Eberhard van der Laan raadde slachtoffers islamitische terreur-brandaanslag af met media te praten

Screenshot_25

Brand werd gesticht omdat er Charlie Hebdo-posters voor raam hingen

Toenmalig burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan (PvdA), heeft in 2015 het slachtoffer van een brandaanslag afgeraden de media op te zoeken. Dat schrijft de Telegraaf maandag in een reconstructie.

Post online

In 2015 werd brand gesticht bij een galerie aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. Er hingen twee nageschilderde covers van het Franse satirische blad Charlie Hebdo achter het raam. Enkele weken eerder was er een aanslag gepleegd op de redactie van het blad in Parijs. Na de brandaanslag – waarvan de gevolgen beperkt bleven – bracht Van der Laan een bezoek aan de galerie. De Telegraaf schrijft:

“De gemeentelijke delegatie heeft wel nog een vraag: zijn de bewoners van plan om de media op te zoeken? Van der Laan raadt dat af, woorden kunnen worden verdraaid of citaten zouden uit hun verband kunnen worden gehaald. De maakster van de schilderijen twijfelde hier nog over, maar haar familie wil dat sowieso liever niet. Eén keer brand is wel genoeg.

Terugkijkend ziet geen van de aanwezigen in het gesprek een poging om ze de mond te snoeren. Dat was ook niet gelukt. “Ik heb meteen gezegd: als er een journalist voor de deur staat, sta ik die te woord, maar ik zal ze niet opzoeken.” Wel denkt de schoonzoon dat achterhalen of het gezin dit laatste van plan was, op de achtergrond wel de voornaamste reden voor de visite was. “Om in te schatten of ze zich daarop moesten voorbereiden.””

De geradicaliseerde moslim-jongere Abderrazak A.O. werd tot 3,5 jaar cel veroordeeld voor de aanslag. Vorig jaar onthulde de Telegraaf dat de gemeente heeft verzwegen dat A.O. in de periode voor de aanslag werd begeleid door de veroordeelde Amsterdamse jihadronselaar Bilal L., die op voorspraak van Van der Laan als jongerenwerker met geradicaliseerde moslimjongeren werkte.

Bron:
https://tpo.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, PvdA, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Eberhard van der Laan raadde slachtoffers islamitische terreur-brandaanslag af met media te praten

 1. scherpschutter1943 zegt:

  typische amsterdams stadsbestuur. Een club van achterbakse leugenaars en daar hoorde v.d.Laan ook bij. Zoals ik het nu bekijk is er nog niet veel veranderd. Kan ook niet met groenlinks aan de macht

  Like

 2. Ruud zegt:

  Ja, ja, manipulatie van hoog tot laag. Deze lieve burgemeester……………………

  Like

 3. RWB51 zegt:

  Lafhartig zoal een lid van de pvda als bestuurder is.

  Like

 4. annah zegt:

  natuurlijk wilde die rooie burgemeester het niet aan de grote klok hangen. mijn vriend werkt bij een universiteitskliniek waar ook moslims na een aanslag werden behandeld. van hogerhand kregen de artsen en verpleegkundigen de opdracht hierover te zwijgen ….

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Rond mensen die door de linkse kerk heilig verklaard worden hangt altijd een ranzige putlucht.

  Geliked door 1 persoon

 6. bigljohn zegt:

  Die smerige van der Laan is nu gelukkig de laan uit. Moeder natuur maakte er gelukkig een eind aan. Alleen ging de ene rotzak dood maar kwam er een andere voor terug. Femke Halsema dus. Ach, hoop doet leven. Misschien word zij ook wel eens op een bepaalde manier te grazen genomen….

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Wat wensen we bigljohn, voor Halsema, ernstige ziekte of de kogel? Ik kies voor ernstige ziekte die lekker lang duurt en maar hopen dat die net zo’n happyend heeft als bij v.d.Laan.

   Like

 7. paulzwueste zegt:

  Amsterdam.
  Het grootste stinkende vuilnisvat van heel Nederland!
  Het open riool van heel Nederland!

  10 Meter hoge en 5 meter dikke muur er om heen.
  Daarna afzagen en in de Noordzee laten afdrijven…

  Like

 8. Corné zegt:

  Had men van die linkse dictators in Islamsterdam iets ander verwacht?

  Like

 9. Sabeltant zegt:

  Men dacht na zijn dood de beerput te mooi af te kunnen sluiten.
  Ook nu blijkt weer dat geen enkele PVDA-er is te vertrouwen.
  Zelfs na hun dood stinken ze nog naar stront!

  Geliked door 1 persoon

 10. Harry zegt:

  Ach , de goede man zag er zo netjes uit , hij deed ook heel aardig , ontwikkelde advocaat ook ,
  maar net als met zijn ziekte begon de rot van binnenuit .

  Wie kent er een eerlijke oprechte PVDA politicus die het beste met de mensen voor heeft ?
  ( Ons soort mensen , bedoel ik ) .

  Like

 11. Wachteres zegt:

  https://fenixx.org/2018/11/04/pakistaanse-moslims-massaverkrachten-blanke-meisjes-omdat-ze-zich-buitengesloten-voelen/

  Pakistaanse moslims massaverkrachten blanke meisjes omdat ze zich buitengesloten voelen

  De Joodse interviewer Robert Peston vertelt de Paki minister van Binnenlandse Zaken dat het het beste is om het stil te houden.

  Moslims verkrachten blanke meisjes omdat ze zich “uitgesloten voelen van de Britse samenleving”, stelt hij voor. Whitey is de schuld voor het uitsluiten van hen, uiteraard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s