VIDEO Dr. Nicolaus Fest: Duitse Bank, Duitse ellende (+ vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Er gebeuren dingen in dit land die je niet voor mogelijk houdt: twee weken geleden zegde de Duitse Bank al mijn bankrekeningen op – als een donderslag bij heldere hemel, zonder dat er sprake was van ook maar enige onmin. Hoewel alle rekeningen ruimschoots in de plus staan en er regelmatig geld op wordt overgemaakt. Op door mij gestelde vragen kreeg ik natuurlijk geen antwoord. Een medewerkster zei dat volgens de algemene voorwaarden het opheffen van de rekeningen niet gemotiveerd zou hoeven worden.

Van het verantwoordelijke bestuurslid Frank Strauß, die ik onmiddellijk schreef, heb ik ook niets gehoord. Wat kan dus geleid hebben tot de opheffing? Zou het kunnen dat politieke redenen een rol spelen? Dat, zoals hiervoor ook al andere conservatieven meemaakten, ook de banken zich in de “strijd tegen rechts” invoegen? Dat ze uit hielenlikkerij tegenover de bondskanselier nu pesterijen en contract-ontbindingen tegen andersdenkenden respectievelijk “Überhaupt denkenden” inzetten?

Het wordt nog fraaier: hoewel de opheffing volgens de Duitse Bank pas met de jaarwisseling in werking treedt, wijst de bank naar het schijnt nu al alle betalingen aan mij af. Dat schreef in ieder geval een van mijn ondersteuners, die zijn overmaking aan mij onmiddellijk terugkreeg. Mocht dat zo zijn, en daar twijfel ik niet aan, schaadt de Duitse Bank bewust zijn klanten. Voor de Duitse Bank is dat echter niets nieuws. De uitspraak van de mediaondernemer Leo Kirch werd beroemd: “Rolf heeft me doodgeschoten”. Bedoeld werd Rolf Breuer, destijds bestuursvoorzitter van de Duitse Bank. Hij had, een werkelijk unieke ontwikkelingsgang in de normaal gesproken uiterst discrete relatie tussen bank en klant, openlijk de kredietwaardigheid van Leo Kirch betwijfeld. Daarop werden andere banken onrustig, Kirch kreeg geen geld meer en ging failliet. Of het daarbij om een complot ging, omdat de Duitse Bank aan het kapotmaken van de mediaonderneming wilde verdienen, werd nooit echt opgehelderd. Maar de Duitse Bank heeft, na jarenlange processen, bijna € 1 miljard aan de rechtsopvolgers van de inmiddels overleden Leo Kirch en zijn onderneming betaald. En zulke bedragen betaal je heus niet uit vrije wil.

De zaak Kirch staat niet op zichzelf: er werden boetes van miljoenen aan de Duitse Bank opgelegd voor de manipulatie van de goudprijs; eveneens voor manipulatie bij Libor en Euribor, rentetarieven in de internetbank business. De Duitse Bank betaalde ongeveer € 700 miljoen aan Engelse en Amerikaanse toezichthouders vanwege de beschuldiging van het witwassen van geld met Rusland. Ook bij de beruchte Cum-Ex-handel, een miljardenbedrog ten koste van de Duitse belastingbetaler, had de Duitse Bank een vinger in de pap, bij veel van de door hem geëxploiteerde fondsen verloren klanten huis en haard.

Hoe het gesteld is met de trouw aan de wet van de Duitse Bank, herkende de arrondissementsrechtbank Heilbronn in januari: die zag in het verweer van de bank een poging tot procesbedrog. Volgens “Manager Magazin” geen op zichzelf staand geval. Niet zonder reden vroeg beursprofessional Dirk Müller in het begin van het jaar of er eigenlijk ook maar iets zou zijn wat de Duitse Bank niet gemanipuleerd zou hebben. Als het allemaal eerlijk zou verlopen, dan zou het instituut al lang geschiedenis zijn, zijn vertegenwoordigers zouden achter de tralies zitten. Maar er gebeurt niks.

De BAFIN, de verantwoordelijke instantie voor bankentoezicht, heeft bijna 3000 medewerkers. Maar die kijkt bij elk schandaal alleen maar toe. De instantie is ondergeschikte aan de minister van Financiën van dat moment. En die bijt zelden in de hand die hem ná zijn politieke carrière nog moet voeren, bijvoorbeeld als adviseur.

Ook aan de Duitse Bank is exemplarisch het falen van de oude elites te zien. Vriendjespolitiek, gebrekkig toezicht, schending van de rechtsstaat. Zodoende is de Duitse Bank ook al lang een politiek probleem. Van het hart van de Duitsland NV, die de Duitse Bank ooit was, is, zo lijkt het, niet meer overgebleven dan een politieke meeloper.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest: Duitse Bank, Duitse ellende (+ vertaling!)

 1. Pingback: VIDEO Dr. Nicolaus Fest: Duitse Bank, Duitse ellende (+ vertaling!) | toodlessss

 2. Marlies zegt:

  Wat een enorme macht hebben die banken. Doen alles wat God verboden heeft en als het fout loopt, volgt een bailout door het klootjesvolk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ruud zegt:

  Dit is de bijl aan een belangrijke wortel van de democratie. Duidelijk oost-duitse methode!

  Like

 4. Pieter zegt:

  Ik zeg even niets nu. Heb grote financierungsvraag bij de Deutsche Bank lopen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s