Viktor Orbán: Europa kan alleen bestaan met sterke naties

Screenshot_78

(Vertaling: E.J. Bron)

Zonder haar naties zou Europa haar spirituele en culturele identiteit verliezen, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) gisteren tijdens een congres van de Europese volkspartij (EVP) in Helsinki.

Mitteleuropa

“Europa zal of een Europa van de naties zijn of ze zal ophouden te bestaan”, zei Orbán voor de stemming over de topkandidaat voor de functie van voorzitter van de Europese Commissie. De “toetreding van de Midden-Europese naties heeft Europa vreedzamer, sterker en rijker gemaakt”, zei hij.

De kracht van het continent zou altijd op sterke naties berusten. Orbán beschuldigde de liberalen, socialisten en Groenen ervan een ontworteld Europa zonder geestelijke en psychologische identiteit te willen.

“Onze visie is een Europa met 27 gezichten, een Europa dat tegelijkertijd christelijk en democratisch is”, zei hij. Orbán noemde de EVP een “partij van de winnaars”, die er de voorkeur aan geeft met beide benen op de grond te staan in plaats van zich in te zetten voor de wereld veranderende ideologieën.

“Intussen is de situatie echter veranderd”, zei hij. In de afgelopen jaren heeft de EVP de leiding van Europa overgenomen, zodat zij de verantwoordelijkheid ervoor moet nemen dat “Groot-Brittannië niet in de EU blijft en de migranten blijven.” Terwijl in het jaar 2011 zestien lidstaten geregeerd werden door EVP-partijen, zijn het er nu nog maar zes, zei hij. “Geen wonder dat wij vertrouwen kwijtraakten”.

“Om op de weg van de overwinning terug te keren” zou de EVP haar eenheid moeten herstellen, haar wortels terug moeten vinden en de “Renaissance van de christelijke democratie” moeten uitroepen, zei de minister-president. “Met absurditeiten zoals lof voor Fidel Castro of Karl Marx zou afgelopen moeten zijn”, voegde hij er aan toe.

Orbán waarschuwde ervoor dat de EVP haar tegenstanders niet in de gaten houdt en de standaards van de linkse en liberale media niet zou moeten accepteren. “Wanneer wij proberen aan hun verwachtingen te voldoen, zijn we tot mislukken veroordeeld”, zei hij. De minister-president benadrukte dat de EVP haar successen zou moeten waarderen. “Diegenen die hun winnaars niet waarderen, verdienen mislukking”, zei hij.

Omdat de Europese verkiezingen in de lidstaten worden gewonnen, “heeft de EVP als partij van winnaars zegevierende ministers-presidenten nodig””, zei hij. De sleutel tot succes is erin gelegen om aan de kant van het volk te gaan staan, aldus Orbán. “Laten we het beschermen tegen illegale migratie, terrorisme, criminaliteit en economische nood”, zei hij.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Viktor Orbán: Europa kan alleen bestaan met sterke naties

 1. QENQ5 zegt:

  Orban begrijpt de rol van het Christendom in Europa: historisch, cultureel en religieus gezien. Het Westen heeft het links-liberalisme uit zwakte maar overgenomen. Het Westen is de weg kwijt, op enkele uitzonderingen, zoals Orban, na.

  Like

 2. Peter zegt:

  Europa kan alleen bestaan met sterke naties.
  Zo is het !

  Like

 3. Steven zegt:

  Sterke naties in Europa?
  Ze hebben bijna allemaal knikkende knieën voor alle haat mossels…

  Like

 4. Johan van Vught zegt:

  Heldere taal van iemand die moed heeft!

  Geliked door 1 persoon

 5. Sjaak uit Dordt zegt:

  Eindbaas.

  Like

 6. jack black zegt:

  Wij kunnen ons alleen noch zo verdedigen !

  Like

 7. orelius zegt:

  Viktor Orban is the MAN. Hij heeft grote ballen , en pakt al die mietjes van de eu fransje , vehofstadje, junkertje etc in. I love it. Mensen die zo beginnen te tieren als verhostadje en fransje voelen dat ze gaan verliezen , geweldig weg met die landveraders . Lang leven Viktor Orban en zijn medestanders. Ga zo door.

  Like

 8. orelius zegt:

  VICTORY ORBAN.

  Like

 9. fleckie zegt:

  Onder’ Meningsterreur. in. Oostenrijk’, op 19 december 2015, kan men e.e.a. lezen over de mening van een Oostenrijkse/ Hongaarse. advocate, betr. Volkenrecht.

  Like

 10. Sagarini moet over hem gaan oordelen.
  Dat ze in de modder blijft steken.

  Like

 11. Jan zegt:

  Viktor Orban – Europese imperialisme of Europese ineenstorting?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s