Is Maaßen werkelijk “gestoord”?

Screenshot_56

(Door: Felix Krautkrämer – Vertaling: E.J. Bron)

Bij de SPD is de verontwaardiging groot over de afgezette chef van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen (foto). Die zou “verward en samenzweerderig onderweg” zijn, wond de secretaris-generaal van de SPD, Lars Klingbeil, zich op. Zulke mensen zouden noch bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst noch op het ministerie van Binnenlandse Zaken iets te zoeken hebben.

Junge Freiheit

Soortgelijk liet ook de parlementair secretaris van de SPD-fractie in het Duitse parlement, Carsten Schneider, zich uit. Ook hij zou geschokt zijn over Maaßen´s samenzweringstheorieën. Wat die gezegd zou hebben, zou “enigszins gestoord” zijn, bekritiseerde Schneider dinsdag in het ZDF-Morgenmagazin.

Wat was er gebeurd? Maaßen had er volgens een manuscript van een toespraak over geklaagd dat er sprake zou zijn van “links-radicale krachten in de SPD”. Die zouden geprobeerd hebben om hem wegens zijn uitlatingen over de zogenaamde “klopjachten” op buitenlanders in Chemnitz uit zijn functie te verjagen.

Hoe schoon is het politieke vestje van de SPD?

Nu is de beschuldiging dat de SPD links-radicale krachten in haar gelederen zou dulden geen politieke futiliteit. En zeker niet wanneer deze geuit wordt door de chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst. De verontwaardiging bij de SPD is daarom begrijpelijk. Maar hoe geloofwaardig zijn de verzekeringen van de partij dat ze niets te maken zou hebben met radicalen of extremisten?  Of anders geformuleerd: hoe schoon is het politieke vestje van de SPD?

Wie de beschuldiging van links-radicalisme van de hand wijst, kan in ieder geval niet met juist zulke politieke krachten bij demonstraties of in politieke bondgenootschappen gemene zaak maken. En precies dat doen prominente vertegenwoordigers van de SPD steeds opnieuw. Bijvoorbeeld in het Anti-AfD-bondgenootschap “Opstaan tegen racisme”. Tot diens ondersteuners behoren bekende SPD-politici als Ralf Stegner, Manuela Schwesig en Katarina Barley.

De campagne staat echter ook in het vizier van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, omdat deze “door linkse extremisten en door links-extremistische en links-extremistisch beïnvloede organisaties ondersteund wordt”. Daartoe behoren behalve de DKP (Duitse Communistische Partij) ook groeperingen als “TOP B3RLIN” en het links-extreme en gewelddadige “Interventionistisch Links” (IL), dat een aanzienlijk aandeel had in de G20-rellen in Hamburg.

“Communisme in plaats van zwijnensysteem!”  

“TOP B3ERLIN” op zijn beurt is in het netwerk “Het gaat om alles” georganiseerd, waarover door de Binnenlandse Veiligheidsdienst wordt gezegd: “Het bondgenootschap bekent zichzelf tot een militante houding als strategische component van een organisatie.” Het doel zou de communistische revolutie zijn, dus de omvattende reorganisatie van de staat en de samenleving. Derhalve eist het bondgenootschap ook: “Communisme in plaats van zwijnensysteem!”

De woordvoerder van “Het gaat om alles”, Frederic Wester, heeft eveneens een twijfelachtige verhouding tot geweld. Na de zware links-extreme onlusten bij de opening van de ECB in Frankfurt am Main met 150 gewonde politieagenten in maart 2015 zei hij zich niet van de acties te distantiëren “die zich buiten de verkeersorde bevonden”. Ook hij behoort tot het anti-AfD-bondgenootschap “Opstaan tegen racisme”. Stegner, Barley, Schwesig en andere SPD-politici storen zich daar echter niet aan. Ondanks kritiek uit de CDU houden zij aan hun ondersteuning van de campagne vast.

Een ander voorbeeld, waarbij de SPD gemene zaak met links-radicale en extremistische groepen maakte, was de “#Ondeelbaar”-demonstratie midden oktober in Berlijn. Hieraan namen talrijke SPD-politici deel, zoals de Berlijnse parlementariër Cansel Kiziltepe.

