Anti-EU-uitlatingen worden de kop ingedrukt! Nederlandse talkshow host zegt tegen Farage dat “opiniepeilingen die voor de EU zijn, de boel voor de gek houden.”

Screenshot_17

Nigel Farage en Robert Jensen.

(Door: Oli Smith – Vertaling: “Wachteres”)

Nigel Farage werd toegejuicht door een opeengepakt Nederlands tv-publiek, toen hij zich tegen het Europese project keerde – en zelfs de presentator van de talkshow deed mee en viel “nep-enquêtes” aan die beweren dat de Nederlanders gelukkig zijn in de EU.

Express

Nigel Farage werd met een groot applaus begroet toen hij deze week tegen een Nederlands tv-publiek zei dat mensen in heel Europa “net zo over de EU denken als de Britten”. Farage bejubelde de opkomst van euroscepsis op het hele continent, na een reeks electorale schokken voor Brussel en de EU-aanhangers.

De Nederlandse tv-gastheer Robert Jensen verbaasde de Brexiteer toen hij tegen de voormalige Ukip-leider zei dat hij het met hem eens was. Jensen beweerde dat politici “nep- opiniepeilingen” hebben verzonnen, die stellen dat de Nederlanders “zo gelukkig” zijn in de EU, terwijl in werkelijkheid “iedereen twijfels heeft”.

Farage viel de premier van het land, Mark Rutte, aan, omdat hij “niet veel meer is dan de poedel van mevrouw Merkel”.

Hij zei in de populaire talkshow: “Sinds 2008, [het begin van] de financiële crash, hebben de Duitsers Europa bestuurd. Uw minister-president is een van de ‘good boys’. Wat de Duitsers en Brussel ook zeggen, hij gaat ermee akkoord. Als gevolg daarvan hebt u niet het brede debat over deze kwesties gehad dat u verdient.”

Jensen mengde zich in het gesprek om met Farage in te stemmen en zei: “Het is verstikkend. Ze brengen van die nep-enquêtes naar voren, die beweren dat we ‘zo gelukkig’ zijn in de EU. Ik kan nergens iemand vinden [in het noorden of zuiden, het oosten of het westen] die het daarmee eens is! Iedereen heeft zijn twijfels.”

Farage zei dat de EU een geschiedenis heeft van vernietigende debatten over het Europese project. Hij wees op het referendum in Nederland in 2005, toen de Nederlandse kiezers de Europese grondwet voor meer integratie verwierpen. Terwijl een overweldigende 62% van de kiezers in het referendum in opstand kwam tegen Brussel, werd de stemming later door de Europeanen teruggedraaid.

Een soortgelijke gebeurtenis deed zich twee jaar geleden voor in een referendum over een Oekraïense handelsovereenkomst.

Het  Brexiteer lid van het Europese Parlement ging verder: “Ik denk dat het Nederlandse volk hier precies hetzelfde gevoel over heeft als het Britse en Franse volk dat hebben. Wij willen een Europese samenwerking. We willen samenwerken, we willen samen handel drijven. Wij zijn buren in Europa. Maar om vanuit het centrum te worden bestuurd door mensen die ons vertellen wat we wel of niet kunnen doen, absoluut niet!”

Vorig jaar heeft Rutte de Europese status-quo verbijsterd, toen hij een toespraak hield waarin hij kritiek leverde op de taal van de “steeds hechter wordende Unie” die in de EU-verdragen is vastgelegd.

Bron:
www.express.co.uk
Door: Oli Smith

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Censuur, Desinformatie, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Nigel Farage, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

25 reacties op Anti-EU-uitlatingen worden de kop ingedrukt! Nederlandse talkshow host zegt tegen Farage dat “opiniepeilingen die voor de EU zijn, de boel voor de gek houden.”

 1. Tistochwat zegt:

  Wie heeft nu eigenlijk het recht om over een ander te heersen?

  Bij dieren zie je echte leiders, die hebben bewezen dat ze heel nuttig en onmisbaar zijn voor de groep.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Tja , je zou kunnen zeggen dat het in ons geval precies andersom is !
   Leiders die totaal overbodig zijn voor de groep .
   Contraproductief , zelfs !
   Met Rutte als symbool voorbeeld , de waardeloze volksverrader , leugenaar en lafaard !

