Hoe de immigratie Groot-Brittannië verandert

Screenshot_149

Asia Bibi in een gevangenis in Sheikhupura in de Pakistaanse provincie Punjab.

(Door: Douglas Murray – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Bijna niets wordt in Amerika of in Europa zo slecht besproken als het onderwerp immigratie. En een van de redenen is dat het bijna onmogelijk blijft om een zinnige of rationele publieke discussie over de gevolgen ervan te voeren. Of liever gezegd, het is bijzonder goed mogelijk om een discussie te voeren over de positieve kanten (“diversiteit”, talent, etc.), maar het is bijna onmogelijk om een rationele discussie te voeren over de negatieve kanten ervan. 

Toen ik The Strange Death of Europe schreef, wilde ik de nadruk leggen op de omvang van de veranderingen die immigratie met zich meebrengt. Sommige mensen zijn er misschien blij mee, anderen ongelukkig: maar om te doen alsof de verandering niet plaatsvindt, of niet zal plaatsvinden, of niet erg interessant is, dus loop alstublieft door, leek me altijd al een vergissing. Bijvoorbeeld – zoals ik toen opmerkte – dat een intern document van het ministerie van Defensie, dat een paar jaar geleden naar buiten lekte, zei dat Groot-Brittannië niet langer in staat zou zijn om militair actief te zijn in een reeks vreemde landen vanwege “binnenlandse” factoren. Het kost een moment om dit te verwerken. We zijn gewend ons af te vragen hoe immigratie de binnenlandse politiek verandert. Maar ook het buitenlands beleid?

Ik zeg dit, omdat het laatste nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zowel heel erg voorspelbaar als diep verontrustend is. Lezers van de National Review zullen bekend zijn met de zaak Asia Bibi. Zij is de christelijke vrouw uit Pakistan die al acht jaar in de dodencel zit. Haar “misdaad” is dat een buurvrouw haar heeft beschuldigd van “blasfemie” [Godslastering]. Zoals Mairead McArdle schreef:

“In 2009 kreeg Bibi ruzie toen ze water ging halen voor zichzelf en andere landarbeiders en twee moslimvrouwen bezwaar maakten tegen het drinken uit een container die door een christen werd gebruikt. Later kwam er een menigte achter Bibi aan die haar beschuldigde van het beledigen van de profeet en werd ze in haar huis in elkaar geslagen. Vervolgens werd ze gearresteerd, berecht en ter dood veroordeeld.”

Haar zaak heeft in de jaren daarna gevolgen gehad voor de Pakistaanse samenleving. De zaak lokte bijvoorbeeld uit tot de verklaring van de dappere gouverneur van Punjab, Salman Taseer, die leidde tot zijn eigen moord door één van zijn eigen lijfwachten. In de dagen sinds haar vrijlating uit de gevangenis zijn er in Pakistan massaprotesten geweest, waar duizenden woedende fanatici letterlijk om het hoofd van Asia Bibi hebben geroepen. De zaak heeft ruimschoots aangetoond wat voor soort land Pakistan tegenwoordig is. Maar wie had kunnen vermoeden dat haar zaak ook zoveel licht zou werpen op het soort land dat Groot-Brittannië nu is?

Er zijn duidelijk internationale inspanningen aan de gang om Bibi uit Pakistan te krijgen. Als iemand in de wereld asiel verdient, dan is zij het wel. En elk beschaafd land zou in de rij moeten staan om asiel te verlenen aan haar en haar familie. Nederland is een van de landen die hebben gemeld dat ze dat hebben gedaan.

Maar nu zijn er berichten dat de Britse regering heeft gezegd dat zij geen asiel zal verlenen aan Asia Bibi. De reden hiervoor zouden “veiligheidszorgen” zijn; het verhullend taalgebruik wordt nu door alle officiële instanties gebruikt wanneer die een laatste reden nodig hebben om dat wat juist is niet te doen. Volgens dit rapport is de regering bezorgd dat, als het Verenigd Koninkrijk asiel aan Bibi zou verlenen, dit zou kunnen leiden tot “onrust onder bepaalde groeperingen in de gemeenschap”. En welke groeperingen zouden dat zijn? Zouden Anglicanen of atheïsten woedend zijn dat een verarmde en zwaar getraumatiseerde vrouw onderdak zou krijgen in hun land? Natuurlijk niet. De “bevolkingsgroep” waar de Britse regering bang voor is, is de bevolkingsgroep die afkomstig is uit hetzelfde land dat Asia Bibi de afgelopen acht jaar heeft gemarteld.

