Realisten versus gevaarlijke dromers

Screenshot_58

(Door: Wim van Schaik)

Eindelijk werd er in Den Haag over vergaderd.  Over dat Verdrag van Marrakesh. U weet wel, die VN-deal waar minister De Jonge niets van weet en Rutte niets over wil horen. Niet dat de hete adem van de Tweede Kamer, onze ‘volksvertegenwoordiging’, hen in de benen bracht. In die hele Kamer zijn maar vier partijen te vinden die het Marrakesh immigratiepact niet willen ondertekenen.

Nu steeds meer landen afzien van ondertekening, slaat de paniek in Den Haag toch nog toe. Niet dat er veel gebeurt. Iets roepen over ‘inlegvelletje’ (Europees nog wel) wekt na het Oekraïne-referendum bij elk weldenkend mens alleen maar hoongelach op. Grote immigratielanden als de VS en Australië tekenden al eerder niet. Japan, gidsland als het om bescherming van eigen cultuur gaat, tekent niet. En ook steeds meer landen in de EU, Hongarije voorop, tekenen niet. En Rutte? Hij kijkt gespannen naar wat Merkel doet. Hij wil niet de fout maken om – al was het maar voor een keer – het belang van Nederland voorop te stellen en niet de EU-tiran uit Berlijn te volgen. Die koffers die klaar staan voor vertrek naar Brussel wil hij niet weer uitpakken.

Interessant is dat de SGP bij de tegenstemmers behoort, zij aan zij met  Baudet en Wilders. Als zelfs de ‘constructieve oppositie’ van de mannenbroeders Rutte niet de hand boven het hoofd houdt, dan moet er heus wel iets aan de hand zijn met dat verdrag.  Dan is dat laatste restje van ietsepietsie soevereiniteit echt in gevaar.

Hoe anders is dat bij de meloen-slikkers van de CU. CU-Kamerlid multiculwind Voordewind noemde pas nog de ophef over dat vreselijk pact “een storm in een glas water”. Nu de gemoederen wat verhit raken en steeds meer mensen ongerust worden en zich afvragen waarom zoveel landen afhaken en wij niet, gaat hij draaien. U kent dat: “Eerst advies afwachten”.  Als ze bij de SGP wel zelf kunnen lezen en interpreteren, waarom dan bij de CU niet?

Het Reformatorisch Dagblad (RD) zette de standpunten van beide partijen eens naast elkaar. Dat leverde een mooi inkijkje op in de wereld van verschil tussen deze twee partijen. Het verschil tussen gevaarlijke dromers, om niet te spreken gekken, en realisten. Lees ook hier.

Wel jammer dat het artikel eindigt met een halfbakken opsomming van de landen die weigeren te ondertekenen. Daardoor worden de tegenkrachten gerelativeerd en krijgt een overigens goed artikel de geur van manipulatie.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Realisten versus gevaarlijke dromers

 1. Bob Fleumer zegt:

  Als Rutte dat pact gelezen heeft en het toch tekent is er sprake van kwade trouw, een landverrader dus.

  Geliked door 3 people

 2. Ruud zegt:

  De Jonge lijkt mij zowiezo niet de slimste en dat idee had ik al meteen bij zijn eerste aantreden op het bordes. Kennelijk is er maar 1 de baas en dat is manipulator Rutte; voor hem beeft elk kabinetslid. En dat klopt ook wel want elke leider wil het liefst zo slap mogelijke secondanten want daar heeft hij de minste moeite mee als het er op aan komt waarmee hij dus op elk beleidsterrein zijn eigen mening zonder noemenswaardige moeite kan doorduwen.

  Like

 3. Mary zegt:

  Rutte en Co weten (uiteraard) exact wat het verdrag van Marrakesh inhoud, precies daarom wenst hij er niet over te spreken, liegen kan hij goed tegen het Nederlandse publiek maar niets zeggen is nog beter nietwaar, smerig tuig.

  Geliked door 2 people

 4. Hovawart zegt:

  De bekommerde socialisten weten zich geen raad, hun gefoezel en gekonkel leid tot de opleving van rechts, en hun socialistische idealen blijken een bron van haat.
  Met een bezwaard gemoed probeert de linksche looney brigade een VN-immigratie-bevel uit te vaardigen, Ja meneer, dat is verplicht, zonder de gevolgen te kunnen bevatten, gooit men de grenzen nooit meer dicht. En terwijl de Brusselse lieden genoeglijk rond de tapkast zitten, en de voortzitter straalbezopen voor zich staart, komt de Dood onherroepelijk nader, in volle vaart……..
  Maar de Afrikaanse exodus wel uitstorten over argeloze armoedzaaiers die niet willen nadenken, of er de capaciteiten niet voor hebben, politici hebben vertrouwd, worden bang en willen de realiteit niet meer zien, en zetten dan maar gauw de televisie aan…… Neerlands Hoop in bange dagen, kijk maar naar dit bange land, binnenkort word het donderjagen, en de politiek maar ouwehoeren over economische groei, maar zelf kuilen graven om hun koppen in het zand te stoppen, terwijl de eurofielen, dik in het krijt, de toekomst op los zand bouwen…… en zingen de woestijnbewoners samen op straat,…♫ Want we gaan nog niet, en we gaan nog niet naar huis…♪nog lange niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. bigljohn zegt:

  Marakesj zal bijna geruisloos gaan passeren. Ook Rutte zal gaan tekenen, al zou hij zelfs de complete tweede kamer tegen krijgen. Want macht he ? Ze zouden hem eens overslaan daar in Brussel. Waar hij een topfunctie ambieert met een fortuinlijk salaris. De meeste Nederlanders weten niet wat de impact is van dit verdrag, maar zullen het wel nadien op hun bord krijgen. Maar dan is het al te laat. Ondanks een aantal afhakers zal het verdrag toch in werking treden. Precies dezelfde riedel als het met de E.U. en de Euro gegaan is. Zij waren al een feit voor dat de meesten er erg in kregen wat ze hun geflikt hadden. En zo iedere keer een stapje verder, richting sharia.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Wat een grappig soort van scheldwoord heb jij bedacht, meloen-slikkers, voor die gasten.

  Like

 7. QENQ5 zegt:

  Straks krijg je naast acties tegen Zwarte Piet, ook acties tegen het Christendom en het Jodendom (want kwetsend). Dan moeten we naar een D66-rechter om onze tradities te redden.

  Geliked door 1 persoon

 8. kampersrene zegt:

  Nochtans dringen de moslimlanden aan om toch maar te tekenen , dan geraken ze eindelijk hun leeglopers en krapuul kwijt !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s