   Geliked door 5 people

 2. Hovawart zegt:

  De nood moet ernstig hoog zijn bij de Nederlandse televisie, als men zich genoodzaakt ziet om met ‘een ander geluid’ te pogen om weer kijkers voor zich te winnen, iets dat slechts noodzakelijk is als de winstcijfers van de Holland Media Groep tegenvallen….(de NPO heeft de luxe aan het staatsinfuus te hangen) de kijkcijfers kunnen namelijk een directe indicatie zijn voor eventuele beschouwingen van vele wetenschappelijke bureaus van de politieke partijen, om te beredeneren of er nog wel draagvlak te vinden is voor hun politieke geaardheid, of de conclusie kunnen trekken dat er slechts nog een handjevol slapende bejaarden naar de Nederlandse zenders kijken.

  Geliked door 2 people

 3. Wachteres zegt:

  https://www.express.co.uk/news/world/1040404/Nexit-Nigel-Farage-Dutch-TV-European-EU-project-referendum

  Drie video’s in het originele artikel: Dé kans om Rutte te horen … 😛

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Wachteres 4 november 2018 om 19:04

   Moet dat gebrabbel van Rutte Engels voorstellen?

   Like

   • Wachteres zegt:

    Ik veronderstel van wel, Tistochwat

    Geliked door 1 persoon

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Met pijn in het hart moet ik constateren dat het Engels van Rutte, hoewel verre van perfect, beter is dan het Nederlands van sommige reagerenden hier.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ J. C. Th. Köhler 4 november 2018 om 23:54

    Ik doelde op de uitspraak van het ‘Engels’ van Rutte.
    Wellicht staan zijn ‘Engelse geschriften’ bol van de taalfouten.

    Ik heb hier nog nooit een reagerende horen spreken, dus wat dat betreft, is uw vergelijking wat aan de kromme kant, heer Ted.

    En ach, u moet maar zo denken: de reacties die hier worden geschreven, zijn geen boek dat naar de drukkerij moet.
    Type- en taalfouten zijn tegenwoordig aan de orde van de dag; dat zag ik al aankomen toen ik vroeger geen rode strepen meer in de schriftjes van mijn leerlingen mocht zetten.
    Dat vonden de PvdA’ers in Rotterdam, die over het onderwijs gingen, niet goed.
    Want: het ging er niet om wát de kindjes schreven, áls ze maar schreven.

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Oeps, bedoelt hij ons, Tistochwat? 😛

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 5 november 2018 om 11:41

    Oeps, bedoelt hij ons, Tistochwat?

    Ja, dat komt ervan als je een gammel toetsenbord hebt.
    Of als je toetsenbord je niet kan bijhouden, zoals bij mij weleens het geval is. 😛

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ik herinner mij dat op het MBO ik de enige was die grammatica gaf. Anderen vonden dat niet nodig, noch voor Engels, noch voor Nederlands:

    Als ze zich maar mondeling konden uitdrukken. Dat wil zeggen een beetje Engels konden lullen.

    Er waren er die doorgingen naar het HBO en daar moesten ze dan weer bijles nemen.

    Toen ik gepensioneerd was hoorde ik MBO -leerlingen in een TV documentaire smeken of ze a.u.b uitgebreid Engels en Nederlands mochten hebben, want ze wilden door naar het HBO en dan hadden ze dat nodig.

    Voor Nederlands en voor Engels was er soms niemand bevoegd, Dat was niet meer nodig. Als een leerkracht die bv. Handel gaf de HAVO had gehad, dan zei men: “Dat kun jij ook wel geven”. Veel leerlingen kwamen zelf van de Havo.

    Bij mij werd er weleens gedreind over de grammatica: ‘Waarom moeten wij dat weten?”

    Op den duur zei ik: “Omdat ik het zeg”. Als ze een sollicitatiebrief schreven en er kwamen 70 reacties dan werden de brieven met taalfouten het eerst weggegooid.

    Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Dank je wel, maar nee, ik wil Rutte’s gebrabbel niet horen, hij liegt toch dat het gedrukt staat en bovendien kan ik die rotkop niet meer zien, wordt ik misselijk van.

   Geliked door 1 persoon

 4. Henk der Niederlander zegt:

  Na het lezen van dit artikel zit Ik er toch over te denken om na vele jaren weer eens een programma op de NPO te gaan kijken.
  Puur uit nieuwsgierigheid of er echt kritiek gaat komen.
  Ik denk het niet echt maar?????

  Like

 5. Wachteres zegt:

  “Vorig jaar heeft Rutte de Europese status-quo verbijsterd, toen hij een toespraak hield waarin hij kritiek leverde op de taal van de “steeds hechter wordende Unie” die in de EU-verdragen is vastgelegd”

  Iemand schreef dat Pechdrol heeft gezegd dat Rutte in Nederland als een PVV-premier sprak en in De EU als een D66-er.

