Franse president Macron wil met Nazi’s heulende maarschalk Pétain eren

Screenshot_62

Maarschalk Pétain ontmoet de Duitse rijksmaarschalk en oorlogsmisdadiger Herman Goering (december 1941).

Militair was tijdens WOII dictator van Vichy-Frankrijk en droeg bij aan de Holocaust

De Franse president Macron heeft gezegd dat hij het eren van oud-maarschalk Philippe Pétain rechtmatig vindt. Pétain leidde de Fransen in de Eerste Wereldoorlog naar de overwinning in de Slag om Verdun, maar werkte in de Tweede Wereldoorlog samen met de nazi’s. Hij was toen dictator van Vichy-Frankrijk.

Post online

Joodse groepen en politieke tegenstanders hebben veel kritiek op Macron, die Pétain samen met zeven andere bevelhebbers uit de Eerste Wereldoorlog een eerbetoon wil geven op 11 november. Dan is het precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan die oorlog.

De Franse president noemde Pétain een ‘geweldige soldaat in de Eerste Wereldoorlog’ en vindt het terecht dat hij net als andere oude oorlogshelden wordt geëerd.

Bij de slag om Verdun kwamen meer dan 300.000 Franse en Duitse soldaten om in tien maanden tijd.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Barbarisme, cultuurrelativisme, Frankrijk, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, nationaalsocialisme, nazisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Franse president Macron wil met Nazi’s heulende maarschalk Pétain eren

 1. Ruud zegt:

  Raar ventje…………maar dat wisten we al.

  Like

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Slechte hond, die Macron.

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Macron is een globalisme socialist en dan past het nationaal socialisme precies bij hem want het socialisme van toen is hetzelfde als van nu.

  In elk geval heeft Trump dit weekend, als hij samen met Melania in Parijs is, een onaangename verrassing voor de socialistische wereld. Er staat het één en ander op het programma wat nu afgewerkt word om de deep state op te rollen.

  Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   Gaat dat echt gebeuren, je leest er af en toe wel iets over maar ik weet het niet . Ik hoop het zeer zeker.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @koos8, volgens Q wel. Het is de bedoeling dat zondag 11-11 de resterende Fisa documenten vrijgegeven worden. Mueller kan dan opstappen en dan zal ook blijken dat Australië en het VK zich hebben bemoeid met de verkiezingen in 2016 ten nadele van Trump.
    Er speelt momenteel heel veel in Amerika maar ook in Europa. Het zijn bizarre tijden maar de beweging Q houd iedereen op de hoogte zodat er geen burgeroorlog gaat ontstaan in de VS.
    Gisteren is Jeff Sessions opgestapt en die was deels wel goed maar heeft niet ingegrepen voor wat betreft de Rusland connectie. Wellicht kon hij het ook niet vanwege eventuele bedreigingen van de deep state. Trump heeft hem bedankt en ook als Q+.

    Trump en Melania zijn vanaf morgen het land uit en dat heeft ook met hun veiligheid van doen omdat er zaken aanstaande zijn. Ze gaan naar Parijs om WO1 te herdenken maar Trump heeft er ook een ontmoeting met Poetin.

    Of er al arrestaties komen dit weekend weet ik nog niet maar ze zitten er wel aan te komen. Trump heeft al alle generaals van verschillende leger eenheden op bezoek gehad en vandaag is rechter Kavanaugh officieel geïnstalleerd. Er is een nieuwe rechter benoemd voor Gitmo en vandaag was er een democraten rechter die drie ribben heeft gekneusd/gebroken en als zij niet meer kan werken is Trump in staat een conservatieve rechter te benoemen. Doordat de Republikeinen de meerheid in de senaat hebben kunnen de Democraten niks er tegenin brengen.

    Q is op onderstaande link te volgen. Q+ reageert er ook op en dat is Trump. De meeste duiding haal ik van verschillende twitter accounts die Q volgen en het één en ander uitpluizen want over verschillende mensen in Amerika weten zij meer dan ik. De beweging Q heeft ook als doel de mensen te informeren omdat de media alleen maar liegt en bedriegt.
    https://qanon.pub/

    Like

  • Taljaard zegt:

   @Petra
   We wachten af.
   Ongetwijfeld zullen de MSM weer moord en brand krijsen.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Taljaard, ik wacht ook af maar Trump doet wat hij zegt en daar hoort ook de vrijgave van de Fisa documenten bij. Hij heeft er al opdracht toe gegeven maar verschillende mensen sputterden tegen waaronder ook twee landen die bondgenoten zijn. Nu na de midterms de Republikeinen de meerderheid in de senaat hebben worden ze gewoon vrij gegeven.
    Trump wil de gehele deep state oprollen en ook dat zal hij nakomen maar bij alles wat hij en zijn team doen, geld het juiste moment.

