Zwarte Piet: the hill to die on?

Screenshot_130

(Door: “VanHorne”)

De goedheiligman is weer in het land. Nou ja, bijna dan, want het duurt nog een paar dagen voordat het zover is. Hij komt uiteraard niet alleen. Zonder zijn pieten kan hij immers niet zoveel. Sinds een aantal jaren is het sinterklaasfeest gepromoveerd van een onschuldig kinderfeest tot een politiek-maatschappelijk heet hangijzer. Ieder jaar weer gaan de anti-Piet-activisten de strijd aan. Zij willen van Zwarte Piet af. 

De Nederlandse bevolking zet de hakken in het zand. Het verzet tegen de anti-Zwarte Piet-hetze vond onlangs een voorlopig hoogtepunt in het voorbeeldproces tegen de Friese snelwegblokkeerders. De golf van sympathie en de on-Nederlandse vrijgevigheid bij de inzameling voor de proceskosten van de actievoerders verraden hoe diep de sinterklaastraditie in het bewustzijn van de Nederlanders is geworteld. Nederlanders staan niet bekend om hun fighting spirit. Het is alweer eeuwen terug dat Nederland een oorlog won. Dat dit doorgaans tamme volk wel om Zwarte Piet vecht, betekent dat er een grens is bereikt.

Nederlanders zijn het gedram en de gelijkhebberigheid van beroepsactivisten zat en trekken de streep daar waar de beroepsagitators aan hun ziel komen: de Nederlandse huiselijkheid, knusheid en gezelligheid, die zich bij uitstek manifesteert bij het sinterklaasfeest. Als de beroepsscherpslijpers dat van de Nederlanders af kunnen pakken, kunnen ze nog veel meer kapot maken. Ook Sinterklaas zelf gaat dan voor de bijl. De goedheiligman is immers een bisschop en daarmee een symbool van het christendom, een religie die zo langzamerhand algemeen geminacht wordt. Om nog maar te zwijgen van dat kruis op zijn mijter. Dat is kwetsend voor minderheden die niets met het christendom hebben, toch? Kortom, als Zwarte Piet eenmaal definitief is uitgegumd, is de Sint zelf de volgende die met zijn hoofd op het hakblok moet.

Daarom is het gevecht om Zwarte Piet de bepalende slag in de culture war die de ‘progressieven’ zijn begonnen. Zwarte Piet en Sinterklaas zijn de Nederlandse tegenhanger van het beleg van Wenen in 1683. Het Stalingrad van de Lage Landen. This is the hill to die on, zouden Amerikanen zeggen. Wie de slag om Zwarte Piet wint, is voortaan in de aanval, en de verliezer is vanaf dat moment op de terugtocht.

De blokkeerfriezen – zo heten ze inmiddels – kunnen niet genoeg steun krijgen, moreel en anderszins. Hun veroordeling is nog niet definitief, maar nu al is duidelijk dat de echte verliezer het vertrouwen in de rechterlijke macht is. Dat vertrouwen is afgenomen en zal voorlopig niet terugkeren. De rechtbank in deze zaak heeft met het vonnis vooral bewezen dat ze een slecht afgestelde politiek-maatschappelijke antenne heeft, anders had ze het Openbaar Ministerie (OM) wel een tik op de vingers gegeven vanwege de willekeur bij het vervolgen van deze activisten daar waar andere activisten maar al te vaak vrijuit gaan als zij middels eigenrichting en dreigen met geweld demonstraties van anderen onmogelijk maken. De rechtbank heeft het OM in feite carte blanche gegeven om vaker politiek wenselijke vervolgingen op touw te zetten en daarbij zonder problemen politiek selectief te zijn.

De brede morele steun die de blokkeerders ondervinden, moet hen goed doen. Ander goed nieuws is dat hoger beroep en eventueel cassatie even zoveel momenten zijn voor het uiten van publieke verontwaardiging. De ergernis over de veroordeling in eerste aanleg blijft voorlopig wel hangen. De eerste klap van het OM is in dit geval geen daalder waard, maar kost een daalder goodwill, zowel bij het OM als bij de rechterlijke macht.

Zwarte Piet is de spreekwoordelijke hill to die on. “No Pasarán!” zouden ze in Spanje zeggen. Als deze slag in de strijd om onze cultuur gewonnen wordt, is de oorlog nog niet gewonnen, maar de agitators zijn vanaf dat moment in het defensief. En dat is niet alleen goed voor het moreel, maar het knokt ook een stuk makkelijker. Laten we alles op alles zetten om ze juist op dit punt te verslaan.

Door:
“VanHorne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, gezond realisme, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

17 reacties op Zwarte Piet: the hill to die on?

 1. Like

 2. Republikein zegt:

  Laten we het omdraaien want voorbeeldprocessen zoals bij blokkeerders en Wilders is preventief bedoeld maar hebben een averechtse uitwerking, een grens is overschreden, hoort u dat witte befclub?
  Een rechter behoort slechts de wet te toetsen, de rest moet je maar voorleggen in je naaikranaje.
  Wat het eeuwige oranje aan de muur doet ontgaat me al jaren.

  Geliked door 3 people

 3. Judge zegt:

  Agitators in de zak van Piet stoppen en onderweg op de boot naar Spanje….. overboord sodemieteren!

  Geliked door 1 persoon

 4. King Arthur zegt:

  Nogmaals, natuurlijk is swartePiet belangrijk, maarrrrrrrrrrrrr op 10 december wordt Marrakesh getekend door onze onbetrouwbare roverheid (vvd & het smerige nsb-cda die geen onderzoek willen en de zaak doodzwijgen) en dan zijn we gigantisch de sjaak. Dan hebben alle bruineratten uit niet oorlogsgebieden dezelfde rechten als de zogenaamde asielzoekers, dus kunnen niet meer uitgezet worden!!! Swarte Piet is niets anders dan een afleidingsmanoeuvre van wat er werkelijk aan de gang is. Gaan we ook de straat op tegen Marrakesh? Dusss nogmaals, wakker worden.

