IND betaalt miljoenen in dwangsommen aan asielzoekers om trage procedure

Screenshot_155

Dienst loopt achter, asieladvocaten dienen massaal claims in

De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND heeft asielzoekers het afgelopen jaar meer dan een miljoen euro aan dwangsommen uitbetaald, omdat ze niet tijdig kon beslissen over verblijfsaanvragen. Dit zegt de IND tegen de Volkskrant. Het bedrag zal waarschijnlijk verviervoudigen, want duizenden claims moeten nog worden bekeken.

Post online

Volgens de krant heeft de dienst grote achterstand opgelopen met het afhandelen van asielaanvragen. Het duurt nu bijna een jaar voordat een asielzoeker weet of hij recht heeft op een verblijfsvergunning. De wettelijke termijn is zes maanden. Als de beslistermijn verstrijkt, kunnen asieladvocaten een zogeheten ingebrekestelling indienen. Als de IND niet binnen twee weken reageert, gaat automatisch een dwangsom lopen met een maximum van 1260 euro.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Immigratie, Justitie, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op IND betaalt miljoenen in dwangsommen aan asielzoekers om trage procedure

 1. ruud beijer zegt:

  Doodziek word je in dit land als Nederlander.Alles voor de zielige asielparasieten
  Nederlanders die werken wel door tot de dood. Bedankt vakbonden CNV en FNV voor jullie verraad. Nooit meer lid van de linkse huichelaars club.

  Geliked door 4 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Hans Wiegel zei het al toen hij naar Joop den Uyl wees.

  Sinterklaas bestaat, daar zit hij.

  Geliked door 2 people

 3. ruud 2 zegt:

  Een troosteloze linkse ambtenaren werkwijze, en maar rekken zodat iedereen kan blijven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Harry zegt:

  Weer een miljoen in het water gedonderd voor de uitkeringsparasieten .
  Hoe ver is het met de schade uitkering aan de Groningers ?
  En de slachtoffers van die rottige chroomverf ?
  En de gedupeerden wiens huis niks meer waard is omdat er aan weerszijden allochtonen zijn komen wonen ?
  En de daklozen ?
  De hulpbehoeftige bejaarden ?

  Nergens is geld voor , overal is op bezuinigd , behalve voor het islamitische en zwarte tuig .

  Geliked door 3 people

  • jack black zegt:

   Ik heb verleden week een dik pigmenteert wijf gezien die haar elektro rolator op de zijkant van de markt stelde, en ze lopend met een moord tempo haar bootschappentassen vulde en met hetzelfde tempo weer de markt verlaten heeft ! Zoveel over het besodemieteren op kosten van die mensen die werkelijk niet of nauwelijks kunnen lopen ! Ook op zo een manier krijg je de ziekte en de hulpsmiddelen kosten op stuipjagende hoogte !

   Like

   • BertG. zegt:

    Je wilt niet weten hoeveel er op die manier de boel in de zeik nemen.
    Als ik weet wie je bent in zo’n rollator, dan spreek ik je er op aan ook.

    Vorige week ook weer, zo’n zogenaamd zielig vrouwtje, parkeert haar karretje overdwars bij een viskraam waardoor er geen mens meer bij kon.
    Ik zei daar wat van, of ze haar karretje niet een stuk verder op kon zetten omdat ze met gemak een paar 100m. kon lopen, en er zo geen mens meer bij die kraam kon staan.
    Niets zij ze meer, en ze haalde haar karretje meteen weg met een rode kop.
    Moet je de rest van de klanten dan eens zien lachen.
    Ze weten het allemaal dat er zeer veel van die oplichters zijn.

    Like

  • Thomasson zegt:

   @Harry. Wat jij daar allemaal noemt is een waarheid als een koe. De mensen in Nederland werken hard, maar zij mogen STEEDS MINDER van hen geld overhouden. De reden daarvoor is simpel: Nederland is geen vrij land, maar een bezet gebied. Onze regeringen hebben (vooral vanaf begin jaren ’90) steeds minder de regie over Nederland als een soeverein onafhankelijk land. De Haupt Kommandantur zit in Brussel en Straatsburg. Daar wordt, zo goed als alles, goedgekeurd: van het vervaardigen van wetten tot de besteding van belastinggeld. De EUSSR is een vazal van Bilderberg en de NWO goden. Om de Kalergi Plan zo goed mogelijk uit te voeren, moet heel veel geld voor de asielparasieten gaan: te zorgen dat zij hier blijven, ons voor een groot deel verdelgen en de nieuwe zwarte en bruine Europeanen te fokken. Vandaar dat er geen geld is voor de Groningers, de slachtoffers van de chroomverf, de zorg enz. De gedupeerden wiens huis niks meer waard is omdat er aan weerszijden allochtonen zijn komen wonen, worden met pek en veren uit iedere instantie weggestuurd. Als zij durven wat te zeggen, worden ze vanzeelfsprekend hard aangepakt.
   Helaas hebben wij in onze regering geen enkele dappere Jenny Douwes (die van de Friezenblokkade) die NEE durft te zeggen tegen de despoten uit Brussel en Straatsburg ; al weet iedereen dat de EU is niet bij machte een strafexpeditie uit te voeren en de Waffen SS op ons af te sturen.

