Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov: Rusland-sancties kostten de EU € 100 miljard

Screenshot_96

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov (foto), heeft de verliezen van de Europese Unie als gevolg van de sancties tegen Rusland berekend: meer dan € 100 miljard.

Duits - Zuerst

Letterlijk zei Lavrov tegenover de Spaanse krant “El País”: “Er worden verschillende cijfers met betrekking tot de verliezen door de sancties genoemd. Volgens diverse inschattingen gaar het om een bedrag dat de € 100 miljard ruimschoots overtreft.”

Het zou belangrijk zijn dat de Europese politici tot dit inzicht zouden geraken, zei Lavrov verder. Hij herinnerde aan het rapport van de “commissie-Oost” van de Duitse economie uit augustus, dat een oproep tot de vernieuwing van de EU-strategie tegenover Moskou evenals tegenover de ontwikkeling van een omvangrijke economische samenwerking zou bevatten.

Rusland zou bereid zijn om de tegen-sancties tegen de EU op te heffen, aldus Lavrov. Maar de eerste stap zou van Brussel moeten komen.

De sancties, die de EU in het kielzog van de VS als reactie op de vermeende illegale “annexatie” van de Krim in het voorjaar van 2014 had opgelegd, zijn inmiddels vier jaar in werking. De strafmaatregelen werden sindsdien jaarlijks verlengd, met Duitsland voorop.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Rusland. Bookmark de permalink .

18 reacties op Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov: Rusland-sancties kostten de EU € 100 miljard

 1. Williaan zegt:

  Met dank aan de Big Brother USA en slapjanussen in die tandeloze EU
  De lachende derde is Erdogan die van alle walletjes vreet.

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Nou kan je dur natuurlijk ’n zak vergif op innemen dat wat die Lavrov uit z’n nek lult natuurlijk niet helemaal, of zelfs misschien helemaal niet waar is, maar die sacties kosten ons(niet die vervloekte EU) klauwen vol geld.
   Elk jaar opnieuw!

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Sorry Paul-z Het heeft de russen nog meer geholpen dan de eu enz.
    Doordat ze bepaalde produkten niet meer kopen konden moesten ze harder werken om ze zelf te produceren en dat lukt hun voorteffelijk.
    De staatsschuld is met omgeveer 10 & van hun PIB minder dan 10 & van de gemiddelde EU landen.met hun 80 tot 130 €.

    Geliked door 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  Wat Lavrov zegt zou zomaar kunnen uitkomen:

  Omstreden gasleiding van Rusland naar Duitsland nu ook inzet van strijd tussen Europa en VS

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/omstreden-gasleiding-van-rusland-naar-duitsland-nu-ook-inzet-van-strijd-tussen-europa-en-vs~b415e326/

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Straks moeten wij Putin nog feliciteren dat hij de EU ten val heeft gebracht

  Geliked door 3 people

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Tijdens WOII hebben de geallieerden en de SovietUnie van weerszijde NaziDuitsland in de tang genomen. Daarna kregen we de koude oorlog met o.a. de rakettenkwestie. Die opgehitste spanning is grotendeels verdwenen. Er worden tussen het Westen en Rusland wat internet-hacks ondernomen. De bevolking kan vrijelijk elkaars gebied bereizen. Is er eigenlijk wel reden voor die kunstmatig opgewekte haat/angstgevoelens.
  Zou het wellicht verstandig zijn de uitgestoken hand van Lavrov aan te nemen en ons samen te richten op de vijand in het Midden Oosten, de ISLAM. De 5e colonne van deze moordenaarsbende is al in onze Westerse landen aanwezig en verspreidt zich met de snelheid van het uitdijende heelal. De culturen van Rusland en het Westen zijn, wel met enige moeite, verenigbaar. De cultuur van de islamlanden is kwaadaardig en nooit met de onze te verenigen.
  Dus, ophouden met de opgeklopte onnodige Ruslandhaat.
  malsion@orange.fr

  Geliked door 3 people

 5. Ruud zegt:

  Bouw kerncentrales dan ben je van Rusland en die olieboeren af. Het wordt toch nooit wat met die twee.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Hoeft niet Ruud, i.v.m. de millieumaffia. want Franrijk heeft er al 57 en een herrijkingscentrale waar al meer dan 90 % van de afval van centrales herrijkt wordt.
   Overigens komt de helft van alle atoom, cq. stralingsafval van de röntgenindustrie..
   Wil je daarvanaf dan moet je ophouden met het maken van röntgenfotos bij tandartsen en ziekenhuizen.

   Like

 6. paulzwueste zegt:

  Poetin moeten we sowieso feliciteren omdat die vervloekte EU hem als vijand van de hele vrije wereld heeft neergezet.
  Je zal het maar bereiken in je leven!

  Ik denk dat de vader van Poetin behoorlijk trots op z’n zoon is!

  Like

 7. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Er is geen truc te riskant om het Avondland te vernietigen. Men laat zich ook ringeloren en bedreigen door papa Trump. MAGA? Door je volkomen te isoleren? Oh wacht even, de financiering komt toch wel uit het buitenland. Be fair, als China de pest in krijgt en z’n leningen opeist, waar is de US dan?

  Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  Wat een ‘wijze leiders’ hebben we toch, die we nog riant aan de vreet (en de rest) moeten houden ook.

  Like

 9. koosv8 zegt:

  Dat bedweterige gedoe in de Westerse wereld daar walg ik van. Maar het heeft zijn langste tijd gehad denk ik. We worden misschien nog wel geholpen van de ondergang, door onze oosterburen. Ik ben zeer benieuwd, en ga gewoon handel drijven met elkaar, dat is voor ons allen beter dan ruzie maken van oost naar west.

  Geliked door 1 persoon

 10. Qvic zegt:

  In Nederland wonen de domste politici van Europa, die o.a. de milieu lobby’s blijven geloven op hun blauwe ogen. Zodat wij Nederlanders van het aardgas af moeten, zogenaamd om solidair moeten zijn met Groningen en voor het milieu. Terwijl het Russisch aardgas veel goedkoper is dan de onze en er nog ruim genoeg aanwezig is tot eind 2100 jaar. Aardgas is het schoonste en betrouwbaarste energiedrager ter wereld. Toch worden wij door die domme en stomme politici gedwongen om het onbetrouwbare, onrendabele en peperdure waterpompen, wind en zonnen energie te gaan gebruiken, die alle niet eens toereikend kunnen zijn voor onze huidige energie verbruik. Ook is ons bestaande elektrische netwerken er niet op berekend, dat deze netwerken constant zeer hoge piekstromen te verwerken krijgen door die zogenaamde alternatieve stroom opwekkers. Waardoor er regelmatig een transformatiehuisje afbrandt en de omgeving plat ligt. Wat weer eens economisch een rampzalig is, want niet werkt meer. Maar toch staan de groene fanaten erbij te juichen bij deze alternatieve energie. Dit zijn de meest achterlijke domme mensen, die geen snars begrijpen hoe het technisch in zijn werk gaat. Dit zijn tevens de mensen die de Russische boycot ook toe juichen, van enig economisch inzicht hebben deze mensen geen weet van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s