snel die links fake troep, halleluja!!

  Geliked door 1 persoon

  • j v/d valk zegt:

   Propaganda van beursgenoteerde bedrijven, met beleggers die bij Bilderberg groep aan tafel zitten. Het is een groot complot, ze zitten overal en bepalen alles.

   PS. vond Robert David Steel op YouTube wel spannend, Gizmo ! gereed voor hooggeplaatste (deep-state) en een militaire rechtbank ? En als Trump 9/11 niet heropend stem ik in 2020 niet op hem… Wordt spannend ! Na 6 Nov..

   Waar Amerika van bevrijd wordt, is. Moet men in Europa nog beginnen met wakker worden, en snel anders zie ik een sombere (nabije) toekomst….

   Like

 2. koosv8 zegt:

  Zo stom en dwars zijn ze, de censuur die het volk voorgeschotelt wordt, slaat nu terug op hen zelf. Laat maar failliet gaan, moet kunnen. Want wat bij ziekenhuizen kan moet bij een krant toch zeker kunnen. Want dan is er niemand over boord.

  Geliked door 1 persoon

 3. Gelukkig zijn er alternatieve media om beter op de hoogte te kunnen komen vanhetgeen zoal gebeurt.

  Antifa: Bezahlte Demonstranten, UNO: Migranten nach Europa – Die Woche COMPACT

  Millionen Migranten durch UN-Plan, Pegida-Geburtstag: Die Woche COMPACT

  Geliked door 1 persoon

 4. Ruud zegt:

  Indien de media naast een volstrekt juiste weergave van de feiten menen hun oren te moeten laten hangen naar Brussel en hen die een niet-Nederlandse maatschappij met de haar kenmerkende taal, tradities, gebruiken en gewoonten nastreven, dan is het beter dat deze kranten en tijdschriften
  verdwijnen. Kortom, Nederland heeft geen behoefte aan oproerkraaiers en cultuurverraders van welke hoedanigheid of achtergrond dan ook.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tistochwat zegt:

  Dat de fouten in de eigen manier van de berichtgeving voor de daling van de verkoopcijfers verantwoordelijk zijn, zien de beleidsbepalers bij deze media overigens niet.

  Hoeveel zouden die ‘beleidsbepalers’ per maand ‘verdienen’?

  Geliked door 1 persoon

 6. wauso zegt:

  Velen zullen dit een prachtig bericht vinden. Maar in feite is het nietszeggend. De Achterlijkheid is wijdverbreid en totaal ingebakken. In de 2e kamer zitten 130 debielen. Die kun je op een hoop gooien dan komt er nog niet 1 goeie uit ! Hetgeen ik mis is waarom niemand tegen deze Achterlijken ageert ? Debiel Buma Haersma die vooraan in de kerk zit met zijn handjes over elkaar te kijken naar een Apostel met een beker met chip’s in zijn handen. En naast hem zit nog een grotere idioot, Segers van de CU ! Of Rutte waar zelfs Pinokkio voor moet buigen. Een grotere leugenaar en bedrieger is er nog nooit geweest ! Of Klaver, onze Jezus, met zijn wijsheid dat de wereld vergaat want een paar malloten (met verdienmodel) hebben dat liggen verkondigen. Pechtold die net weg is voordat #metoo hem kon bereiken. Robot Jetten, zonder eigen mening, die alles in zijn fractie moet bespreken, de PvdA die vol met idioten zit maar wel overal de burgemeesters mag leveren, het O.M. die steigeren als er een ei tegen een haatkeet aanvliegt maar zwijgen bij de dagelijks gepredikte haat. Al deze clowns kunnen blijven doen wat ze doen omdat 80% van het volk hier achter staat en de overige 20% zwijgt.
  We gaan nog heftige tijden beleven voordat het ‘grote doden’ begint !

  Geliked door 5 people

 7. leefbarbaar zegt:

  Ik heb pas ook een maand lang een krant laten bezorgen. Het was natuurlijk een aanbieding, waar ze zwaar verlies op lijden. De kranten netjes en ongelezen in de gangkast bewaard, zodat we de hele winter weer de kachel kunnen aan maken.
  Mocht er ooit een objectieve krant verschijnen dat zou ik deze wel graag lezen. Daar wil ik zelfs voor betalen.

  Like

 8. Marc zegt:

  Het zou wat waard zijn als de alternatieve media eens hun oplagen zouden publiceren.

  Like

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Zolang de nieuwsvoorziening nog door belastinggeld gefinancierd wordt gaat de leugenpers gewoon door met het verspreiden van leugens en nepnieuws, vanwege het motto: “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”. Een censuurambtenaar heeft tegenwoordig bij een krantenredactie meer te vertellen dan de hoofdredacteur. Hebben die censuurambtenaren allemaal geleerd op de propagandschool, ala Gübels van de nsdap.

  Geliked door 1 persoon

 10. boorzalf zegt:

  Maar gelukkig hebben we EJ Bron en Eunmask voor het echte nieuws.😁👍

  Geliked door 2 people

 11. Jean zegt:

  Ik koop al jaren geen kranten meer want het is toch maar laf links gelul, ik heb mijn methode om objectief nieuws resp. informatie te bekomen.
  Via het internet proberen ze de mensen te manipuleren met die achterlijke cookies een val waar ik niet zal intrappen.
  Wij moeten die linkse troep uitschakelen en enkel objectieve informatie steunen en die is nergens te vinden in de huidige kranten.

  Like

 12. droevige mof zegt:

  De Duitse propagandamedia worden gesubsidieerd door de staat als dank voor hun waarheidsdienst. Soms ervaren we het via een concurrent, die waarschijnlijk jaloers is.
  Zo meldde de “conservatieve” Frankfurter Allgemeine dat de anarcho socialistische Tageszeitung (TAZ) 3.700.000 € van de staat als een genereus geschenk ontving. Geloof je het niet? Hier is het bewijs:
  http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/staatsknete-fuer-die-taz-13644077.html

  Like

 13. Hovawart zegt:

  Het is droevig dat de politiek als een staatscensuur mag bepalen wat een volk te horen/zien en te lezen krijgt, zelfs via internet…..de indoctrinatie door de kijkers zelf bekostigd, en niemand vraagt zich af waarom men geen volle zalen meer trekt…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s