   Like

 5. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://fenixx.org/2018/11/13/nieuwe-film-laat-zien-hoe-geweld-door-migranten-moet-worden-verduisterd/

  Nieuwe film laat zien hoe geweld door migranten moet worden verduisterd

  Marcus H. wordt gedood door een migrant. Als zijn vader het misdrijf onderzoekt, realiseert hij zich al snel dat de autoriteiten iets willen verbergen.

  Geliked door 2 people

  • Thomasson zegt:

   @Elisah. Deze video laat overduidelijk zien: a) dat de Duitse regering is tot een vijand geworden van haar ..eigen bevolking. b) Dat in deze regering zitten exact dezelfde psychopaten als in de Duitse regeringen van Kanzler Adolf Hitler. Ook in de Derde Rijk begon men direct met groepen systematisch buiten de wet te stellen: socialisten communisten, Joden, zigeuners, Vrije Metselaars, homo’s enz. Al deze groepen waren vogelvrij verklaard. c) De bevolking hield zich totaal afwzijdig en apathisch. Deze ingredienten zijn ook nu aanwezig; behalve dat er nog geen GESTAPO, SD en de Grune Polizeit in het spel zijn om de “vijanden van de multiculturele ideologie naar Dachau en Oranienburg te sturen. Maar dat komt nog. Het alle morbide van regering Merkel is de virulente haat tegenover haar eigen volk. Ze moeten zich aan de Kalerig-Plan onderwerpen en net als de Dodo van de kaart verdwijnen. De vraag is HOELANG zouden de Duitsers het volhouden? Het is aan te nemen dat er steeds meer mensen worden fysiek geconfronteerd met het nieuwe ongedierte die regering Merkel binnenlaat en oude ongedierte die al gebieden bezit die Duitsers-vrij zijn. Vraag is: hoelang zullen de Duitsers het volhouden? Men weet dat meer slachtoffers brengen meer haat. Op een dag zal de boel in Duitsland als een smerige steenpuist uiteenspatten. Deze dag zal vol zijn van “Rivers of Blood”.

   Like

 6. Steven zegt:

  Men weet ook ten aller tijden hoe geld los te peuteren.
  Maar als het om werken gaat… dan weten ze ineens NIKS meer..

  Geliked door 1 persoon

 7. Sabeltant zegt:

  Nederland, het land dat onder dwang van Europese marxisten zo gek als een deur is.
  Knettergek om precies te zijn, een welvarend land dat ziekenhuizen sluit en asielcentra opent om vervolgens boetes te betalen aan analfabete parasieten uit alle delen van de wereld.
  Een beter voorbeeld van marxistische zelfdestructie kun je nauwelijks vinden.
  In geen enkel land ter wereld door de geschiedenis heen is het marxisme anders afgelopen dan armoede, onderdrukking en de dood. Honderden miljoenen doden waren niet genoeg om de mensheid te behoeden tegen ideologische dictatoriale bestuursvormen die de macht grijpen.
  We zien het met de Nazi’s. Stalin, Mao, Castro, Pol Pot, de voormalige DDR en USSR en heden ten dage in Venezuela en niet te vergeten de islam.

  Geliked door 3 people

 8. koosv8 zegt:

  Dit is toch kapitaal vernietiging, het systeem wat we hadden is zodanig versleuteld dat niemand er nog enig gevoel van gerechtigheid bij heeft, en die advocaten zien het als werk.
  WAT IS er toch met de gedachtengang van regering, en de spaarbekkens waar deze ploerten uitgevist worden. Want wie zijn al die veel te jonge nitwitten die zomaar ineens vooraan staan. Alles wordt gesloopt, de hele zooi gaat naar de ratsmedee.

