“Er is een Nigel Farage in elk land”, jammert de eurocraat

Screenshot_86

Michel Barnier en Nigel Farage.

(Door: Victoria Friedman – Vertaling: “Wachters” en “Henk V.”)

De Europese Unie staat voor een reële crisis, omdat er nu in elk land een populistische, eurosceptische Nigel Farage-achtige figuur is, waarschuwde de belangrijkste Brexit-onderhandelaar van het blok, Michel Barnier. De Fransman zei tegen de afgevaardigden naar de conferentie van de Europese Volkspartij (EVP) in Helsinki afgelopen donderdag, dat het Europese project “bedreigd” werd door de populistische krachten en dat het blok zich moest verenigen, vooruitlopend op de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019, om die te verslaan.

Breitbart

“Samen zullen we eensgezind deze verkiezingen winnen. Door samen te strijden zullen we het vertrouwen van onze mede-Europeanen winnen, want deze verkiezingen zullen zwaarder zijn dan ooit tevoren”, zei Barnier. “Wij moeten strijden tegen degenen die Europa te gronde willen richten met hun angst, hun populistisch bedrog, hun aanvallen op het Europese project. “Er is nu in elk land een Farage”, benadrukte hij.

De ‘Telegraph’ zei dat Nigel Farage met “onverholen blijdschap” reageerde dat de dreiging van de leidinggevende Brexiteer, die in populistische kringen zoveel invloed had, de eurocraten veel zorgen baarde. Hij zei: “Ik dank de heer Barnier voor het compliment”.

De angst van de Fransman voor een ineenstorting van het globalistische blok manifesteerde zich eerder deze week op maandag, toen hij onthulde dat Farage hem had gewaarschuwd dat zodra het Verenigd Koninkrijk zich zou afscheiden de EU uiteen zou vallen. “Ik heb tegen hem gezegd”, zei Barnier: “Jullie hebben aangezet tot Brexit, jullie hebben gewonnen en nu leveren wij jullie Brexit. Mag ik u vragen hoe u de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU na Brexit ziet”? En hij zei het volgende: “Meneer Barnier, na Brexit zal de EU niet meer bestaan”. “We kunnen niet toestaan dat de heer Farage gelijk krijgt”, zei Barnier.

Volgens een analyse van Reuters tijdens de zomermaanden zal er bij de verkiezingen voor het Europees Parlement sprake zijn van een populistische golf van eurosceptische partijen, die hun macht met meer dan 60% zullen uitbreiden.

Hij was zich zo bewust van de dreiging dat Europeanen in recordaantallen zullen stemmen tegen een grotere machtsoverdracht aan Brussel, dat de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, in juni zei dat het establishment zich moet verenigen om voor die tijd een einde te maken aan het “ongebreidelde populisme”.

Diezelfde maand zei Guy Verhofstad – hoofd Brexit-coördinator van het Europees Parlement – op zijn kenmerkende bombastische wijze zelfs dat Farage en zijn eurosceptische collega’s in het Parlement  een “vijfde colonne” waren, met als enig doel “Europa te vernietigen [en] onze liberale democratie te doden”.

De conservatieve premier van Hongarije, Viktor Orbán, en de anti-establishment vicepremier van Italië, Matteo Salvini, kondigden in augustus aan dat ze een populistisch front zouden gaan vormen met het oog op de verkiezingen voor het Europees Parlement om de globalistische visie van de Franse premier Emmanuel Macron op het blok aan te vechten.

In september 2016, drie maanden nadat het Verenigd Koninkrijk het politieke establishment had getrotseerd en stemde om de EU te verlaten, zei Farage dat het Westen een “democratische opleving” nodig had om de macht terug te geven aan het volk.

Twee maanden later koos het volk van de Verenigde Staten Donald Trump, waarbij de voormalige leider van UKIP verklaarde dat de populistische golf in Amerika en Europa niet zou hebben plaatsgevonden zonder Brexit – een mandaat waar Farage al tientallen jaren campagne voor voert. Sindsdien is rechts en zijn de eurosceptici en de populisten in heel Europa gekozen of hebben ze vooruitgang geboekt bij nationale verkiezingen in Zweden, Italië, Nederland, Hongarije en Duitsland.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Victoria Friedman

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Populisme", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, Brussel, christendemocraten, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, machtswellust, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, nieuw fascisme, Nigel Farage, Patriottisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Er is een Nigel Farage in elk land”, jammert de eurocraat

 1. dutchess zegt:

  Er is in ieder land wel een Nigel Farage, maar er zouden er honderden moeten zijn !

  Like

  • Wachteres zegt:

   De ‘elite’ beseft heel goed hoe groot de invloed van Nigel Farage in GB was/is, @dutschess.

   Daarom zijn ze doodsbenauwd voor hun lucratieve zetel in de EU.

   Like

 2. Tineke zegt:

  Wachteres en Henk V.,dank jullie wel voor de vertaling.

  Waar Brussel zich eerder ”hard maakte om de kleur van de tomaat en de lengte van een komkommer” beginnen ze m te knijpen als een ouwe dief(is een gezegde hier)

  Maar nu gaat het wel degelijk ergens om.
  Ze voelen zich bedreigd door het ”populisme” en het volk voelt zich bedreigd door dat monster wat Brussel is.
  En terecht!

  Je voelt dat de burgers het zat zijn.
  Nu maar hopen dat iedereen zijn rug recht houdt als het op stemmen aankomt.
  Het worden interessante tijden.

  De ”blokkeerfriezen” zijn nog maar het begin.

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk Beije zegt:

  Het klopt,er is geen democratie in Europa.
  Kijk naar de uitslag van twee maal een referenda in Nederland,en men heeft tegen de uitslag als overheid gehandeld.
  Terwijl bewezen is,dat het volk altijd gelijk heeft,en het volk heeft ook nooit een sunamí aan gelukzoekers gewild,en zeker niet al die moslims in zijn eens zo mooie Nederland.
  Nu maken veel van die gelukzoekers ruzie over het sint Nicolaas feest,maar mee doen met ons Nederlanders,vergeet het maar.
  Hadden we nog maar eigen grensbewaking,die op je schoot met scherp als je illegaal de grens passeerde.
  Het was wel de manier om Nederland schoon te houden !!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  We kunnen niet genoeg populistische, eurosceptische Nigel Farage-achtige figuren hebben, dat is 100% beter dan al die eurofiele meelopers, die hersenloos alles accepteren wat die Brusselse ongekozen klaplopers uitkramen !

  Like

 5. Republikein zegt:

  Paul Golding, voorman van BF, is gearresteerd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Marinuslans zegt:

  Populisme zal overwinning behalen. Dat kan niet anders na die islam lnvasie. Rutte geen kinderen, Merkel idem, Junker Olso, weten niet wat het is als je kind verkracht is door dat tuig binnen te halen.

  Like

 7. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Ze gaan natuurlijk alles wat maar enigszins tegen hun visie is, torpederen, crimineel duiden of verbieden. En ze hebben nog genoeg tijd om dat te doen. WAT kunnen wij dan nog kiezen?

  Like

 8. Harry zegt:

  Nigel Farage heeft al heel veel bereikt en het mooie is , dat hij een soort merknaam is geworden voor het patriottisme .
  Knap dat zo’n enkeling de hele EU de stuipen op het lijf kan jagen .
  Hopen dat ie nog maar lang in de weer mag blijven !
  Slóóp die corrupte rotkliek alsjeblieft !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s