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Krijgen zij dan ook dezelfde uitkeringen als nederlanders?

   Like

   • King Arthur zegt:

    Gratis AOW na 40 jaar bijstand en anders extra bijstand

    Like

   • Hannah zegt:

    Ja. Toegang tot de sociale voorzieningen van het land waar ze verkiezen te gaan wonen, schijnt een “mensenrecht” te worden. Dat houdt m.i. automatisch in dat de autochtonen de “plicht” krijgen om dit te gaan bekostigen. Reken maar uit.

    Like

 5. Ruud zegt:

  Wordt wakker en geef die piethaters (cultuurverraders) geen kans. Bestrijd ze met alle middelen om ons dierbaar kinderfeest niet naar de kloten te laten helpen door dit schorem.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Zo langzamerhand wordt het ondraaglijk dat mensen die zichzelf niet om aan te zien vinden als ze in de spiegel kijken, heel Nederland gijzelen met hun frustratie over hun uiterlijk. En daarbij nog worden geholpen door mensen die zo volkomen los van de realitiet zijn gekomen, geen gevoel voor eigenwaarde hebben en als pubers hun plek in de maatschappij niet weten te vinden en snowflake als ze zijn maar meeheulen met simpelaars omdat het deugd en politiek correct is.
  Ik, en met mij veel Nederlanders, kunnen die frustraties niet wegnemen, kunnen die mensen geen gfevoel van eigenwaarde geven. Losers zijn niet te helpen.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Zij willen van Zwarte Piet af. En wij van hen !!!!! Geef dat tuig een trap onder hun reet het land uit.
  Kick Out de anti Zwarte Pieten !!!! NU .

  Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Ik vraag me dan ook altijd af: Waarom krijgen autochtone Nederlanders constant processen aan hun broek en allerlei import nooit ofte nimmer.
  Waarom neemt de PVV niet het voortouw om allerlei islamitische uitingen die niet stroken met onze grondwet weg te procederen?
  Ik denk dat er genoeg Nederlanders zijn die hiervoor ook wel een duit in het zakje willen doen.
  Ik wel, in ieder geval.
  Misschien is er iemand op deze site die genoeg tijd en energie heeft om te procederen tegen alles wat los en vast zit?
  bijvoorbeeld waarom beschermt het OM het tuig dat Pegida onmogelijk maakt om vreedzaam te demonstreren?
  KOZP is van een andere orde, want hun aanvoerders deinzen niet terug voor geweld. Geven ze ook zelf aan met hun dreigementen.
  De Friezen hadden dus het volste recht om hun kinderen tegen mogelijk geweld van KOZP te beschermen.
  Ook hier gaat het OM en de rechter dus zeer ernstig in de fout.

  Like

 9. ruud beijer zegt:

  De schuld ligt bij de vele Nederlanders die wegkijken. Die meeheulen met de islam en de asielparasieten. Jullie schuld vuile verraders.Ik stem op de PVV. Wij kijken niet weg .Wij heulen niet met de islam en de asielparasieten.

  Like

 10. Henk Beije zegt:

  Wanneer vertrekken al die blanken haters uit ons eens zo mooie Nederland ?
  Ze hebben heel langzaam ons Nederland bezet,en niet door met een leger gewapende kleurlingen voor onze grenzen te zetten,nee ze mochten van de linkse kliek heel gedoseerd binnen komen,en nu is het al zo,dat in de steden de lagere scholen in meerderheid door de kinderen van hen worden bevolkt.
  Met zoveel van hen in Nederland,gaan ze steeds meer denken dat Nederland van ze is,en Rutte maar zeggen dat wij autochtonen met meer zijn,maar dat dachten de Cristenen en Joden ook in Medina,en Mekka.

  Like

 11. Ludo zegt:

  Dit zijn dan de “volwassen” mensen die zich gaan bemoeien met een kinderfeest, deze kinderen die nog geen besef hebben wat racistisch is!!!! Daar houden dan deze politiekers zich mee bezig, doodgewoon omdat een paar volwassen allochtonen zich daar aan “stoten”. Het gaat enkel maar om hun waarden en normen en niet om die van ons, het is niet zij maar wij die zich moeten aanpassen

  Like

 12. Jules Vismale zegt:

  Wat vinden jullie van dit aangepaste liedje over Zwarte Piet dat ooit door Bassie & Adriaan werd gezongen? Zing maar mee:

  Zwarte Piet ging uit fietsen,
  toen knapte zijn band.
  Toen moest hij gaan lopen,
  met de fiets aan zijn hand.
  Hij kwam in ‘n dorpje,
  en zei tegen de smid:
  ‘k Geloof dat er in mijn achterband
  een pepernootje zit!

  De smid moest toen lachen
  en plakte zijn band.
  Toen kon Piet weer fietsen
  door heel Nederland.
  Och jongens en meisjes
  let nu toch eens op!
  Misschien zie je Piet wel fietsen
  met Sint achterop.

  Like

 13. Antimen zegt:

  Pieten verboden prima!!!
  Maar verbied dan ook de afrikaanse pieten invasie.
  Niet de ene piet wel en de ande4e wel.

  Antimen

  Like

 14. Antimen zegt:

  Pieten verboden prima!!!
  Maar verbied dan ook de afrikaanse pieten invasie.
  Niet de ene piet wel en de andere niet

  Antimen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s