  Like

  • Eigen volk eerst zegt:

   Dat is mijn vraag ook… Wat wil de regering met Nederland en de Nederlanders? Ik begrijp niets van de oneerlijke manier hoe ze bezig zijn. Waarom? Waarvoor? De zin van hun daden is niet meer te begrijpen. De Rutte kabinetten zijn heel slecht en slecht geweest voor Nederland. Het gaat slechter dan ooit met de bevolking én met de bedrijven. De rijken worden rijker en de bevolking arm.
   Wie nu nog kiest voor de VVD is een verrader van de eigen bevolking.

   Geliked door 2 people

 9. QENQ5 zegt:

  Meneer Haazen gaat voor 4.5 jaar de bak in voor het beschermen van zijn dochter. Zo gaat dat tegenwoordig in een “rechtsstaat”….

  Geliked door 2 people

 10. johan de derde zegt:

  MMeteen afwijzen als je uit veilige landen komt, dus met een pennestreep alles wat uit Africa komt retout naat land van herkomst.

  Geliked door 1 persoon

 11. Joannes den Hollander zegt:

  Ik ben nu een jaar met pensioen en wil op vrijwillige basis graag meehelpen om deze achterstand weg te werken. Ik ben gewend om erg kostenbesparend mijn taken uit te voeren. Stuur me de eerste 5000 verblijfsaanvragen maar digitaal op. Ik geef daarbij de garantie dat ik voor de verjaardag van Sinterklaas alle 5000 aanvragen afgehandeld heb. Wat ik ook garandeer is, dat geen enkele verblijfsaanvraag goedgekeurd wordt. Dus voordat de Kerstman in het land arriveert zitten al die gasten weer thuis. In hun thuisland dus.

  Geliked door 5 people

 12. Judge zegt:

  Denk je toch iedere vorm van verbazing gehad te hebben? Als we geen tijd hebben voor die gasten moeten ze gewoon het land uit! We roepen wel als we ze nodig hebben…..

  Geliked door 1 persoon

 13. Cathja zegt:

  Dus immigratie is nú al een ‘recht’…? Nog voordat het wurgverdrag van Marrakesh is getekend?
  Die advocaten hebben niets te eisen! Die vluchtelingen moeten maar eens begrijpen dat wanneer ze met duizenden tegelijk binnenkomen, de IND handen tekort komt om hun handel en wandel uit te zoeken.
  Ik geloof oprecht dat die asieladvocaten hun handen dichtknijpen dat de IND niet sneller werkt. Ook zij pikken een graantje (nou…misschien wel een zak vol graan) mee door de procedures die ze opstarten. Migratie is een schaamteloze business geworden!

  Aan de overheid een duidelijk signaal: IND overbelast. Niet meer mensen in dienst nemen, maar direct alles wat uit veilige landen komt uitzetten. Deze figuren zitten onterecht in de asielprocedures en dragen er zo aan bij dat het uit de hand loopt. Ook financieel.
  Beter is om de beoordelingsperiode op te rekken naar 9 maanden tot een jaar. Jammer voor de immigranten, maar als je uit een oorlogsgebied komt, dan neem je een lange wachttijd wel voor lief. Toch?

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Cathja, de IND heeft een tekort aan personeel maar welke malloot wil nog voor de IND werken? Wie wil nog meewerken aan zijn/haar ondergang en tijdens het werk uitgemaakt worden te worden voor ik weet niet wat.

   Like

  • QENQ5 zegt:

   “Dus immigratie is nú al een ‘recht’…?”

   En hoe zit het met de plichten? Oh, ik begrijp het al: GEEN.

   Geliked door 1 persoon

 14. dutchess zegt:

  Kassa dus zowel voor de ruifvreters als voor de asiel advocaten.
  En wij ons maar afvragen waar onze belastingcentjes aan besteed worden !

  Geliked door 2 people

 15. Elisah zegt:

  Parasiteren?
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/lekker-cashen-dwangsommen-van-asielzoekers-blijven-geldig/

  Lekker cashen! Dwangsommen van asielzoekers blijven geldig!

  Staatssecretaris Harbers van Justitie vindt dat asielzoekers die dwangsommen eisen omdat de overheid de wettelijke termijn voor de asielprocedure heeft overschreden, niet onmogelijk moet worden gemaakt. Dat meldt De Telegraaf.

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Hoe waanzinnig kun je zijn om asielparasieten te betalen dat je hier niet mogen zijn !!

