Sorry, maar ik stop ermee

Screenshot_79

Ik, Zwarte Piet, voel me helaas gedwongen te stoppen met mijn kindervriendelijke werkzaamheden voor mijn dierbare (kinder)vriend Sinterklaas. Voor deze man, die ons vrijkocht van de Turkse slavernij, en die prachtige lach van al die lieve kindertjes had ik werkelijk alles over.

Helaas moet ik met grote teleurstelling al diverse jaren constateren dat wij als Zwarte Pieten tot ons grote ongenoegen steeds vaker geconfronteerd worden met vreselijke vergelijkingen. Oudere mensen durven niet meer open te doen, omdat ze denken dat ze door ons laf en met veel geweld overvallen gaan worden. Ouders die denken dat ons strooigoed XTC of andere chemische drugs zijn en kindertjes die zo bang voor ons zijn geworden door de haatdragende ‘demonstranten’ en de vele politieagenten tijdens de laatste sinterklaas intochten, dat ze denken dat er weer een terroristische aanslag gaande is. Bij tankstations en supermarkten duikt men in doodsangst achter de kassa’s weg. Onze cadeautjes zijn tegenwoordig verdacht en moeten eerst gescand worden op mogelijke explosieven. Maar het meest beledigende was nog wel dat we op o.a. Sylvana en Quincy Gario zouden lijken. En dat, terwijl wij juist wél vrolijk lachen en voor iedereen, ongeacht de afkomst, heel vriendelijk zijn.

Wie wil er in vredesnaam nog langer met mensen van dergelijke afkomst vergeleken worden?

Met pijn in het hart,

Zwarte Piet

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in sarcasme, Satire. Bookmark de permalink .

19 reacties op Sorry, maar ik stop ermee

 1. scherpschutter1943 zegt:

  chapo

  Geliked door 1 persoon

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  We zullen je missen Piet. 😦 In de toekomst zullen we nog wel meer Nederlandse tradities moeten gaan missen. De tegenstanders blijven net zolang doordrammen tot ze hun zin hebben!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Elisah zegt:

  Zwarte Piet is dan ook een echt sprookjesfiguur en zoals we intussen wel weten, sprookjes bestaan niet….

  Like

 4. QENQ5 zegt:

  De nieuwste bull shit:
  – waarom is Sinterklaas geen vrouw of iemand in een rolstoel?!

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Ach, die nostalgie…
  Op de kleuterschool maakten we Zwarte Pieten met lege wc-rolletjes als lijfje,
  ‘muizentrapjes’ als armpjes en beentjes, een propje boetseermateriaal voor het hoofdje, dat we zwart schilderden, een plukje zwarte vol voor het haar, enz.

  Like

 6. Ome Henk zegt:

  Perfect stuk.

  Like

 7. Peter zegt:

  Slap gedoe ,Piet !!!
  We shall fight on the beaches !!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Jules Vismale zegt:

  Alles hoeft nog lang niet verloren te zijn voor Zwarte Piet daar er eindelijk steeds meer verzet komt tegen al die Pieten-haters! Lees thans hoe ze daar in Eindhoven over denken:

  Voetbalfans willen Kick Out Zwarte Piet uit Eindhoven verdrijven: “Oprotten met die mongolen!”

  Het wordt nog heel gezellig op dat strafbankje van het Openbaar Ministerie. De ‘blokkeerfriezen’ lijken gezelschap te gaan krijgen van de ‘voetbalbrabanders’. Op 17 november wil Jerry Afriyies met zijn tuigclub Kick Out Zwarte Piet namelijk gaan demonstreren in Eindhoven, maar de lokale voetbalhooliganvereniging – EHV-Hools – is het er totaal niet mee eens.
  Op hun Facebookpagina roepen ze op om allemaal geschminkt als Zwarte Piet naar de Markt te komen, om Afriyie en zijn makkers (zouden ze dat eerder hebben gedaan met allerlei predikanten die soms ook een ware plaag voor het publiek zijn?) even een poepje te laten ruiken. “Oprotten met die mongolen”, aldus het ongechargeerde taalgebruik.

