Kabinet houdt vast aan hogere btw op groente en fruit

Screenshot_13

(Door: Peter Winterman)

Het kabinet wil niets weten van een lagere belasting op groente en fruit. Het plan om het btw-tarief voor levensmiddelen te verhogen van 6 naar 9% gaat gewoon door, ook al eten veel Nederlanders nog te ongezond.

Ondanks verzet van wetenschappers, artsen en consumentenorganisaties wordt de btw op groente en fruit verhoogd. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (CU) zei vandaag in de Tweede Kamer dat een uitzondering voor gezond voedsel vanwege Europese regels onmogelijk is.

In het regeerakkoord is afgesproken dat het laagste btw-tarief – voor onder meer de dagelijkse boodschappen – omhoog gaat van 6 naar 9%. Onbegrijpelijk, vinden critici, die stellen dat het duurder maken van groente en fruit haaks staat op de vele initiatieven vanuit verschillende organisaties om gezond eten te promoten.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ChristenUnie, Graaien, Hypocrisie, Rotterdam, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Kabinet houdt vast aan hogere btw op groente en fruit

 1. Rini Stegeman zegt:

  een verhaal van april 2018….dit wisten wij toch al ???? Mag hopen dat ALLES VERROT, JAMMER WEER VOOR DE BOEREN……..

  Like

 2. fleckie zegt:

  Allicht moeten we MEER betalen, voor onze consumpties::::: als aanvulling voor DE.enorme DONATIES aan de verschillende. MOSLEM-ONTVANGERS!!! door… MADAM KAAG, ( er is nog steeds nietbekend wie de toestemming tot …’AFSCHUIVING’ van. …MILJOENEN. EURO! aan Moslems!!!(toegeeft) OOK DE ,hoeveelste keer ? aan de PLO). …goedkeurt!!)… en bovendien ook nog gebieden waar diverse stromingen in de ISLAM met elkaar ‘overhoop’ liggen! …….De Saoudies hebben gebombardeerd! , in feite zijn ze dan ook verplicht het herstel te betalen, en de ‘armoede ‘. te lenigen, in combinatie eventueel met andere rijke moslemlanden!!

  Geliked door 2 people

 3. Thoth zegt:

  Overgewicht, alcohol en roken worden nu extra belast, dus waarom nu ineens naar groente en fruit? Ach, ik weet het al. De gasten proberen extra-belasting inkomsten te genereren om de Brussel te betalen…

  Geliked door 2 people

 4. Marie zegt:

  Met veel bombarie werd twee dagen gedebatteerd in de Tweede kamer over de verhoging van 15 euro van het eigen risico. O, ze liepen over van bezorgdheid voor een toename van de lasten van de arme burger. Geruisloos echter kwam de btw verhoging tot stand. Die verhoging van honderden euro’s per jaar was geen debatje waard. Ineens moet het van Brussel. Zelden zo’n zootje hypocriete niksnutten aanschouwd.

  Geliked door 2 people

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Graaiend stel oplichters !!

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Onbegrijpelijk, vinden critici, ik vind dat helemaal niet onbegrijpelijk….de islam-broeders mogen niets te kort komen, gezond eten is een must….maar wie gaat dat allemaal betalen….dat antwoord vindt je hierboven

  Geliked door 2 people

 8. Steven zegt:

  Het is niks anders dan het vergaren van geld en de burgers nog even verder uit te knijpen.
  De toenemende asielparasieten kosten natuurlijk meer dan gedacht, dus gaat men weer geld ophalen. Ga maar vast wachten op de volgende belastingverhoging of de nog te bedenken belasting. De argumentatie zal dan wel weer zijn.. moet van Brussel.

  Geliked door 2 people

 9. Williaan zegt:

  Uitzondering voor gezond voedsel vanwege Europese regels onmogelijk is.
  Leve die waardeloze EU. PVV snel die krankzinnigen daar aanpakken!

  Geliked door 1 persoon

 10. Henk zegt:

  ze hebben dat geld gewoon nodig om aan de invasie van asielprofiteurs te kunnen geven

  Geliked door 2 people

 11. Armani zegt:

  Dat is ook niet verwonderlijk want veel leden van deze regering alsook Kamerleden hebben uiteindelijk niets op met de doorsnee bevolking , die denken alleen maar aan zakkenvullen voor zichzelf , die hoeven ook niet op de centen te letten als je minimaal 8000,- euro in de maand steelt van de belasting betaler , en er uiteindelijk de schijt aan hebt

  Geliked door 1 persoon

 12. Republikein zegt:

  Proletarisch winkelen?

  Like

  • Yvonne zegt:

   Pas een ouder echtpaar in de supermarkt ze hadden een appel gestolen
   De caissière zei meneer u heeft een appel in uw jaszak zitten
   Ze liepen gewoon door,zover is het al dat je als oudere een appel steelt
   Typisch dat mensen uit andere landen een winkelwagen vol geladen hebben,nou lieve mensen door ons steeds meer belasting te laten betalen

   Like

 13. Republikein zegt:

  Btw,:
  Unicef doet een flinke duit in verkeerde zak.

