Max de vuilnisman moet in een tehuis voor daklozen wonen

Screenshot_108

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks een volledige baan is er geen betaalbare woning voor Max

Max is vuilnisman in München, de duurste stad van Duitsland. Max heeft een volledige baan. Maar zijn loon is bij lange na niet voldoende voor een eigen woning in München. En Max is geen op zichzelf staand geval in een land, waarin het de mensen toch zogenaamd zo goed gaat als nooit tevoren.

Die Freie Welt

Nergens in Duitsland zijn de huren zo hoog als in München. Voor een woning van 60 m² bedraagt de gemiddelde hoogte van de huur in dit jaar € 18,50 per m². De koopprijs van een woning in München bedraagt een ongelooflijke € 8000,- per m². voor veel mensen is het verkrijgen van woningeigendom een utopie; zelfs het verkrijgen van een huurwoning in de Beierse metropool is voor veel mensen intussen een onmogelijkheid geworden.

Voorbeeld voor deze situatie is het in de “Tageszeitung” gepubliceerde bericht van de vuilnisman Max Nothaft. Max heeft een volledige baan, zorgt er in de vroege ochtenduren voor dat München schoon is en krijgt een brutoloon van € 1400,- Na aftrek van belastingen en indirecte loonkosten houdt Max ongeveer € 1000,- over. Dat is bij lange na niet voldoende om een woning te vinden. Daarom woont Max nu in een onderkomen voor daklozen van de stad. Overigens: omdat Max een baan heeft, moet hij voor de kamer, die hij deelt met twee andere daklozen, betalen. Dat kost hem elke maand € 420,-.

Vuilnisman Max in München is geen op zichzelf staand geval. Steeds meer mensen die weinig verdienen of het minimumloon krijgen, worden uit de metropolen zoals München, Stuttgart, Hamburg, Keulen en vele andere steden vanwege de hoge huurprijzen verdrongen en moeten uitwijken naar de ommelanden. Bij de oude partijen zoekt men echter tevergeefs naar politieke uitgangspunten om deze steeds meer om zich heen grijpende problematiek op te lossen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, sociaaldemocraten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Max de vuilnisman moet in een tehuis voor daklozen wonen

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Met dank aan de criminele club van Merkel c.s.

  Geliked door 2 people

 2. M zegt:

  Misschien wordt Max ziek en krijgt een uitkering en subsidies (zoals velen).
  Dan kan Max zijn huur wel betalen.

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Kun je dat onderbouwen met een voorbeeld in getallen.

   Like

   • droevige mof zegt:

    Dat kun je alleen doen als je de individuele voorwaarden kent. Maar één ding kan zeker worden gezegd:
    Migranten hebben over het algemeen gunstiger omstandigheden, wat leidt tot groot ongenoegen en verontwaardiging bij de bevolkingsgroep, die de sociaal-democraat en lid van het partijbureau Sigmar Gabriel “das Pack” (tuig, vuil) noemt.

    Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Ten eerste worden eerstegraads bloedverwanten als onderdeel van de wettelijke onderhoudsverplichting verplicht om te betalen.
   Als Duitser heb je vette pech in Duitsland.
   https://www.betanet.de/unterhaltspflicht.html

   Like

   • BertG. zegt:

    En als je nou een knallende ruzie heb met je familie, moeten ze dan toch bijdragen.
    Vreemde regelingen hebben ze daar.
    Geen stuiver zou ik voor mij familie over hebben, al sliepen ze in de goot.