Terecht verwacht de regering verzet. Er zijn al eerder gevallen geweest waarin deze “bevolkingsgroep” haar mening tot uitdrukking heeft gebracht. Van de boekverbrandingen en protesten over The Satanic Verses affaire in 1989 tot het massaprotest tegen cartoonisten, het antwoord van de ‘bevolkingsgroep’ op het bloedbad van Charlie Hebdo in 2015, is de Pakistaanse moslimgemeenschap in het Verenigd Koninkrijk nooit terughoudend geweest om haar mening te uiten. Soms krijg je dan zelfs een geval zoals met Pasen 2016, toen een moslim uit Bradford naar Glasgow reed om een andere moslim (een winkelier genaamd Asad Shah) te vermoorden, omdat de heer Shah afkomstig was uit een islamitische minderheidsgroepering, waarvan zijn moordenaar vond dat zij ketters waren. Hiervan zou je kunnen zeggen dat dit een ander voorbeeld van “diversiteit” is.

Als het waar is dat de Britse regering om deze reden heeft geweigerd Asia Bibi asiel aan te bieden, dan zou dit in elk geval moeten leiden tot een enorme nationale en internationale verontwaardiging. Het suggereert onder andere dat de Britse regering haar prioriteiten volledig verkeerd heeft gesteld. Niet Asia Bibi zou niet in Groot-Brittannië moeten zijn. iedereen uit de “bevolkingsgroepen” die niet zou accepteren dat Asia Bibi in Groot-Brittannië woont, zou niet in het land moeten zijn. Ik verwacht echter dat geen Britse politicus, wanneer dan ook, die eenvoudige waarheid spoedig onder woorden zal brengen.

Bron:
www.nationalreview.com
Door: Douglas Murray

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Mensenrechten, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pakistan, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op Hoe de immigratie Groot-Brittannië verandert

 1. Wachteres zegt:

  Dergelijke primitivo’s krijgen wij met miljoenen binnen.

  En de EU-elite vertelt ons dat de maatschappij niet zal veranderen en dat de islam vrede is.

  Je moet wel gek zijn, als je dat gelooft.

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   Het trieste is dat mevrouw Asia Bibi en haar familie – mochten zij hier komen – in eerste instantie misschien zullen denken dat ze hier veilig zijn.

   Spoedig zullen zij er achter komen dat de bedreigingen die zij in Pakistan dagelijks hebben ondervonden hier door zullen gaan.

   De werkelijkheid, dat de islam geen vrede is – hier niet en nergens – zal tenminste voor hen de harde realiteit worden/zijn.

   Natuurlijk weet onze ‘elite’ dat ook wel, maar willens en wetens stellen zij de Europese bevolking bloot aan dit geweld.

   Olie en geld en een ideale linkse droomwereld – alle mensen zullen broeders worden – staan hen voor ogen en niemand en niets kan hen van dat idee-fixe verlossen – een waanidee waarvan zij zich blijkbaar ook zelf niet kunnen en/of willen bevrijden.

   Geliked door 1 persoon

   • ieznogoedh zegt:

    Islam is wel degelijk brede als …. iedere niet.mislim bekeerd of vermoord is en als de grootste stroming in de islam alle andere stromingen heeft uitgemoord.
    Dan, maar dan ook alleen dan is er vrede waar het de islam betreft.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Of het filmpje in England of Pakistan is, was me niet duidelijk.
   Maar wat wel duidelijk is dat de muslimkindertjes al van jongs-af-aan met HAAT tegen andersdenkenden worden opgevoed.
   Hier ’n paar jonge kinderen die spelen dat ze Asia Bibi ophangen.
   ACH,………t’is maar kinderspel……………….
   Asia Bibi

   Like

   • Wachteres zegt:

    Nogmaals, @delamontagne: Dergelijke primitivo’s mogen wij hier bij miljoenen opvangen.