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (SPD) riep van tevoren zelfs tot ondersteuning van de demonstratie op. En dat, hoewel deze door meerdere links-extremistische en gewelddadige groepen werd meegedragen, waaronder ook opnieuw “Interventionistisch Links”. Maas had echter in het verleden immers ook al voor krantenkoppen gezorgd met zijn gloeiende lof voor de politie-vijandige, links-radicale punkband “Feine Sahne Fischfilet”.

“Varkens” Merkel en Seehofer uit hun ambt verjagen

Voor de CDU was de deelname van links-radicale groepen een reden om niet mee te doen aan het “#Ondeelbaar”-bondgenootschap. Bij de SPD daarentegen had men geen begrip voor zulke bedenkingen en trok in plaats daarvan samen met Israël-haters en links-extremisten door de hoofdstad. Daar kon je dan leuzen beluisteren, waarin werd geëist om “varkens” zoals bondskanselier Angela Merkel (CDU) en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) uit hun ambt te jagen.

De aanmelder van de demonstratie was een advocaat van de links-extreme gevangenenorganisatie “Rode Hulp”, die volgens de Duitse regering grondwetvijandige doelen heeft en de RAF verheerlijkt. Maar dat had enkelen in de SPD, zoals de voormalige cheffin van de Jonge Socialisten, Franziska Drohsel, in het verleden al niet echt gestoord.

Ook de voormalige PDS-afgevaardigde Angela Marquardt bekende in 2008, na haar overstap naar de SPD, lid van de “Rode Hulp” te willen blijven. “Deze organisatie zou “in de nieuwe deelstaten een onmisbare hulp zijn – onder andere in de strijd tegen het rechts-extremisme.”

Zij aan zij met de “Antifa”

Inmiddels heeft Marquardt zich in de SPD gevestigd. Als medewerkster van SPD-cheffin Andrea Nahles behoort ze tot de kring van het directe machtscentrum van de sociaaldemocratie. Na de gebeurtenissen van Chemnitz adviseerde zij haar partij in de partijkrant “Voorwaarts” om in de strijd tegen rechts niet af te zien van de “Antifa”. Daarbij veegde ze voorbehouden tegenover de links-radicale rand aan de kant. De “jonge ´Antifa´s´ of anti-Duitsers” zouden wellicht niet altijd de juiste toon aanslaan, schreef Angela Marquardt. “Maar om daarom vraagtekens te plaatsen dat ze samen met ons tegen nazi´s de straat opgaan, daarvoor heb ik helemaal geen begrip”.

Marquardt werd wat betreft deze uitspraak niet tegengesproken. Per slot van rekening sprak ze immers ook alleen maar uit wat in de SPD sowieso velen denken. Als het tegen rechts gaat, is bijna elke partner en iedere bondgenoot oké.

Dat is niet nieuw en ook niet verrassend. Het laat echter ook zien: men hoeft geen samenzweringstheoreticus te zijn om zich te verbazen over de twijfelachtige nabijheid van enkele “krachten in de SPD” tot de links-radicale scene.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Felix Krautkrämer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op Is Maaßen werkelijk “gestoord”?

 1. droevige mof zegt:

  Hans-Georg Maaßen is een knappe jurist en bekwame strateeg. Hij beweert iets dat hij niet alleen kan bewijzen, maar ook graag wil bewijzen. En de SPD trapt er met beide voeten in.
  Niet Maaßen maar de SPD heeft onverwacht een geloofwaardigheidsprobleem.
  Tijd om te sterven.

  Geliked door 2 people

 2. Harry willemse zegt:

  The further a society drifts from truth the more it will hate those that speak it. Dit zou George Orwell gezegd hebben, heb ik al eens eerder gereaguurd. Kijk gewoon om je heen en zie hoe waar dit is. Helemaal daar waar het gaat om personen die wat hoge op de maatschappelijke ladder staan zijn hiervan de dupe.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Waren ze allemaal maar zo “gestoord”.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ruud zegt:

  Op dat niveau gestoord? Je moet maar durven zonder enig aannemelijk bewijs.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Zo herkent men in Merkel weer de DDR-stalinist, immers in de DDR, net als in de rest van de Sovjet-Unie werd iedereen die de partijlijn niet volgde voor geestesziek verklaard.
  Hetzelfde zagen wij een jaar terug in Amerika toen psychiaters Trump voor geestesziek verklaarden (1)

  1. Befaamd psychiater: “Trump is gevaarlijk geestesziek”
  https://www.hln.be/nieuws/befaamd-psychiater-trump-is-gevaarlijk-geestesziek~ad2bdba6/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Geliked door 3 people

