Ook in Slovenië neemt verzet tegen VN-migratiepact toe

Screenshot_18

(Door: Stefan Juritz  – Vertaling: E.J. Bron)

De lijst met landen die uit het VN-migratiepact willen uittreden, wordt steeds langer. Weldra zou ook Slovenië kunnen volgen. Behalve in Tsjechië (Oostenrijk, Hongarije, Polen en Kroatië hebben al te kennen gegeven het akkoord niet te ondertekenen) neemt ook in Slovenië het verzet tegen het pact toe. Rechtse, conservatieve en patriottische groepen en partijen mobiliseren vooral op de sociale media tegen het VN-migratiepact.

Die Tagesstimme

Referendum geëist

“Slovenië moet het ´Verdrag van Marrakesh´ betreffende ´veilige en legale´ migratie onvoorwaardelijk afwijzen, omdat achter deze uiterst misleidende naam de vernietiging van de Europese beschaving en de Sloveense identiteit schuilgaat”, eiste bijvoorbeeld Branko Grims, parlementariër van de “Sloveense Democratische Partij” (SDS), op Twitter. De uittreding dient mogelijk gemaakt te worden door een speciale zitting van het parlement, een petitie en een “plebisciet”, een referendum dus.

De leider van de SDS, Janez Janša, ziet in het uittreden van de buurlanden (Oostenrijk en Kroatië) “nog een reden” om over het migratiepact te discussiëren.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Stefan Juritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, gezond realisme, Immigratie, landverraad, Slovenië, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

5 reacties op Ook in Slovenië neemt verzet tegen VN-migratiepact toe

 1. Hovawart zegt:

  Het zijn stuk voor stuk landen waar de Linksche Looney Lobbyisten met hun VN-stropdassen de boodschap van het akkoord niet helder hebben verwoord. Het tekenen van de verklaring betekent namelijk niet dat landen voortaan verplicht zijn zich eraan te houden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een verdrag, is een verklaring niet juridisch bindend, en omdat het akkoord niet bindend is, kunnen landen nergens toe gedwongen worden.Volgens minister Blok van Buitenlandse Zaken is het pact een goede manier om met elkaar in gesprek te gaan om een bindend verdrag op te stellen waar alle deelnemers zich aan dienen te houden……….zucht.

  Like

  • RWB51 zegt:

   En jij geloofd een VVD-er die al meerdere keren zijn woorden heeft moeten terugtrekken? Natuurlijk leggen die VN-stropdassen de boodschap niet helder uit, want dan tekent er geen enkel land meer.

   Geliked door 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Helemaal correct, als het spel correct gespeeld wordt. Met Juncker’s woorden in gedachten – wij gooien iets in de groep en als er geen grote reuring onder het volk uitbreekt – gaat het gewoon als wet de boeken in – houd ik zo’n verklaring voor niet gewenst.

   Like

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Ook Zwitserland heeft geen zin in deze flauwe kul

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  We moeten met een paar miljoen mensen naar brussel gaan en daar in de lobby van het e.u. gebouw alles onder schijten,dat zou een statement zijn.Schijt aan die nazi club.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s