    SCHOKKEND!

    Klaarblijkelijk worden ze met haat en geweld opgevoed. En dan is het ook nog de wil van Allah.

    En politiekcorrect/links gaat blijkbaar van de veronderstelling uit dat hun mentaliteit verandert, zodra ze de grenzen van de EU overgestoken zijn.

    Hoe achterlijk – of bewust kwaadaardig – kan een mens zijn!

    Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @delamontagne

    VERSCHRIKKELIJK!

    Moslimkinderen krijgen het islam-gif niet pas met de paplepel ingegoten, maar alreeds met de moedermelk! Wat erg eigenlijk dat deze kinderen niet gewoon blije kinderen kunnen en mógen zijn, maar bijna dagelijks worden blootgesteld aan de ene of andere gruwelijkheid, waardoor hun beeld van het normaal mens-zijn totaal wordt geruïneerd.
    Het zijn verloren geslachten. De ouders geven de haat en nijd door, dus er zal nooit vrede zijn waar de islam heerst. Generatie op generatie -al 14 eeuwen lang- haat, haat en nog eens haat!

    Als dat je toekomst is….?!

    Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Bruce Bawer, een Amerikaan die o.a. in NL heeft gewoond, maar nu Noorwegen, heeft een soortgelijk boek geschreven.
   “While Europe Slept”

   https://www.bol.com/nl/f/while-europe-slept
   ((de bovengestelden SLAPEN nog steeds……………..))

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Het enige positieve wat je tegenwoordig nog over Engeland kunt zeggen is dat het Godzijdank ’n eiland is waar al dat ligt-getint-tot-zwart tuig met al die blanke inselaffen naar de bodem van de Noordzee moet en mag zinken!

   Like

  • ronjaspers zegt:

   Wachteres.Heb ik al vaker uitgelegd.De rijke machtige “satanische” elite wil de wereld voor zichzelf hebben,daarvoor moet 90 % van de wereldbevolking uitgemoord worden en daarom wordt de grootste “moordmachine” uit de menselijke geschiedenis europa en de rest van de wereld binnengehaald.Dodental uit naam van de islam,tussen de 270 en 500 miljoen in 1400 jaar.

   Like

 2. A.Ruygrok zegt:

  …, Mwa…, ik wil het anders stellen laat Mevr. Asia Bibi en haar familie lekker in dat Pakistan blijven…, maar geef al die heetgebakerde moordlustige allah knuffelaars een visumpje richting west europa m.n. naar nl. dan kunnen ze hier middels een deradikaliserings program waar wij erg goed in zijn een beetje nuchter worden.., dat is winst voor alle partijen.
  A.Ruygrok, Monster

  Like

 3. RWB51 zegt:

  De huidige immigratie mag niet besproken worden want die moet door de linkse maffia door de strot gedrukt worden!

  Geliked door 3 people

 4. Henk.V zegt:

  Een land dat de islam omhelst, omhelst haar eigen ondergang.
  Die ondergang wordt niet in de eerste plaats bewerkstelligd door de aanhangers van de islam.Dat zijn gewoon mensen die vanaf hun geboorte geen werkelijke vrijheid van denken en en handelen hebben gekend. Zij werden krachtens de islam direct tot aanhangers van de islam verklaard.
  Van hen werd verwacht dat zij de opvattingen van hun religie automatisch zouden accepteren zonder tegenspraak. Het geven van kritiek op de islam .werd niet op prijs gesteld. commentaar op Mohammed kon leiden tot de doodstraf of tot uitsluitingen van de groep of familie waartoe men hoorde.
  De kracht van de islam berust op onderwerping van mensen !. Van de gelovigen wordt verwacht dat zij een bijdrage leveren aan de opbouw van een maatschappij waarin de islam dominant wordt en blijft.
  Vriendschappen met ”ongelovigen” wordt niet aangeraden. De geschiedenis laat zien dat overal waar aanhangers van de islam in de meerderheid zijn gekomen de bakens worden verzet: Alle niet-islamitische geloofsgemeenschappen worden tot minderheden en geleidelijk aan teruggedrongen. Egypte was ooit een christelijk land.Turkije was dat ook !