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is zo ongeveer iets als met dat messentrekkend of mensen doodrijdend vuilnis.
  Die noem je geen terrorist maar verward want dat komt beter uit in het policor straatje.
  Iemand die de waarheid zegt kunnen ze natuurlijk ook niet gebruiken dus word hij aan de kant geschoven als zijnde gestoord.
  Toch is de kans groot dat de politiek hiermee weg komt omdat tegelijk alles in het werk gesteld word om dhr. Maaßen een platform te geven om de werkelijke waarheid te ventileren.
  Kranten radio en tv zullen wel onder druk worden of zijn gezet om zeker zo weinig mogelijk over deze zaak te schrijven.

  Geliked door 1 persoon

 7. Nemesis zegt:

  Gestoord en goed ook, zijn juist diegenen die Maassen gestoord vinden.

  Geliked door 2 people

 8. Aegolius cs zegt:

  Als je de mores van de Berlijnse (Merkel)politieke kring niet begrijpt, wordt je gestoord geacht. Wel door diezelfde kring. Vreemd?

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Hoofdcommissaris van de politie in Freiburg, Bernhard Rotzinger: Vrouwen moet net zuipen en drugs gebruiken, doen zij dat wel vragen zij er om verkracht of vermoord te worde

  “Wir können den Bürgern keine Vollkaskoversicherung bieten. Einen Ratschlag habe ich aber: Macht euch nicht wehrlos mit Alkohol oder Drogen.
  https://www.bento.de/politik/freiburger-gruppenvergewaltigung-warum-der-polizeipraesident-an-die-falschen-appelliert-a-b0c929c5-da8a-42c8-8143-6cba0d362094

  Hij liegt er op los

  Like

 10. jungleelephant zegt:

  Wat een zooitje!

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Opstaan tegen racisme…..mijn vader was een wijze man en de goedheid zelve….Hij leerde me …
  “”oordeel nooit iemand naar zijn ras of afkomst””… maar kijk naar zijn daden en uitspraken…maar wat kan het juiste woord zijn als ge die troep Islam bavianen moet oordelen naar hun “daden” enz….Racisme is helemaal niet het juiste woord , verwardheid , getraumatiseerd zijn uitvluchten die de links groene kikkers gebruiken als verontschuldigen…Ik kan niets anders bedenken als krapuul , uitschot , vuilnis , parasieten.. lamzakken ,achterlijken , sprookjesgelovers, verkrachters ,terroristen , geweldenaars , messentrekkers Slechts hier en daar loopt er ene rond die de naam “mens” waardig is… iemand die echt bedreigd wordt in zijn land door oorlog enz….Die uit veilige landen komen worden ook bedreigd maar om een heel andere reden

  Like

 12. Elisah zegt:

  Belastingschandaal, 30 miljard verdwenen….
  Cum-Cum-Skandal und Cum-Ex-Skandal! Fakten, die Sie kennen müssen!

  Capitol Post weiß: In Deutschland gingen Betrüger umher, die es schafften, den Finanzämtern mehr als 30 Milliarden Euro aus den Taschen zu ziehen.

  Der Cum-Ex- und Cum-Cum-Skandal, wie er heißt, kommt endlich ans Licht.

  Die Mainstream-Medien zensieren es! Sie verschweigen es! Doch wir räumen damit auf. Heute erhalten Sie einen Premium-Aufklärungsdienst, den Sie gründlich lesen sollten! Darin erfahren Sie die ganze Wahrheit über den Cum-Cum- und Cum-Ex-Skandal – eine der größten Finanzkatastrophen in Deutschlands Geschichte. Lesen Sie, was sonst zensiert wird!

  https://www.digistore24.com/product/244850/?ds24tr=CAP_CUMCUM_JOWA&adref=5462-0

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Even doorpakken, zeer geachte heer Maassen:

  Abschied vom Verfassungsschutz
  Maaßen droht Disziplinarverfahren
  Mit einer provokanten Rede verabschiedet sich Maaßen vom Bundesamt für Verfassungsschutz. Sein Angriff auf die Regierung könnte den Ex-Behördenleiter teuer zu stehen kommen. Auf die Versetzung in den Ruhestand folgt womöglich eine weitere Strafe.
  https://www.n-tv.de/politik/Maassen-droht-Disziplinarverfahren-article20713704.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s