  Liegen kan Rutte als de beste.

  Geliked door 4 people

  • Harry zegt:

   Wat jammer dat onze rechtspraak niet in de mogelijkheid voorziet om dat soort leugenaars gewoon af te zetten !
   Iets in de trant van : bij de tweede leugen word je werkeloos .
   Bij de derde ga je in het cachot .

   Waarom is het wel een doodzonde om de tweede kamer vóór te liegen , maar niet HEEL Nederland ?

   Optiefen met die leugenaar !

   Geliked door 4 people

 6. sjuad zegt:

  De meest belachelijke leider heet Rutte,🤣 herinner je die militaire helm op zijn kop nog?
  Daarvoor was er ook al zon groot leider die vrij atletiesch onderuit ging op een skate board.
  Leiders en volk, lijders en stemvee, hoewel stemvee er niet toe doet.Koning skateboard kreeg ook meer stemmen dan op hem gestemd was,,,

  Like

 7. Marinuslans zegt:

  Dat hele Brussel gedoe de zak geven de boel sluiten en overgaan in orde van de dag

  Like

  • Nemesis zegt:

   Hoezo de zak geven, ze zijn toch door niemand gekozen of aan gesteld. De deuren van die EU tenten dicht timmeren of beter dicht betonneren en ze niet meer binnen laten en ze voor die dichtgemaakte deuren oppakken en opsluiten ergens waar ze nooit meer uit kunnen ontsnappen..

   Like

 8. Jan zegt:

  Dit zijn de namen van journalisten die hun vak verraden, dit is de leugenpers
  Schokkend: ook hoogleraar journalistiek ondertekent manifest voor fopjournalistiek

  Onderstaande namen moet u goed onthouden. Het zijn namen van ‘journalisten’ die hebben besloten het vak ‘journalistiek’ te verraden. In feite heffen ze zichzelf op, maar blijven ze wel gewoon doorgaan met hun journalistieke werk. Ze weigeren nog journalistiek te produceren maar blijven dit wel gewoon doen. Ook al is wat ze maken geen journalistiek maar ordinaire PR ‘voor een betere wereld’, propaganda, verzinsels, en gemoraliseer.

  https://media.tpo.nl/2017/09/15/namen-journalisten-vak-verraden-is-leugenpers/

  Journalisten heffen zichzelf op, beloven het nieuws nóg meer te verdraaien
  https://media.tpo.nl/2017/09/08/journalisten-heffen-op-beloven-nieuws-nog-meer-verdraaien/

  Manifest voor ‘verantwoordelijke’ journalistiek is gesjoemel met nieuwsfeiten
  ‘Journalisten verzamelen nieuwsfeiten, zorgen over beeldvorming zijn voor pr-bureaus’
  https://politiek.tpo.nl/column/manifest-voor-verantwoordelijke-journalistiek-is-gesjoemel-met-nieuwsfeiten/

  Like

 9. Jean zegt:

  Wij weten toch allemaal dat het EU gedrocht gebouwd is op “Verraad & Profitariaat”, wij moeten dat gedrocht slopen willen wij nog een relatief veilig Europa bekomen en asap starten met het terugsturen van die miljoenen vreemdelingen op ONS westers seculier grondgebied.
  Die barbaarse perverse smeerlapperij moet verboden worden ter bescherming van onze vrouwen & kinderen, die zwijnerij hoort hier niet en nooit thuis.
  Het beleid zoekt zich te pletter naar illegaal inkomen maar dat hier honderdduizenden illegale vreemdelingen rondlopen interesseert ze geen reet ????? Wie heeft daar baat bij ?????

  Geliked door 1 persoon

 10. Peter Blok zegt:

  Ik kan kort zijn! Met deze stellingen ben ik het volstrekt eens. Samenwerking op economisch, financieel en cultureel gebied uitstekend. Maar geen dwang en zeker geen chantage of sancties. Waar haalt die ongekozen en elitaire club de EU genaamd het lef vandaan om vrije onafhankelijke volkeren te ketenen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Wachteres zegt:

  “Macht is heerlijk en overmacht is overheerlijk” werkt nog altijd voor veel leiders, @Peter Blok

  Like

 12. Jos Vroomen zegt:

  Klopt als een bus……

  Like

 13. Maffia Brussel Eu is één grote misleiding en Nederlandse regering doet hetzelfde om posten binnen de Eu in huis te halen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s