  Degenen die de deur wijd openzetten voor de komst van de islam, willen van dit verifieerbare gegeven geen nota nemen, want de moslims DIE NU NOG IN DE MINDERHEID VERKEREN gedragen zich over de hele linie bezien tamelijk rustig : ze hebben hun leefwijze aan hun achterstandspositie aangepast, wetende dat de tijd voor hen gunstig werkt.
  Deze ideologie heeft alle tijd van de wereld.. En met de komst van enorme aantallen hoofdzakelijk islamitische migranten zal SPOEDIG het gewenste omslagpunt bereikt zijn en dan zullen wij zien dat de moslims hun gedrag gaan wijzigen en versneld aanpassingen in het maatschappelijke verkeer gaan eisen en aanbrengen.

  Niemand hoeft dit te geloven. IEDEREEN zal het zelf met eigen ogen zien.
  De politici in ons land en de EU die beslist alle ruimte willen vrijmaken voor de islamitische expansiedrang zijn de ware schuldigen..
  Zij roepen steeds dat de islam VREDE brengt en VREDE in de zin heeft.Daarbij ”vergeten” onze leiders dat de vrede waarop de islam zich richt de totale onderwerping aan de islam inhoudt, waarna het gebied islamitisch is geworden en dus vrede zal kennen. islamitische vrede wel te verstaan.Vrede onder islamitisch toezicht,

  De politiek correcte nuttige idioten weten dat zij liegen. Wanneer de islam WERKELIJK vreedzaam was dan zou men geen angst voor sluimerend islamitisch geweld hebben.
  Het herhalen van ”De islam is vrede.” moeten wij dan ook vergelijken met het gedrag van een hond die bang is voor slaag en zich daarom onderdanig gedraagt.

  De vriendelijkheid voor de islam berust dus op angst, op lafheid. Dat zien wij in Engeland, waar een christelijke vrouw die voor een absurd ”vergrijp” ter dood werd veroordeeld., niet naar het Verenigd Koninkrijk mag komen, Er zouden eens moslims ”beledigd” kunnen worden.

  Wilders heeft ALTIJD gelijk gehad met zijn waarschuwing tegen de islamisering.. Hij sloeg de plank nagenoeg nooit mis. Daarom verdiende PVV het dan ook dat het VERUIT de grootste partij in ons land wordt.
  En dat het evenzeer -alleen al om bovenstaande redenen- het akkoord van Marrakech.NIET door ons land mag worden ondertekend spreekt voor zich.

  En -ten overvloede- zeg ik het nog maar eens :
  De doodzieke EU moet zo snel mogelijk plaats maken voor een verbond van onafhankelijke, bevriende Europese staten die tezamen alles kunnen wat de EU kan en zelfs beter, omdat de EU op grond van verdraaiing van feiten, halve waarheden en steeds voortwoekerende dictatoriaal gedrag ons in grote problemen brengt., terwijl aan het volk geen mogelijkheid wordt geboden om noodzakelijke wijzigingen aan te brengen in de tot dusver gevolgde politiek. Zeggenschap behouden over je EIGEN LEEFWERELD is van LEVENSBELANG…

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   Naar waarheid omschreven, @Henk.V.

   Like

  • Bob Fleumer zegt:

   Zeer juist verwoordt, dank voor uw inzicht in deze, nu de 2de slaapkamer nog en de man in het kleine torenslaapkamertje!

   Like

  • Tineke zegt:

   Een pareltje weer Henk V. deze reactie.
   Ze weten het dondersgoed allemaal,hoe dat geloof in elkaar steekt.
   Maar de globaliseringsagenda wordt slaafs gevolgd.
   Daarom hebben ze dat liegen zo n beetje tot kunst verheven.
   De kudde moet hun natuurlijk wel blijven volgen.
   Gelukkig is er een kentering gaande.
   Ze hebben m.i. te vroeg gepiekt.