  De stad Den Haag zette gisteren een dikke streep door de geplande demonstratie van Kick Out Zwarte Piet op 17 november, maar vooralsnog mogen Jerry Afriyie en zijn vreselijke Pieten-hatende vriendjes wél gewoon demonstreren in de grootste stad van Zuid-Nederland.
  Helaas is het station daar zo klein dat het helemaal uit zijn voegen zal barsten als daar allerlei demonstranten bij elkaar komen!

  Dat gaat er niet zo goed in bij de lokale PSV-fanclub “EHV-Hools”, die zichzelf op Facebook ook uitgeven onder de handle ‘Eindhoven hooligans’. Zij willen namelijk koste wat het kost zorgen dat er bij de demonstratie ook een fel tegengeluid klinkt. “Om te laten zien dat wij onze kindertraditie wel heel graag willen voorzetten! Kom met zoveel mogelijk man!!” aldus de oproep:

  Oprotten met die mongolen! Wij verzamelen ons om 13.00u op de markt.

  Om eerlijk te zijn: het taalgebruik is niet erg opbeurend en gephotoshopte plaatjes waarin figuren een “knock out”-plaatje voor de kop hebben gekregen is natuurlijk geen prettige vooruitblik op de demonstratie.
  Dat deze oproep afkomstig is van bepaalde lieden die zichzelf uitgeven als hooligans, stemt evenmin optimistisch voor degenen die graag niet hebben dat de binnenstad van Eindhoven in een slagveld verandert.
  Deze maatschappij is echter vanaf 50 jaar geleden zo versufter dat dit niet eens meer verbazing opwekt!

  De ogen zijn nu dus gericht op het (linkse?) stadsbestuur. Gaan zij soms al deze ellende toestaan, of grijpen ze – zoals verstandige bestuurders – in en dragen ze de branietrappers van beide partijen op om thuis te blijven?
  De beste oplossing is gewoon om die hele snertclub van Pieten-haters gewoon heel weg te houden uit Eindhoven!

  Like

 9. Klaas zegt:

  Like

 10. Ruud zegt:

  Zwarte Piet, we leven inmiddels in een land wat van hoog tot laag en tot in de rechtbank toe bestuurd wordt door cultuur- en landverraders en die meer waarde hechten aan gewelddadige steun-slurpende al dan niet buitenlandse minderheden dan aan gezagsgetrouwe, traditieminnende en daarmee waarachtige trotse Nederlanders.Door binnenkort te gaan stemmen op ONZE WIL uitvoerende landgenoten gaan we proberen deze malloten een plek te geven waar ze thuishoren en in ieder geval een toontje lager te laten zingen. Misschien komt de victorie wel uit Eindhoven!
  Hou dus nog even vol Piet want als jij het bijltje erbij neer gooit dan zou dat capitulatie betekenen en dat gaan we dat zooitje niet gunnen. Hou vol! Onze steun heb je want het tij keert binnenkort.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Van racisme is geen sprake…. een neger die blanke kinderen geeft wat hun hartje lust …en Sinterklaas evenmin want dat is een heilige man …..en hij had zijn helpers niet te kiezen…want zij werden gestuurd door de werkbeurs en toevallig waren het negers die al een hele tijd werk zochten

  Like

 12. Theodoor zegt:

  Het racistische groepje zwarte piet kick out en de politieke linkse elite deugen niet. Komen alleen maar op voor eigen parochie.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  De “rechtspraak’ in Nederland is door en door verrot !!

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   In de jaren 1960, Provo voor de rechter “Uw recht is het mijne niet”. De rechtelijke macht moet zich kapot schamen dat ze in plaats van rechtshandhavers nu zelf zijn verworden tot rechtsverkrachters. Smerig zooitje. Helaas heeft die provo uit 1960 nog steeds gelijk.

   Geliked door 1 persoon

 14. Er komen steeds meer getrouwe Nederlanders in opstand.
  EINDELIJK.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s