“Historische dag”: Senaat in Rome gaat met grote meerderheid akkoord met aanscherping migratierecht

Screenshot_55

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse Senaat heeft het immigratiedecreet van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini goedgekeurd. 163 afgevaardigden stemden voor de drastische aanscherping van het migratierecht, 59 stemden tegen. 19 afgevaardigden onthielden zich van stemming, waaronder vijf vertegenwoordigers van de Vijfsterrenbeweging, die zich tegen het plan hadden uitgesproken.

epoch times

Het door de regering in september besloten decreet moet nog door het parlement bevestigd worden.

Bovendien had de regering voor de Senaat de vertrouwenskwestie gesteld om de wetswijziging snel aangenomen te krijgen. Enkele parlementariërs van de Vijfsterrenbeweging, die samen met Salvini´s LEGA in Rome regeert, hadden uit protest tegen de geplande aanscherpingen tientallen amendementen ingediend.

De afgevaardigden in het parlement hebben tot eind deze maande de tijd om over het decreet te stemmen. De Vijfsterrenbeweging en LEGA beschikken in het parlement over een stabiele meerderheid, zodat het decreet vermoedelijk ook de laatste parlementaire horde zal nemen.

Salvini sprak na de beslissing van de Senaat op Twitter van een “historische dag”. De Italiaanse Vluchtelingenraad daarentegen toonde zich “ernstig bezorgd”. De geplande grote beperkingen van de humanitaire bescherming zouden ervoor zorgen dat duizenden migranten in Italië in de illegaliteit zouden verdwijnen, slechts weinigen van hen zouden uitgezet kunnen worden.

Als het aan de regering ligt, dient het verstrekken van humanitaire verblijfsvergunningen door het decreet enorm beperkt te worden. De regering wil ook de verdeling en de onderbrenging van asielzoekers nieuw regelen. De meesten dienen in het vervolg in grote opvangcentra ondergebracht te worden.

Als veiligheidspolitieke vernieuwing is in het decreet o.a. voorzien in de uitbreiding van het inzetten van elektroshock-pistolen en het gemakkelijker maken van het ontruimen van bezette gebouwen. Als gevaarlijk gekwalificeerde asielzoekers dienen in een snel-procedure uitgezet te kunnen worden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Derde Wereld, Eurabië, gezond realisme, Graaien, Italië. Bookmark de permalink .

21 reacties op “Historische dag”: Senaat in Rome gaat met grote meerderheid akkoord met aanscherping migratierecht

 1. P4 zegt:

  “Als veiligheidspolitieke vernieuwing is in het decreet o.a. voorzien in de uitbreiding van het inzetten van elektroshock-pistolen en het gemakkelijker maken van het ontruimen van bezette gebouwen. ”

  Kijk, meneer Rutte: dit is spierballen taal!

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Het begin is er. Goed van die Italianen. Nu de rest van Europa nog.

  Geliked door 1 persoon

 3. koosv8 zegt:

  Ze doen tenminste Wat, dat kan de rest van de Westerse EU STATEN niet zeggen.

  Like

 4. Marlies zegt:

  Reactie Bruxelles/Timmermans??

  Like

  • P4 zegt:

   Timmermans heeft gezegd dat in de US hoop het gewonnen heeft van angst. Lekker algemene opmerking van Fransje. Ja, ik heb angst voor moord, verkrachting, geweld, diefstal, kas roof en meer… Mag dat Frans? Zeg Frans, waar hoop je op? Dat de bui vanzelf overwaait, zeker…

   Geliked door 1 persoon

 5. paulzwueste zegt:

  Fantastisch land met fantastische inwoners.
  Italië is namelijk het enige land op deze aarde waar echte Italianen wonen.
  En dan heb ik het nog niet over Sicilië, Sardinië en zo voorts en zo verder, et cetera…

  Geliked door 1 persoon

 6. Flo zegt:

  Juncker zal wel een paar neuten extra nemen om tot rust te komen vanavond ,als ze er nog bij kunnen natuurlijk .

  Like

 7. Steven zegt:

  Fransje zal wel weer in het artikeltjes bestek gaan zoeken om met geheven vingertje de ander weer de les te lezen. En deze dweil wordt de opvolger van die zuipschuit in Brussel..dus ga er dan maar vanuit dat de afgrond nog verder in werking wordt gezet..

  Geliked door 1 persoon

 8. Peter zegt:

  Viva Italia !
  Viva Matteo !

  Like

 9. Jan zegt:

  Heel goed, eerst de kraan dicht, dan dweilen

  Geliked door 1 persoon

 10. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 11. Mary zegt:

  De “vluchtelingenraad” is bezorgd……….. alsof ze daarvoor niet in de illegaliteit verdwenen en aangezien Salvini ze er niet meer in laat hoeft hij alleen het huidige gajes zijn land uit te werken, laat ik nu denken dat hij daar ook een oplossing voor heeft. Nogmaals, Salvini doet wat hij beloofd heeft, echt genieten!!!!!

  Like

 12. delamontagne zegt:

  Gisteren 6 Nov was er op de Italiaanse TV, “RAI 1” een Talk-Show met een directe Live-verbinding met een jonge, vrouwelijke reporter die zich in een verlaten fabriek in Rome begaf.
  Hier waren veel illegale asieligerts die daar samenhokken/leven en na korte tijd het TV-mevrouwtje aanvielen waardoor de verbinding naar de Studio en de mensen in de Talk-Show, verbroken werd.
  De Italianen hebben dus via een directe verbinding “Live” kunnen zien hoe een landgenote door illegalen werd aangevallen.
  GOEDE PROMOTIE voor Salvini.
  Is dat geen idee voor een van die gezapige NL-se Talk-Shows op TV.
  B.v. met die lieden die elk gebouw in A,dam kraken en waar de politie eens een kijkje komt nemen.
  ///
  Wat zijn die Italianen toch druk, nog erger dan Fransen…………..

  Geliked door 1 persoon

 13. Elisah zegt:

  Italië, de Paus
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/11/Machtstrijd-Vaticaan-paus-Franciscus-wordt-tot-aftreden-gedwongen

  Machtstrijd Vaticaan, paus Franciscus wordt tot aftreden gedwongen’

  Binnenkort golf faillissementen van bisdommen door claims vanwege seksueel misbruik door geestelijken’ – ‘Kardinaal Scola wordt opvolger van Franciscus’
  Volgens Italiaanse bronnen die vertrouwd zijn met het Vaticaan loopt de aanhoudende machtstrijd om de toekomst van de Katholieke Kerk naar een climax, en zou paus Franciscus mogelijk al binnen enkele weken tot aftreden worden gedwongen. Franciscus stuit op groeiend verzet vanuit met name traditionele katholieke geestelijken, die zijn koers veel te globalistisch en liberaal vinden. Sturende hand achter de opstand zou de voormalige paus Benedictus XVI zijn.

  Like

 14. fleckie zegt:

  Heette Benedictus . XVl voorheen niet kardinaal RATZINGER? WAAROM. moest die ook alweer ‘plaats maken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s