  Geliked door 2 people

 17. koddebeier zegt:

  Vertel nooit in het buitenland dat je Nederlander ben……anders verslijten ze je voor debiel !!

  Geliked door 1 persoon

 18. T.Troubadour zegt:

  Dit kan alleen maar in een bananenrepubliek met een politieke rechtspraak

  Geliked door 1 persoon

 19. jack black zegt:

  Wie will noch wat,
  wie heeft noch niet ?
  Laat mij dat toch eens regelen !
  Binnen een maand ben ik kant en klaar daarmee !
  Garandeerd !

  Geliked door 1 persoon

 20. Jan s zegt:

  Als je deze, merendeel nep asielzoekers (merendeel klaplopers en / of criminelen) gelijk het land uitzet, zonder beroepsmogelijkheid, bespaar je advokaatkosten,dwangsommen, sociale uitkeringen, criminaliteit etc. Dat geld kun je dan aan gehandicapten verzorgingstehuizen, bejaardenzorg etcetera besteden.

  Geliked door 3 people

 21. sjuad zegt:

  Assiel advocatuur is booming,,.

  Geliked door 2 people

 22. Thoth zegt:

  Pleitbezorgers, er is te weinig werk voor deze mensen, dus ze gaan lekker over op de ‘migranten’. Ik neem aan dat ze niemand iets in weg legt om een ‘pleitbezorger’ te worden. Lekker inleg-velletjes indienen. Ze moeten de scholen in Nederland voor een keer een maximaal aantal aan verbinden. Er zijn er NU veel te VEEL… Nu proberen ze de staat c.q belastingbetaler uit de zuigen. Net zoals de ‘rechter’ die de Friezen hebben veroordeeld. Een zooitje.

  Geliked door 3 people

 23. Cathja zegt:

  Nog beter is om immigranten uit veilige landen helemaal niet meer op te nemen in de asielprocedure. Zo kunnen ze geen schadeclaims meer indienen en verdienen advocaten ook niks aan die lui.

  Geliked door 1 persoon

 24. Tineke zegt:

  Dan is het niet zo moeilijk te begrijpen natuurlijk,waarom ze allemaal dure nike s en smart-phones
  hebben.
  Das een troostprijs voor het lange wachten.
  Mijn maag draait er alweer van om.
  Als wij GVD wat nodig hebben(zelf recent meegemaakt) moet je het zo onderhand in zesvoud aanvragen.
  Dan wijzen ze het af,en zeggen dat je zelf iets aan de kant moet leggen.
  Met een minimum uitkering,waarvan een maand een week overhoud,moet je sparen!!
  WIJ WEL!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 25. Thomasson zegt:

  Als iemand vraag wie is hier gek? Antwoord: WIJ ZIJN GEK!. Stapel gek!. Wij gedragen ons als zombies die alles als zoete koek accepteren. Wij accepteren een overheid die met onze belastinggeld knikkert. Het geld wordt gesmeten op mensen DIE ONGENODIGD DOOR DE GAT VAN ONZE DEUR KWAMEN. MENSEN DIE WIJ NIET NODIG HEBBEN, DIE WIJ NIET WILLEN HEBBEN. Wat wij willen is dat zij zo snel mogelijk OPROTTEN NAAR WAAR ZE VANDAAN KWAMEN, WIJ LATEN MENSEN BINNEN DIE VOOR ONS EN ONZE KINDEREN GEVAARLIJK ZIJN!. Maar deze mensen krijgen ONS GELD als ze niet op hun wenken worden bediend. Nog erger ….Ze worden dick betaald als de rest van hen uitgebreide familie dat zij thuis hadden gelaten, niet snel genoeg komt. Nog meer van de gevaarlijke terroristen, pedofielen, criminelen en zo maar moordenaar.

  Geliked door 1 persoon

 26. Wiegel is een elite boef met overhemd en driedelig pak, die telkens oude grote elite leiders van de linkse kerk de hemel in prees. En nu inderdaad Merkel die hij een grote leider van Europa vindt.
  Pas op, hij is zo link als de dikste kerkdeur.

  Geliked door 1 persoon

 27. Judge zegt:

  Er gaat een tijd komen dat een groot gedeeldte van de advocatuur en de rechterlijke macht zal moeten vluchten uit een voor hen onveilig land…..!

  Like

 28. kampersrene zegt:

  Dat begrijp ik niet…..ze moeten maar een vraag beantwoorden ….Bent U Islamiet ….zo ja ….eruit ….de volgende

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s