    Geliked door 1 persoon

 3. Thomasson zegt:

  Het verhaal van vuilnisman Max Nothaft uit München laat mij zeer sterk herinneren aan Hans Fallada’s boek “Wat nu Kleine Man” uit 1932. Het gaat over de armoede in Duitsland tijdens de crisisjaren. Johannes Pinneberg geloofde in het geluk, maar het geluk kwam maar niet. Hij wou niets anders dan een bescheiden leven met zijn vrouw leven, precies zoals Max Nothaft in de 21ste eeuw. Toch is er een verschil tussen toen en nu. Toen probeerde de Duitse Kanzler Paul von Hindenburg van de Weimar Republiek, de mensen aan te moedigen in barslechte tijden en hij was een oprecht.mens. In 2018 is de toestand in Duitsland barslecht; bijna net zo slecht als tijdens de Weimar Republiek. Miljoenen mensen leven onder de armoedegrens op de wijze als de mensen in de boeken van Hans Fallada en Affred Döblin (Berlin Alexanderplatz 1929). Echter de Kanzlerin van Duitsland en haar regering zijn het tegenovergestelde van Paul von Hindenburg en de Weimar Republiek. Duitsland wordt nu geregeerd door een bende van psychopaten die niets anders doen dan liegen en bedriegen. In hen handelswijze worden ze steeds meer de vijanden van hun eigen land en eigen volk. Paul von Hindenburg hield van zijn volk. Kanzlerin Merkel en haar pathologische kornuiten zijn tot verraders van hen eigen volk geworden. Er is trouwens nog een overeenkomst tussen toen en nu: zieke ideologie. De vervanger van Von Hindenburg, Adolf Hitler ambieerde de vernietiging van volkstammen die hij achtte als inferieur. Angela Merkel en haar regering achten hen eigen land en volk als inferieur en ze ambiëren hun vernietiging via import van zwermen gekleurde Űbermenschen uit de Derde Wereld; vooral moslims en Afrikanen die graag mensen vermoorden, vrouwen en kinderen verkrachten en terreurdaden plengen. .

  MEN KAN GERUST VASTSTELLEN DAT DUITSLAND ANNO NU IS EEN ZIEK LAND

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Thomasson, de spijker op de kop. Jammer dat de kiezers in duitsland dat niet zien anders hadden ze Merkel allang opgehangen. helaas is het nu te laat. Duitsland is al vernietigd. Geestelijk zijn ze al weg, de materiele vernietiging zit er aan te komen. de economie zal alleen maar slechter gaan, dankzij Merkel en haar giftige slangenkuil van medestanders. Alleen de AFD zou nog iets kunnen doen aan het naderende onheil maar meer dan de ondergang vertragen, zit er niet in. Dus geachte duitsers. We zijn weer terug bij af. U krijgt wat u verdient. Dat geldt ok voor nederland. Waar hierboven duitsland en duitsers staat, kunt u ook nederland en de nederlanders lezen. Wij hebben rutte. is het zelfde als merkel .

   Like

 4. orelius zegt:

  Dit is nou de bedoeling van de maffia in Brussel lekkere goedkopen arbeidskrachten .
  We worden leeg geperst als citroenen. Heerlijk werken om je rekeningen te betalen en verder mondje dicht . We zijn bijna allemaal makke schapen geworden , daarom komen al die mossels hierheen die zijn gek op schapen .
  Nog even lekker achter de computer klagen en we worden allemaal hallal afgeslacht.
  Waar o waar is toch verdomme die VOC , en
  VIKINGEN ,mentaliteit gebleven . Wanneer gaat het GEUZENBLOED , nou eindelijk eens koken . Als al onze vrouwen en kinderen verkracht en afgeslacht zijn denk ik.En dan nog niet . Dag mooi vaderland .

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Het is Max zijn eigen schuld ….Hij moet zich bekeren tot de Islam….dan moet hij zelfs niet meer gaan werken Hij krijgt een leefloon dat hoger is dan zijn loon….Hij kan beschikken over een mooi appartement met alles erop en eraan….Want in Duitsland is het goed en aangenaam leven…..voor de Islamieten .Maar Duitsland heeft zijn bio bevolking hard nodig want wie gaat de onderhoud van die troep betalen…..En goede raad voor Max ….laat een baard groeien zoals een vrome moslim dat neemt alle twijfels weg en ga af en toe naar de zonnebank

  Geliked door 3 people

  • Thomasson zegt:

   @kampersrene. Bekeren tot de Islam zal Max geen donder helpen .. Hij is te blank. Voor bekeerde moslims die te lichtkleurig zijn, wacht een lege portemonnee en nul op hen bankrekening. Hij zou het veel beter doen met een doos bruine schoenencreme (bruine make-up is te duur) of hij zou met een gebraknde kurk zijn gezich goed insmeren. Tegen de instanties kan hij zeggen dat hij geen Zwarte Piet uit Nederland is, maar een Afrikaanse asielzoeker. Hij moet echter niet een zonnebril meenemen als zijn ogen blauw zijn

   Geliked door 1 persoon

 6. Saskia Dubbeldam zegt:

  Ik blijf het vreemd vinden dat je als maatschappij dit soort cruciale banen zo slecht betaalt, terwijl je wel je geld onderbrengt bij banken waarvan de directeur tientallen miljoenen binnenharkt. Dat deze vuilnisman in een dure stad woont, zou juíst een reden moeten zijn om hem veel meer salaris te geven. Of denkt men soms dat een directeur of van een verzekeraar veel meer verantwoordelijkheid heeft richting de maatschappij?
  Ik zou zelf namelijk niet graag een maand zonder vuilopruimers zitten in dit land.

