Italië wil akkerland aan kinderrijke gezinnen verdelen

Screenshot_33

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse regering wil kinderrijke gezinnen in het vervolg landbouwgrond geven. De in het begrotingsontwerp voorziene maatregel zou het geboortecijfer moeten verhogen, zei minister van Landbouw Gian Marco Centinaio (LEGA) volgens de “Corriere della Sera”.

Junge Freiheit

“Men zegt dat er in Italië te weinig kinderen worden geboren en dat er hulp nodig is om deze trend om te draaien. Daarom wil ons ministerie een bijdrage leveren door vooral plattelandsregio´s te ondersteunen, waarin nog kinderen verwekt worden”, verklaarde Centinaio het initiatief.

Italië kampt met lage geboortecijfers

Concreet dienen gezinnen die in de jaren 2019 tot 2021 een derde kind krijgen voor minstens 20 jaar een concessie op een stuk grond van de staat of niet bebouwd land in het zuiden krijgen. Volgens de katholieke minister van Familiezaken Lorenzo Fontana (LEGA) dient de bepaling alleen te gelden voor getrouwde stellen. Bovendien dient het aanbod voor buitenlanders pas te gelden wanneer zij minstens tien jaar in Italië gevestigd zijn. Zo handelt Italië ook bij het verstrekken van het staatsburgerschap.

De “landteruggave” zou vooral populair zijn bij jonge Italianen, motiveerde Centinaio de maatregel. Italië heeft met 7,7 geboortes per 1000 inwoners in het jaar 2017 een van de laagste geboortecijfers in Europa. De provincie Zuid-Tirol is de enige, waarin het aantal nieuwgeboren kinderen groter is dan het sterftecijfer (10,5 nieuw geboren kinderen per 1000 inwoners).

Landbouwgrond in Italië duurder dan in Duitsland of Frankrijk

De landbouworganisatie Coldiretti prees het initiatief. Het zou om vruchtbare grond gaan en de staat zou overbelast zijn om deze grond te bewerken. Vooral echter zou hiermee kunnen worden ingegaan op de vraag van de jonge generatie, die op grond van te weinig landbouwgrond geen voet zou vatten in de landbouw. De gemiddelde prijzen voor een hectare landbouwgrond overstijgen met € 20.000,- die in Duitsland en Frankrijk met het dubbele respectievelijk drievoudige.

De geplande begrotingswet voorziet er bovendien in om in de komende drie jaar een fonds van € 20 miljard in te stellen om gunstige kredieten van tot € 200 miljoen toe te staan. Daardoor dienen toekomstige eigenaren van de landbouwgronden hun hoofdvestiging te kunnen verplaatsen in de buurt van het verkregen grondstuk.

Oppositiepolitici bekritiseren vooral de tot nu toe niet duidelijk gepresenteerde financiering van de maatregel. De voormalige chef van de Progressieve Alliantie van de Sociaaldemocraten in het Europees Parlement, Gianni Pitella (Partito Democratico), sprak tegenover het online-magazine Euractive van “neo-middeleeuwse” plannen.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Demografie, gezond realisme, Italië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Italië wil akkerland aan kinderrijke gezinnen verdelen

 1. Marc zegt:

  Salvini doet in Italië precies waar ik al jaren voorstander van ben!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Die provincie Zuid-Tirol is onverbrekelijk bezit van Oostenrijk.
   Italianen horen daar niet.
   Laat die Italianen maar kinderen maken in Italië.

   Like

 2. Wakkere joost zegt:

  Bovendien dient het aanbod voor buitenlanders pas te gelden wanneer zij minstens tien jaar in Italië gevestigd zijn.

  Hier ben ik het niet mee eens niet voor buitenlanders van allochtone afkomst oftewel
  Mokka bekken.En het moet niet voor 20 jaar gelden maar voorgoed.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Hier kost een hectare lanbouwgrond zo’n € 60.000,- ; we zijn een wel erg duur landje…

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Wat moet je met landbouwgrond als je de ballen verstand hebt van landbouw. Je kunt wel naar de Gamma gaan spade, hark en riek te kopen wellicht lukt het je ook een paar schapen of koeien te kopen maar dan gaat het feest beginnen. Veel succes met je opleiding VMBO of wat het verder is.
  Lijkt Zimbabwe wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s