    Trump en Melania spelen het “spel” voortreffelijk en regelmatig verwijzen bepaalde zaken naar films zoals Melania haar kleding toen ze in Afrika was. Ik ben benieuwd wat ze komend weekend draagt. De jas die ze droeg toen ze kinderen bezocht aan de grens met Mexico was een reactie tegen de media vertelde ze in een interview.

    Indiana Jones and the last Crusade is een verwijzing en gaat o.a. over de nazi’s.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Indiana_Jones

    Geliked door 1 persoon

 4. Taljaard zegt:

  Deze destijds al bejaarde typisch XIXe eeuwse militair zag in 1940 in dat Frankrijk de oorlog reddeloos had verloren. Hij streefde ernaar te redden van wat er daarna nog van de eer en de nationale soevereiniteit van Frankrijk te redden viel. Dat bleek bij nader inzien bitter weinig en een wassen neus te zijn. Omdat hij de pest had aan Stalin en de communisten, maar ook Joden niet erg hoog had zitten (i.v.m. de hem nog vers in het geheugen liggende Dreyfuss affaire), ging hij veel te ver mee met de nazi’s. En omdat ook zijn geest gaandeweg onder hoge ouderdom begon te lijden was hij niets meer dan hun marionet.

  Tijdens zijn proces maakte hij een verwarde indruk. De Gaulle kreeg er medelijden mee (het was tenslotte zijn oude commandant) en liet zijn doodsvonnis omzetten in levenslang.
  Eigenlijk een beetje een tragisch verhaal.
  Maar er valt hem zeker wel wat te verwijten waar het zijn houding t.a.v. Hitler en de nazi’s betreft.
  Hij is daarmee medeverantwoordelijk geworden voor de dood van tallozen.

  Het is misschien allemaal wel te begrijpen.
  Maar niet te verontschuldigen.
  Want ethische en morele kwesties luisteren nauw.
  En des te nauwer naarmate men meer macht en invloed heeft
  Maar Macron en dingen als ethiek en moraal???.

  Like

 5. zijlstra zegt:

  Het Vichy-bewind heeft niet alleen toegelaten dat de resistance door de SS gemarteld en gedood werd, maar heeft ook aan deze schanddaden meegewerkt.
  Centurie IV-61 Nostradamus.

  Like

 6. delamontagne zegt:


  569 stemmen Voor, 80 Tegen van de 649 stemgerechtigden die Petain volmacht gaven om de grondwet te herzien.
  De Vichy Regering…………

  Like

 7. Staf Wuyts zegt:

  Pétain is en blijft wel een held van de eerste wereldoorlog. Taljaard kent wel een beetje de context.
  Pétain heeft wel in 1940 Frankrijk behoed voor een catastrofe. Met alle respect voor De Gaulle, maar de held uithangen in Londen… Trouwens het Vichy bewind was heel populair de eerste jaren bij de bevolking. Maar ja als de krijgskansen keren….Mitterand als Vichy aanhanger werd ook na een paar jaren kritisch, en werd dan maar een soort van verzetstrijder.
  Positief is wel dat Mitterand nooit zijn “ Vichy “vrienden verloochend heeft.

  Geliked door 2 people

 8. Jules Vismale zegt:

  De Russische generaal Andrej Andrejevitsj Vlasov (1900-1946) was ook heel erg omstreden omdat hij tijdens WO II Moskou wist te redden van de nazi’s maar uiteindelijk in 1942 naar hen overliep en collaboreerde daar de communisten zijn leger lieten verhongeren en afslachten, gelijk zoals dat ook in Stalingrad ging! Hiervoor werd Vlasov in 1946 terechtgesteld en veel Russen hebben hierdoor eveneens gemengde gevoelens over hem!

  Like

 9. Motorman zegt:

  De Fransen vereren Napoleon ( l’ empereur ) nog steeds, een praalgraf in Parijs voor iemand die miljoenen doden en plundertochten in gans Europa op zijn geweten heeft.
  Maar… Waarop wachten de Duitsers eigenlijk? Hitler was in de eerste wereldoorlog een dapper, verdienstelijk en gedecoreerd militair? We wachten tot mens Merkel hem vereert voor die verdiensten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s