   Like

  • ronjaspers zegt:

   Henk.V.Ik verdiep mij al een jaar of 12 in alternatief nieuws (ik ben geen expert en geloof niet alles wat ik lees) maar ik heb op diverse sites gelezen dat geert wilders aanwezig is geweest bij “satanische” kinderoffer en pedofeesten en kinderjachten van de nazi bilderberg groep.Hier een website.wwwcapoditutticapi007blogspot.com

   Like

 5. T.troubadour. zegt:

  Policor is de naam van deze ziekte,ook duidelijk aanweig in Nederland.UK eens het land wat stand hield tegen de naties is nu verworden tot de knuffelaars van de fascistische moslims.

  Geliked door 2 people

 6. Steven zegt:

  Dat soort debiel volk halen ze graag naar Europa om ook hier de samenleving uit te kunnen moorden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://fenixx.org/2018/11/12/door-soros-gefinancierd-ngo-personeel-leert-invasiejihadisten-hoe-ze-moeten-liegen-om-europa-binnen-te-komen/

  Door Soros gefinancierd NGO-personeel leert invasiejihadisten hoe ze moeten liegen om Europa binnen te komen

  Lauren Southern, onderzoeksjournalist, legt bloot wat er werkelijk gebeurt aan de grenzen van Europa. Van interviews met moslimmensensmokkelaars in Marokko tot geheime undercoveropnames van illegale NGO-activiteiten in Griekenland, een nieuwe documentaire ‘Grenzeloos’ zal de Europese Grenscrisis wijd openblazen

  Like

 8. Klaas zegt:

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Groot-Brittannië is een shithole geworden en de andere West Europese landen zijn er hard maar onderweg !!

  Geliked door 1 persoon

 10. Ildiko zegt:

  nu weten we wat soort mensen adviseren de regeringen ! MOSLIMS !

  Like

 11. Europese natiestaten zouden eens het immigratiemodel van Japan kunnen overwegen om de eigen cultuur en oikos afdoende te kunnen beschermen en uiteindelijk burgeroorlog aks gevolg van opgedrongen ‘diversiteit’ en daarbij meekomende kosten te voorkomen.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Sjun Demartelaere.De raad van europa heeft in 1975 zijn “ziel” aan de duivel verkocht.En hiermee het “doodvonnis” van europa en de europeese bevolking getekend.De resolutie van straatsburg oftewel islam voor olie.

   Geliked door 1 persoon

 12. Staf Wuyts zegt:

  Het UK houdt zich liever bezig met zogenaamde hate speech dan met het beleven en promoten van christelijke en humanistische waarden. Dit is geen democratie meer, maar benadert meer en meer een politiestaat waar de gedachtenpolitie heerst. Ook in Vlaanderen/België gaan we die richting uit. NL lijkt mij vrijer en heeft tenminste nog een redelijk onafhankelijke pers.
  Spijtig is wel dat De Telegraaf is overgenomen daar Mediahuis, met als vlaggenschip de moslem krant De Standaard. Onafhankelijke columnisten zoals De Winter en Hoogland ( kennen wij niet in ape country Belgium) zullen op termijn hun biezen moeten pakken en vervangen worden door PC
  En islam adepten.

  Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Vaarwel GB

  Town where the police have GIVEN UP: Hartlepool has only ten officers for a population of 90,000 people – forcing residents to patrol the streets and try to solve crimes on Facebook

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6411663/Town-police-GIVEN-Hartlepool-ten-officers-population-90-000-people.html

  Like

 14. Jan zegt:

  GB, Hitler, Stalin, Pol Pot zou er jaloers op zijn

  Jayda Fransen na 9 maanden cel direct weer ingerekend
  https://vladtepesblog.com/2018/12/21/youtube-removes-video-of-arrest-of-jayda-fransen-video-below/

  Like

 15. Jan zegt:

  Bradford, de winkel gaat open

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s