  Geliked door 1 persoon

 7. louis-portugal zegt:

  Een kennis van mij kocht enkele jaren geleden een nieuwbouwflat van ongeveer 70 m2 voor bijna 200.000 € in Bos en Lommer Islamsterdam.
  Hij verhuurd hem nu voor 2.000/ mnd.
  Het gaat GEWELDIG in Nederland en Duitsland en in nog wat meer plekken in de Eu waar men met EEN salaris niet meer leven kan.
  Ook in Portugal.

  Like

 8. Blaffertje zegt:

  Dat speelt ook hier in Nederland.
  Dit komt omdat onze ongewenste gasten voorrang krijgen.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2724094/op-straat-door-woningnood

  Geliked door 1 persoon

  • Elisah zegt:

   http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/11/Officile-statistiek-VN-en-EU-vinden-dat-Nederland-nog-8-miljoen-migranten-kan-opnemen

   Officiële statistiek: VN en EU vinden dat Nederland nog 8 miljoen migranten kan opnemen

   Kosten één herverdeelde migrant hoger dan bijstand voor echtpaar

   De kosten van het herverdelen worden ook in een statistiek gezet (pag.63). Al op dat moment stond Nederland bovenaan met € 18.000,- per migrant per jaar*, gevolgd door Finland (€ 15.000,-) en België (ruim € 14.000,-). In Roemenië –waar bijna geen migrant heen wil omdat men daar amper geld heeft voor sociale voorzieningen- zijn de kosten met slechts € 191,30 het laagst.

   *Ter vergelijk: een alleenstaande Nederlander of alleenstaande Nederlandse ouder krijgt in 2018 een netto bijstandsuitkering van € 11.905,- per jaar, inclusief vakantiegeld. Zelfs samenwonenden en gehuwden in de bijstand moeten het met minder doen: € 17.008,-.

   Op basis van cijfers van het CBS bedragen de kosten voor een dikke 50.000 ‘herverdeelde’ migranten voor Nederland bijna € 1 miljard per jaar. U kunt zelf uitrekenen hoe onvoorstelbaar hoog deze bedragen worden als er 10x of 100x of meer migranten moeten worden opgenomen.

   Geliked door 1 persoon

 9. Republikein zegt:

  Zet een handeltje op met bv je vader en ga vervolgens in je vuilniswagen wonen, kantoor aan huis.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Ik dacht dat er vorige week ook zo’n artikel verschenen was in de bladen over Nederlanders..
  Mensen die in de opvang wonen terwijl ze wel met gemak een woning kunnen betalen, maar er geen 1 kunnen vinden omdat alles en iedereen voorrang heeft op een woning.

  Geliked door 1 persoon

 11. scherpschutter1943 zegt:

  Toen konden nog lachen om simpele humor. Inmiddels is ons het lachen allang vergaan, vanwege de humorloze belastingdienst en het misdadige kartel van ziektenkostenverzekeraars en rutte natuurlijk

  Like

 12. Republikein zegt:

  Ach, vandaag 11/11.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dus jij zit vanavond achter de voordeur te wachten met een doos vol met snoep.
   Je weet het hé, anders ben je mr. kikkerbil die niks geven wil.
   Of doen ze daar niet meer aan sint maarten bij jou in de buurt.
   Hier bellen ze in ieder geval nooit aan omdat ik op 1 hoog woon, dus daar hoef ik geen rekening meer mee te houden.

   Like

 13. Claude du Ferme zegt:

  de laatste 30/40 jaar zijn de harde werkers er steeds meer op achteruit gegaan,door een ongelukkige symbiose van dolgedraaide neo-liberalen en linkse gutmenschen (vaak belichaamd in 1 persoon)rechts is verwaterd tot super graaiers en de linksen hebben alleen oog voor het leed van de asiel parasieten,(en natuurlijk voor hun eigen portemonnee)
  Vind het een zeer zorgelijke situatie,als dit nog lang zo duurt stampen er zo maar weer laarzen door de straten of nog erger zitten we onder de knoet van de sharia

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s