  Gaat ism Esa honger op de wereld= hoofdzakelijk het vergeten continent, bestrijden door o.a. verstandige toepassing van kunstmatige intelligentie.

  Like

 14. Peter zegt:

  Religie van de vrede !!!
  Belg bijna dood omdat hij dronk tijdens ramadan.
  SINT-JOOST-TEN-NODE – De Belgische politie is op zoek naar iemand die tijdens de afgelopen ramadan bijna dood is geslagen omdat hij op straat iets had gedronken.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2798004/belg-bijna-dood-omdat-hij-dronk-tijdens-ramadan

  Like

 15. King Arthur zegt:

  Dit slechtse cabinet ooit is totaal niet geinteresseerd wat het plebs eet en of ze gezond zijn. Iedere week komen er weer 1000 crimigranten bij in dit overvolle land en dat kost klauwen met geld, ons geld en daarom alle belasting verhogingen.
  Die 20 miljard per jaar voor alle bijstandsuitkeringen van “verrijkers” die al 25 jaar in de bijstand zitten en alle nieuwe “verrijkers” statushouders die nooit meer weg gaan, hele grote gezinnen laten overvliegen en geen baan hebben moet ergens van betaald worden.
  Zolang we al deze bullshit blijven slikken zal er niets veranderen en worden we van voren en vanachter genaaid door een stel infantiele crypto homo’s uit den haag.

  Geliked door 2 people

 16. Republikein zegt:

  We krijgen prijscompensatie, toch?

  Het was een klassieke juridische strijd tussen twee Nederlandse producenten van kruidenkaas.

  Aan de ene kant Heksenkaas. De naam betekent “heksenkaas” en het is een roomkaaspasta met verse kruiden die in 2007 werd gecreëerd en verkocht door een bedrijf genaamd Levola.

  Aan de andere kant wordt Witte Wievenkaas, gemaakt door een bedrijf met de naam Smilde, dat blijkbaar erg lijkt op Heksenkaas. (Deze verslaggever mist helaas een betrouwbare leverancier van Nederlandse kazen.)

  Levola zei dat Smidle inbreuk had gemaakt op haar auteursrecht op de smaak van Heksenkaas en vroeg de Nederlandse rechter Smilde te gelasten de verkoop van haar soortgelijke kaas te staken.

  Over smaak valt niet te twisten.

  Like

 17. Geronimo zegt:

  Nu ja, ik begrijp dit wel. Koken kost nu eenmaal handenvol geld, vooral met al die azielige zoekers die zo dringend gepamperd moeten worden. Daar bovenop dan nog eens al hun schadeclaims, omdat het allemaal veel te lang duurt vooraleer ze aan de vetpotten kunnen mee zitten. Het geld moet toch van ergens komen toch, en wat is beter dan de eigen bevolking daarop aanspreken, die overigens hun politieke maffiosi hebben gekozen.
  Mijn voorstel: laat iedereen die niet voor de PVV heeft gestemd, het driedubbele afdokken, want nu heeft die geen reden tot klagen. Loon naar werken is niet meer dan normaal. Volgende keer beter doen dus.

  Geliked door 1 persoon

 18. boorzalf zegt:

  Moeten ze vooral doen, hoe help je de Nederlandse landbouw naar de kloten.

  Like

 19. Wachteres zegt:

  WAT ZEUREN JULLIE TOCH:

  https://www.dvhn.nl/groningen/Nederlanders-zijn-het-gelukkigst-en-ook-seks-draagt-daar-aan-bij-23808002.html

  Nederlanders zijn het gelukkigst (en ook seks draagt daar aan bij)

  Nederland telt percentueel het grootste aantal gelukkige inwoners van de EU. Dat heeft ook een geografische component, beweert hoogleraar Dimitris Ballas in zijn oratie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  Nederland zit in de kopgroep met landen als IJsland, Denemarken, Ierland en België. Het lijstje met landen met de minst gelukkige bevolking is bijna net zo voorspelbaar: Albanië, Estland, Letland en Litouwen. Opmerkelijk genoeg staat Duitsland er ook tussen.

  Like

  • Thoth zegt:

   Hoe zijn de vragenlijsten gepositioneerd? En, welke mensen doen eraan mee? En nog veel meer. En dat zegt de de Griekse aardrijkskundige, werkzaam in Groningen… Ik zou zeggen : gelul.

   Like

 20. boorzalf zegt:

  De jihadisten moeten ergens van betaald worden, dus dan maar de btw omhoog.

  https://images.gscdn.nl/image/3156f512b4_roflbot_3_.jpg?w=400&s=42bc1528cbaca2f393a7766880ee4e1djpg

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s