“Jordan Peterson heeft gelijk: zijn tegenstanders zijn uit op vernietiging van de westerse beschaving”

Screenshot_36

Jordan Peterson in Amsterdam.

(Door: Frits Bosch)

Jordan Peterson heeft ons land verlaten, maar de discussies over zijn gedachtegoed duren voort. Politiek correcte academici lieten weten erg jaloers te zijn. Er is veel aandacht voor hoe hij over feminisme en levenslessen denkt. Belangrijker is zijn visie op onze maatschappij en de waarschuwende vinger die hij opsteekt.

Peterson is een Canadese klinische psycholoog, cultuurcriticus en hoogleraar psychologie aan de University of Toronto. Hij is extreem succesvol spreker, auteur en frontrunner in de kritiek op ‘cultuurmarxisme’. Cultuurmarxisme is het streven naar een gelijkgetrokken, geproletariseerde cultuur. Het had hoogtijdagen midden twintigste eeuw in communistische landen, maar had ook invloed in het Westen. Cultuurmarxisme leeft in Westerse samenlevingen door als gedachtegoed waarin er maar twee groepen zijn: ‘onderdrukten en ‘onderdrukkers’, een zwart-wit benadering van ongelijkheid. Het maakt die tegenstelling cruciaal, zoals marxisme de tegenstelling ‘proletariaat versus burgerij’ benadrukt.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Jordan Peterson heeft gelijk: zijn tegenstanders zijn uit op vernietiging van de westerse beschaving”

  1. lilith zegt:

    De linkse goegemeente is een domme dogmatische beweging. Het zijn bange mensjes die hun angst proberen te bezweren door de vermeende ‘kracht’ van de groep. Zij hebben een naar buiten geprojecteerd beeld van hun eigen innerlijke leegte en willen dat aan anderen opleggen. Reden is het onderwijs in NL dat jonge mensen leert in sociale dogma’s te denken. Het religieuze dogma heeft afgedaan en plaats gemaakt voor geinstitutionaliseerd socialisme/communisme.

    Geliked door 2 people

  2. lilith zegt:

    Oh ja….en Jordan Peterson is een echte man!!! Eindelijk!!! Ze worden zo schaars in dit verwijfde Nederlandse landschap….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s